Fashion

Οι οίκοι Moschino και Proenza Schouler μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας στην New York Fashion Week SS22

Οι οίκοι Moschino και Proenza Schouler μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας στην New York Fashion Week SS22

H Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης σήκωσε αυλαία την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής καταλαβαίνουμε ότι έχει επιστρέψει πολύ δυναμικά, φιλοξενώντας στο πρόγραμμά της κορυφαία ονόματα της αμερικανικής μόδας.  Και το βασικότερο όλων; Φέτος μετά από περίπου 2 αποστειρωμένα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, παρουσιάζεται στην αυθεντική εκδοχή της, με «φυσικά» runways, με τις καρέκλες στην first row να είναι γεμάτες από μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας fashion βιομηχανίας, με το πάντα εμπνευσμένο street style να δίνει το «παρών» στις λαμπερές λεωφόρους της πόλης και να πυροδοτεί την διάθεσή μας για styling.

Ήδη το ενδιαφέρον μας έχουν κεντρίσει ιδιαίτερα shows με έμφαση στα φωτεινά χρώματα και τις τολμηρές γραμμές όπως εκείνο του οίκου Moschino – που άφησε το Μιλάνο για τη Νέα Υόρκη-  του οίκου Carolina Herrera που φέτος συμπλήρωσε 40 χρόνια από την δημιουργία του, της Gabriela Hearst, της Proenza Schouler, της Ulla Johnson αλλα και του Peter Do. Φυσικά μέσα στο Σαββατοκύριακο έχουμε ακόμα πολλά να δούμε, μιας και ακολουθούν οι επιδείξεις των Jason Wu, Michael Kors, Rodarte, Anna Sui, Coach, Tory Burch, Altuzarra και Tom Ford, σχεδιαστών και brands που εκπροσωπούν την αμερικανική μόδα.

Moschino

Θα τολμήσουμε να πούμε πως το φετινό ήταν ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά shows στην ιστορία της Moschino. Ο Jeremy Scott επέστρεψε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και με την νέα του συλλογή έφερε πίσω ένα κύμα αισιοδοξίας και μια χαρούμενη, παιχνιδιάρικη διάθεση, που σίγουρα είχαμε ανάγκη σε αυτή τη φάση. Οι δημιουργίες του ήταν στην πλειονότητά τους βουτηγμένες στις γλυκές, παστέλ αποχρώσεις της παλέτας ενώ πολλές από αυτές ήταν διακοσμημένες με ζωηρά μοτίβα που θύμιζαν κόμικ, πολύχρωμα καρό και κοριτσίστικες λεπτομέρειες που μαγνητίζουν αμέσως το ενδιαφέρον.

Colorful κοστούμια, mini skirts με έντονα μοτίβα, αυστηρά trench coats και statement αξεσουάρ συνέθεσαν την απόλυτη spring collection του οίκου Moschino και απέδειξαν πως η έντονη θηλυκότητα, το σεξαπίλ, και η girly αισθητική μπορούν να συνυπάρξουν. Την παράσταση έκλεψε -μεταξύ άλλων- η Gigi Hadid, η οποία για άλλη μια φορά έλαμψε ανοίγοντας αλλά και κλείνοντας το show.

View this post on Instagram

A post shared by Moschino (@moschino)

Proenza Schouler

Μόλις η πανδημία του Covid-19 έκανε αισθητή την παρουσία της και η καραντίνα αποτελούσε πλέον μονόδρομος, οι Lazaro Hernandez και Jack McCollough, που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι του Proenza Schouler αποφάσισαν να απομονωθούν στο Kauai της Χαβάης. Το συγκεκριμένο location αποτέλεσε την βασική πηγή έμπνευσή τους για την δημιουργία της Spring/Summer 2022 Collection, και αυτό είναι κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό δια γυμνού οφθαλμού.

View this post on Instagram

A post shared by Proenza Schouler (@proenzaschouler)

Tropical μοτίβα που χάριζαν jungle αισθητική, άνετα, αέρινα υφάσματα που χορεύουν στους ρυθμούς του ανέμου, έντονα, φωτεινά χρώματα εμπνευσμένα από τη φύση και handmade αξεσουάρ είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά της νεάς collection, τα οποία όλα παρέπεμπαν στο island life της μακρινής Χαβάης. Αυτό που ήθελαν να τονίσουν οι σχεδιαστές μέσα από αυτήν την εντυπωσιακή συλλογή είναι η ανάγκη για ταξίδια και η επαφή με τη φύση, θέτοντας στο επίκεντρο την ελπίδα για ένα μέλλον πιο αισιόδοξο και γεμάτο φως.

Related posts

7 Ανοιξιάτικα Φορέματα Mango που θα κλέψουν τις εντυπώσεις

admin

4 Denim ανοιξιάτικα ντυσίματα που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις

admin

Zara Βasics Άνοιξη 2024: Τα 6 κομμάτια που πρέπει να αγοράσεις

admin

Πως να συνδυάσεις τα λόφερς με τακούνι

admin

Τα νέα ρούχα στα Ζάρα που πρέπει να έχεις

admin

Δυναμική και πολυτελής αισθητική

admin

6 Ανοιξιάτικα φορέματα από τα Zara που ξεχωρίζουν

admin

5 Επώνυμα τσαντάκια για τις επίσημες εμφανίσεις σου

admin

Αυτά τα 4 χρώματα κυριαρχούν στην μόδα το 2024

admin

Οι τάσεις στα χρώματα την άνοιξη 2024

admin

6 Συμβουλές που κάνουν κάθε εμφάνιση να φαίνεται ακριβή

admin

Μόνο αυτά τα 5 κομμάτια χρειάζεσαι για υπέροχα ανοιξιάτικα looks

admin