Must

Πάρνηθα: Κλέβει τις εντυπώσεις το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας χτισμένο πάνω στο βράχο

Πάρνηθα: Κλέβει τις εντυπώσεις το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας χτισμένο πάνω στο βράχο







To βορειοδυτικό τμήμα της Πάρνηθας κρύβει ένα υπέροχο ξωκκλήσι. Είναι χτισμένο σε βράχο και μοιάζει με τα μοναδικά μοναστήρια των Μετεώρων. Χτίστηκε πριν από 800 χρόνια από πιστούς για να τιμήσουν την Αγία Μαρίνα.

Προκειμένου να φτάσει ο επισκέπτης στην εκκλησία, πρέπει να διασχίσει ένα στενό μονοπάτι που περιτριγυρίζεται από πυκνή βλάστηση και να ανέβει 40 σκαλοπάτια. Η περιοχή ονομάζεται Βούντημα και απέχει λίγη ώρα από την Αθήνα. Δίπλα από την εκκλησία βρίσκεται σπηλιά όπου, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, βρέθηκε η εικόνας της Αγίας Μαρίνας.







Η εκκλησία έχει εμβαδόν μόλις 12 τετρ. μέτρα Η Αγία Μαρίνα έζησε τα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαύδιου στην πόλη Αντιόχεια.

Ο πατέρας της ήταν ειδωλολάτρης. Σε μικρή ηλικία έχασε τη μητέρα της και ο πατέρας της ανέθεσε την ανατροφή της σε μια γυναίκα, η οποία ήταν χριστιανή. Η Μαρίνα έμαθε τα πάντα για τον Ιησού Χριστό και ασπάστηκε τον χριστιανισμό. Όταν ο πατέρας της το έμαθε την αποκλήρωσε. Η Μαρίνα ήταν όμορφη και την ερωτεύτηκε ο άρχοντας Ολύμβριος.

Της ζήτησε να τον παντρευτεί αλλά εκείνη αρνήθηκε διότι δεν ήθελε να αρνηθεί την πίστη της. Τότε ο Ολύμβριος την οδήγησε στο δικαστήριο και διέταξε τον βασανισμό της. Την ξάπλωσαν στο έδαφος και την μαστίγωσαν βάναυσα μέχρι που σκίστηκε το δέρμα της. Στη συνέχεια την μετέφεραν στο κελί της και η χριστιανική παραδοση αναφέρει ότι εμφανίστηκε ο διάβολος με μορφή δράκου. Η Μαρίνα προσευχήθηκε στον Θεό και τον χτύπησε με ένα σφυρί. Τότε εμφανίστηκε μπροστά της ένα περιστέρι και οι πληγές της επουλώθηκαν. Οι χριστιανικές πηγές περιγράφουν ότι όταν αρνήθηκε μπροστά στον άρχοντα να εγκαταλείψει την πίστη της, την κρέμασαν από τα πόδια την έκαψαν με λαμπάδες και στη συνέχεια προσπάθησαν να την πνίξουν.

Η Αγία Μαρίνα συνέχιζε να αντιμετωπίζει τα μαρτύρια. Πολλοί άνθρωποι θαύμασαν την αντοχή της και έγιναν χριστιανοί. Ο Ολύμβριος διέταξε τον αποκεφαλισμό της και από τότε οι χριστιανοί γιορτάζουν τη μνήμη της στις 17 Ιουλίου.

Η Αγία Μαρίνα είναι η προστάτιδα των φιλάσθενων παιδιών. Οι χριστιανοί έχτισαν εκκλησίες προς τιμήν της. Μια από τις ομορφότερες βρίσκεται στην Πάρνηθα μακρυά από το πολιτισμό.

Μια επίσκεψη που αξίζει τον κόπο για την ομορφιά της πεζοπορία και του καταπράσινου τοπίου. Το βίντεο είναι από την ομάδα Up Drones στο youtube που κάνει εξαιρετική δουλειά.

Δείτε το βίντεο:

- : fanpage.gr

Related posts

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

admin

Ευρωεκλογές 2024 – Αλέξης Γεωργούλης: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει

admin

Η Αθήνα ψηφίστηκε ως η πρώτη πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο

admin

Θρήνος για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του

admin

Μουτίδου: «Δεν πιστεύω στο Θεό γι’ αυτό και δε βάφτισα την κόρη μου»

admin

Δυσάρεστα νέα για την Αθήνα – Ψηφίστηκε ως η χειρότερη πόλη της Ευρώπης

admin

«Θα σας μιλήσει ο ίδιος»: Ευχάριστα τα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

admin

Ερωτεύθηκαν παράφορα στο σχολείο, χάθηκαν για έξι δεκαετίες και τώρα στα 80 τους παντρεύονται

admin

Αυτός είναι ο πλήρης κατάλογος των αμαρτημάτων κατά την ορθόδοξη εκκλησία

admin

Τον σκóτωσε με μωρομάντηλα και φωτογράφιζε: Nεκρός 3χρоνος από τα χέρια της μητριάς του – Σε σоκ οι γоνείς

admin

Ζευγάρι όρμησε σε φλεγόμενο παιδικό σταθμό και έσωσε 20 μωράκια

admin

Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Ο γιος μου θα υιοθετήσει δύο παιδάκια που έμειναν ορφανά. Έχουμε πολλά ορφανά, νεογέννητα, παιδάκια»

admin