Must

Προσπαθούσαν 10 χρόνια για παιδί κι έχασαν το μωρό τους από ιατρικό λάθος

Προσπαθούσαν 10 χρόνια για παιδί κι έχασαν το μωρό τους από ιατρικό λάθος







Μια τραγική ιστορία είδε αυτές τις ημέρες το φως της δημοσιότητας εξαιτίας της σχετικής έρευνας για τις ευθύνες πίσω από την τραγωδία. Δύο δύσμοιροι γονείς, οι οποίοι προσπαθούσαν 10 χρόνια να κάνουν παιδί, είδαν το προωράκι τους να φεύγει από τη ζωή εξαιτίας λάθος χειρισμών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο μικρούλης τους ήρθε στον κόσμο πρόωρα, τον Νοέμβριο του 2019. Ήταν μόλις 25 εβδομάδων και χρειαζόταν ειδική φροντίδα, αλλά δυστυχώς, έμεινε στη ζωή μόνο για 4 ημέρες.

Πρόσφατα, η σχετική έρευνα έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από ένα τεράστιο λάθος όταν ένα σωληνάκι προκάλεσε ζημιά στο συκώτι και κατόπιν την εσωτερική αιμορραγία που οδήγησε στο μοιραίο. Εάν το συγκεκριμένο σωληνάκι είχε αντικατασταθεί νωρίτερα, σύμφωνα με το πόρισμα, η θανατηφόρα ζημιά θα είχε αποφευχθεί και το παιδί θα είχε επιζήσει.







Το ίδιο το πρωτόκολο του μαιευτηρίου, λέει ότι ο συγκεκριμένος καθετήρας πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 24 ώρες, αλλά εκείνος που έκανε το κακό ήταν ήδη στο σώμα του παιδιού για 66 ολόκληρες ώρες.

Αν και η επιπλοκή που επέφερε τον θάνατο του μωρού είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης του μαιευτηρίου παραδέχθηκαν μια σειρά από αστοχίες που μετέτρεψαν μια τυπική διαδικασία σε εν δυνάμει επιζήμια και οδήγησαν, τελικά, στο τραγικό συμβάν.

Απευθυνόμενοι στους γονείς, οι επικεφαλείς της επιτροπής, είπαν: «Περιμένατε δύο χρόνια για να μάθετε τι συνέβη και αυτό, για δύο γονείς που έχασαν το παιδί τους, ήταν εξαιρετικά επίπονο. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και τη κατανόησή σας την ώρα που ακούγατε με λεπτομέρεια πως χάθηκε το παιδί σας».

Οι γονείς από την πλευρά τους είπαν στα μέσα: «Στόχος μας ήταν να λάμψει η αλήθεια, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια ολέθρια λάθη και θρηνήσει κι άλλη οικογένεια όπως εμείς».

Το ευτυχές για εκείνους είναι ότι πριν από ένα χρόνο, έφεραν στη ζωή το δεύτερο παιδί τους, ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

- : -

Related posts

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης σε ηλικία 76 ετών

admin

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Περιμένω την πρόταση και το μονόπετρο για τον γάμο»

admin

Φλωρέττα: Η μηχανή που άφησε εποχή στην Ελλάδα του 1960

admin

Με συναυλία του Γιώργου Νταλάρα ολοκληρώθηκε το μαθητικό συνέδριο για τον Ρίτσο στην Κωνσταντινούπολη

admin

Ξεσπά η Ελεονώρα Μελέτη: «Στα social media με λένε πόρvη, φασiστρια, δολοφόvo»

admin

Ντέμης Χασάμπης: Ο ελληνοκύπριος «σούπερ ήρωας» της τεχνητής νοημοσύνης που φτιάχνει μηχανές πιο έξυπνες από τον άνθρωπο

admin

Ελένη Αρβελέρ: «Η Ελλάδα κινδυνεύει σήμερα από τους Έλληνες που ξέχασαν να είναι Έλληνες»

admin

Η Αθήνα ψηφίστηκε ως η πρώτη πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο

admin

Θρήνος για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του

admin

Δυσάρεστα νέα για την Αθήνα – Ψηφίστηκε ως η χειρότερη πόλη της Ευρώπης

admin

Ερωτεύθηκαν παράφορα στο σχολείο, χάθηκαν για έξι δεκαετίες και τώρα στα 80 τους παντρεύονται

admin

Αυτός είναι ο πλήρης κατάλογος των αμαρτημάτων κατά την ορθόδοξη εκκλησία

admin