Μια πίτσα «ελεύθερη τύψεων»!!! Μπορείτε φυσικά ελεύθερα να αυτοσχεδιάσετε και εσεις!
Υλικά
- 2 κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μοτσαρέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα για πίτσα
- Βασιλικός για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180
- Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε σε ένα τρίφτη τυριού
- Τα βάζετε σε ένα μπολ και αφήστε τα, για 10 λεπτά. Στραγγίξτε τα
- Σε ένα μπολ προσθέστε κολοκυθάκια, το αυγό, 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, σκόνη σκόρδου και το μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε
- Απλώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ταψάκι πίτσας , απλώστε το μείγμα και ψήστε περίπου για 15-20 λεπτά
- Αφαιρέστε από το φούρνο και προσθέστε τη σάλτσα πίτσας και το άλλο 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλας και ξαναψήστε για άλλα 5-10 λεπτά. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού
Συνταγή: Ιωάννα Ευαγγέλου
- Πίτσα με ζύμη κολοκυθιού - Diatrofi.gr | -.