Must

Μητέρα δωρίζει το ήπαρ της για να δώσει στην 5χρονη κόρη της μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

Μητέρα δωρίζει το ήπαρ της για να δώσει στην 5χρονη κόρη της μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

Ένα 5χρονο κοριτσάκι που ταλαιπωρείται από μια σπάνια ηπατική νόσο κέρδισε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, όταν βρέθηκε συμβατός δότης και δεν ήταν άλλος από την ίδια της τη μαμά.

Η Lucy Forte, 5 ετών, γεννήθηκε με μια σπάνια ηπατική νόσο που ονομάζεται ατρησία χοληφόρων. Η ασθένεια εμποδίζει τη ροή της χολής από το ήπαρ στη χοληδόχο κύστη, οδηγώντας τελικά σε ηπατική βλάβη και πιθανή ηπατική ανεπάρκεια.

«Moυ είχαν πει ότι το τελικό στάδιο είναι ηπατική ανεπάρκεια και δεν μπορούσα να το δεχτώ», είπε η μητέρα της Lucy, Kim Forte.Το μικρό κορίτσι ωστόσο είναι αληθινή μαχήτρια. Παρά το νεαρό της ηλικίας της και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δεν το βάζει κάτω!

Πρόσφατα, οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι η μεταμόσχευση ήπατος θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία της για να ζήσει. Η αναμονή για τη δωρεά οργάνων όμως μπορεί να διαρκέσει πολύ. Μερικοί άνθρωποι περιμένουν χρόνια ενώ άλλοι μπορεί να μην βρουν ποτέ συμβατό δότη.

Ευτυχώς για τη Lucy μετά από δύο μήνες στη λίστα αναμονής βρέθηκε δότης που να ταιριάζει απόλυτα μαζί της. Και δεν ήταν άλλος από την ίδια τη μαμά της.

«Ανακάλυψα την περασμένη εβδομάδα ότι μπορώ να της δωρίσω μέρος του συκωτιού μου»είπε η Forte. Οι δότες περνούν από εκτεταμένη αξιολόγηση πριν από τη χειρουργική επέμβαση και η ίδια η επέμβαση ενέχει μεγάλο κίνδυνοΗ Forte το γνωρίζει όμως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να ζήσει το παιδί της. «Θα έκανα τα πάντα για εκείνη. Είμαι ευγνώμων που μου δίνεται η ευκαιρία να της σώσω τη ζωή».

Η Lucy και η μητέρα της θα χειρουργηθούν στις αρχές Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες. Η οικογένεια θα ζήσει στην πόλη για τρεις μήνες κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης. Σύμφωνα με το GoFundMe της οικογένειας, η Forte θα μεταμοσχεύσει περίπου το 20 έως 30% του συκωτιού της για τη Lucy. Ο έρανος, που δημιουργήθηκε για να καλύψει το κόστος των ιατρικών λογαριασμών και των εξόδων διαβίωσης, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 10.000 δολάρια.

- : -

Related posts

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

admin

Ευρωεκλογές 2024 – Αλέξης Γεωργούλης: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει

admin

Η Αθήνα ψηφίστηκε ως η πρώτη πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο

admin

Θρήνος για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του

admin

Μουτίδου: «Δεν πιστεύω στο Θεό γι’ αυτό και δε βάφτισα την κόρη μου»

admin

Δυσάρεστα νέα για την Αθήνα – Ψηφίστηκε ως η χειρότερη πόλη της Ευρώπης

admin

«Θα σας μιλήσει ο ίδιος»: Ευχάριστα τα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

admin

Ερωτεύθηκαν παράφορα στο σχολείο, χάθηκαν για έξι δεκαετίες και τώρα στα 80 τους παντρεύονται

admin

Αυτός είναι ο πλήρης κατάλογος των αμαρτημάτων κατά την ορθόδοξη εκκλησία

admin

Τον σκóτωσε με μωρομάντηλα και φωτογράφιζε: Nεκρός 3χρоνος από τα χέρια της μητριάς του – Σε σоκ οι γоνείς

admin

Ζευγάρι όρμησε σε φλεγόμενο παιδικό σταθμό και έσωσε 20 μωράκια

admin

Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Ο γιος μου θα υιοθετήσει δύο παιδάκια που έμειναν ορφανά. Έχουμε πολλά ορφανά, νεογέννητα, παιδάκια»

admin