Στις πιο δύσκολες στιγμές εκείνη εστίαζε στις όμορφες εικόνες. Η Ολυμπία Κρασαγάκη έχει αιχμαλωτίσει χιλιάδες στιγμές στον φωτογραφικό της φακό, όμως την προσωπική της ιστορία θέλησε να την καταγράψει σε φιλμ. Η ταινία μικρού μήκους «Αναγέννηση» που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ήταν μια δική της ιδέα.

«Η ταινία μικρού μήκους ήταν δική μου ιδέα. Ήταν όταν ήμουν πάρα πολύ χάλια στο νοσοκομείο. Κοίταζα το ταβάνι, δε μπορούσα να κουνηθώ και είχα δίπλα μου την Ειρήνη μου. Εκεί ήταν σαν να έβλεπα πίσω τι έχω ζήσει. Έβλεπα μόνο ωραίες εικόνες, δεν έβλεπα εμένα με τον κόκκινο ορό. Είπα ότι αυτές τις εικόνες θέλω να τις κρατήσω», εκμυστηρεύτηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον».

Παράλληλα, η Ολυμπία Κρασαγάκη μίλησε για την απόφαση που πήρε να μοιραστεί τη μάχη της απέναντι στον καρκίνο.

«Ήθελα κάπως να το μοιραστώ. Γνωρίζω πολλές γυναίκες που δεν το λένε. Μέχρι που το κρατάνε μυστικό και στις ίδιες τις οικογένειές τους. Θέλω να μοιράζομαι τις χαρές μου, τις λύπες. Δεν μπορούσα ούτε να το κρύψω, ούτε να το κρατήσω κρυφό απέναντι στους ανθρώπους που θα συνεργαζόμουν. Δηλαδή κάποια στιγμή πώς θα ερχόμουν με ένα κοντό μαλλί; Δεν ήθελα και να λέω ψέματα. Ένιωθα κι εγώ μια ανακούφιση να το πω. Μπορεί να έρθει στη ζωή μας πολύ ξαφνικά. Το κατάλαβα στον ύπνο μου. Ένιωσα έναν πόνο. Σαν να με τσίμπησε κάτι στο στήθος και ξύπνησα. Μετά πήγα και έκανα τις εξετάσεις και το βρήκαμε.

Έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα. Είναι πολλές γυναίκες ότι νιώθουν το ίδιο και ότι είναι χαρούμενες που το μοιράζομαι μαζί τους. Το να μη νιώθεις μόνος σου στον πόνο σου είναι σημαντικό. Έτσι κι αλλιώς τον πόνο σου μόνο εσύ μπορείς να τον νιώσεις. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν είμαι slow motion και μου κακοφάνηκε ότι ξαφνικά δεν είχα τις δυνάμεις μου και δεν μπορούσα να κινηθώ όπως ήθελα εγώ. Είπα ότι έχω μια άλλη εικόνα για εμένα και θα το προσπαθήσω. Έψαχνα από λεπτομέρειες να βρω τη δύναμη», εκμυστηρεύτηκε η φωτογράφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-