Food

Πορτοκαλόπιτα

Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα γλυκό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Είναι μια παραδοσιακή γλυκιά συνταγή από την Ελληνική κουζίνα που συνήθως σερβίρεται σαν επιδόρπιο και συνοδεύεται με σιρόπι και αμύγδαλα. Την αγαπούν μικροί και μεγάλοι και η ετοιμασία της δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο.

Υλικά που θα χρειαστείτε για την πορτοκαλόπιτα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 4 αυγά
  • 350 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 συσκευασία baking powder
  • ξύσμα από πορτοκάλι

Για το σιρόπι της πορτοκαλόπιτας που πρέπει να ετοιμάσετε θα χρειαστείτε 2 ποτήρια μαύρη ζάχαρη, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και 2 ποτήρια νερό.

Πώς να φτιάξετε την πορτοκαλόπιτα

Αρχικά πρέπει να αφήσετε το φύλλο κρούστας περίπου 3 ώρες στον αέρα ώστε να ξεραθεί καλά. Στην συνέχεια, τρίψτε το σε κομματάκια.

Ανακατεψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά καλά. Τοποθετήστε το τρίμα που ετοιμάσατε σε ένα ταψί και από πάνω του ρίξτε το μείγμα που ανακατέψατε. Ψήστε τστους 180 βαθμούς για 35 λεπτά της ώρας.

Όταν βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο, ετοιμάστε το σιρόπι ως ακολούθως: Βράστε υλικά του σιροπιού μαζί και περιχύστε με αυτό το γλυκό. Θα πρέπει το σιρόπι, αλλά και το γλυκό α είναι χλιαρά! Μη βιάζεστε, γιατί θα αποκτήσουν κακή όψη.

Καλή απόλαυση!

- Πορτοκαλόπιτα - Diatrofi.gr.

Related posts

Μουσακάσ light

admin

Light Παστίτσιο

admin

Banana bread με βρώμη, κακάο και πετιμέζι

admin

Καρυδόπιτα χωρίς ζάχαρη

admin

Το νοστιμότερο χούμους με πιπεριά φλωρίνης που έχετε φάει!

admin

Vegan βασιλόπιτα

admin

Φρέσκια Σπιτική Μαρμελάδα Raspberry με Chia και Άθερμο Mέλι

admin

Εύκολα και υγιεινά σνακ

admin

Ιμάμ Μπαϊλντί

admin

Πρωτεϊνικές μπάρες με γεύση snickers

admin

Κέικ καρότου

admin

«Ψωμί» από μπρόκολο και αλεύρι αμυγδάλου

admin