Τα μπισκότα μας αρέσουν γιατί είναι νόστιμα, έχουν μια χαρακτηριστική στρογγυλάδα και συνοδεύουν τέλεια τον καφέ ή το τσάι μας.
Εάν μπορέσουμε και τα παρασκευάσουμε με βρώμη και χωρίς ή λίγη ζάχαρη, τότε πλέον μιλάμε για ένα υγιεινό και θρεπτικό κολατσιό!
Υλικά
- 2 κούπες βρώμη
- 1 κούπα αλεύρι βρώμης
- 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ της κούπας ελαιόλαδο
- ½ κούπα νερό
- ½ κούπα φουντούκια χοντροκομμένα
- ½ κούπα σταφίδες (μουλιασμένες σε νερό για ½ ώρα)
- 1 ώριμη μπανάνα
- 1 μήλο
- 1 κούπα αγαύη
- 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ σόδα
- 1 κ.γ κανέλα
- 1 βανίλια
Τρόπος παρασκευής
- Αναμειγνύω σε ένα μπόλ όλα τα στεγνά υλικά
- Χτυπάω σε μίξερ το μήλο με τη μπανάνα και όλα τα υπόλοιπα ρευστά υλικά δηλαδή τα : ελαιόλαδο, νερό, αγαύη & σταφίδες
- Στο ρευστό μείγμα προσθέτω σιγά σιγά το 1ο μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρευστη μάζα. Συμπληρώνω λίγο αλεύρι ή νερό αν χρειαστεί
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού φτιάχνω τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170οC για 10-15 λεπτά
Παραλλαγές
- Αντί για αλεύρι βρώμης μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αντί για αγαύη μπορώ να χρησιμοποιήσω καστανή ζάχαρη ή μέλι στην ίδια ποσότητα
- Μπορώ να επιλέξω ποικιλία ξηρών καρπών ή το αγαπημένο μου ξηροκάρπι ή και τίποτα
- Αντί για σταφίδες ή μαζί με αυτές μπορώ να προσθέσω ½ κούπα σταγόνες σοκολάτας
- Μπισκότα βρώμης - Diatrofi.gr | -.