Teen

Με self-test οι Πανελλαδικές Εξετάσεις – Τέλος τα μαθήματα για γυμνάσια, Α΄και Β΄λυκείου

Γράφει η Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Ξεκίνησε η αντίστροφή μέτρηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, σήμερα έληξε η σχολική χρονιά για τους μαθητές γυμνασίου, Α΄και Β΄λυκείου.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εκτός από τις τελευταίες επαναλήψεις, έκαναν χθες, το πρώτο διαγνωστικό τεστ covid-19, καθώς τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, ξεκινούν οι Πανελλήνιες για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και την Τρίτη, 15 Ιουνίου, των Επαγγελματικών Λυκείων.

Η συμμετοχή υποψηφίων, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος σε αυτοδιαγωνιστικό τεστ, το τεστ θα πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου

με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, υποψήφιοι, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στη πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, ο υποψήφιος/εκπαιδευτικός λαμβάνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και προσέρχεται στο εξεταστικό κέντρο. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο, κατόπιν αίτησής τους, προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος. Υποψήφιοι ή/και εκπαιδευτικοί αίθουσας εξεταστικού κέντρου στην οποία διαγνώστηκε επιβεβαιωμένο/-α κρούσμα/-τα κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων συνεχίζουν κανονικά τη συμμετοχή στις εξετάσεις.

Η λίστα με τις διαθέσιμες δημόσιες δομές για διενέργεια επαναληπτικού τεστ από Δευτέρα έως Παρασκευή: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf

Εληξαν σήμερα μαθήματα για γυμνάσια Α΄και Β΄λυκείου


Σε μήνυμα της για την λήξη της σχολικής χρονιάς η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή λέει: «Αλλη μια εκπαιδευτική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μια χρονιά που επιλογικά μόνο διδακτική αποδείχτηκε για όλους μας. Μια χρονιά ιδιαιτεροτήτων με ένα πολύ εποικοδομητικό επιμύθιο: η κάθε τροχοπέδη γεννά και μία νέα ατραπό. Ομοίως, οι ιδιαιτερότητες μας οδήγησαν στο μονοπάτι των καινοτομιών και μιας νέας στοχοθεσίας στο πεδίο της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό της πρωτοπορίας στην εκπαιδευτική διαδικασία κάναμε την τεχνολογία όπλο και εργαλείο μας. Μετουσιώσαμε τις ηλεκτρονικές συσκευές σε κρουνούς μάθησης και γνώσης και οργανώσαμε πλήρως την σχολική δομή στην βάση της ψηφιοποίησης αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Αρωγοί σε όλη αυτή την τιτάνια προσπάθεια στάθηκαν οι αξιοθαύμαστοι εκπαιδευτικοί μας οι οποίοι επιτελώντας πιστά το λειτούργημά τους στήριξαν την τηλεκπαίδευση με ζήλο και ζέση ανάγοντας σε αυτοσκοπό την μόρφωση των παιδιών μας. Για όλους αυτούς τους λόγους καθώς και για πολλούς άλλους τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη.

Ακόμη, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ προσωπικά την κάθε μαθήτρια και τον κάθε μαθητή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για την παροιμιώδη εναρμόνιση με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Φυσικά όλο αυτό το εγχείρημα δεν θα είχε στεφθεί από επιτυχία χωρίς την διαρκή συνδρομή των γονέων και κηδεμόνων οι οποίοι με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια πέρασαν πολλές ώρες και μέρες δίπλα στα παιδιά τους επιστρέφοντας και εκείνοι για λίγο και πάλι στα θρανία. Η φετινή σχολική χρονιά, λοιπόν, που τώρα κλείνει την αυλαία της μας οδήγησε σε ένα συμπέρασμα: Η εκπαίδευση νίκησε και θα συνεχίσει να νικάει ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες».

Related posts

Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων: Νέα συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου Παπανικολάου

admin

Γονείς: Πώς να διαχειριστούν τις αδικίες και τις κακές συμπεριφορές των παιδιών – Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουν

admin

Κάπνισμα: Πότε το αρχίσατε; Απαντήστε και δείτε πόσο κινδυνεύετε από διαβήτη

admin

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

admin

Άσθμα: Τα επικίνδυνα χημικά που απειλούν τους πνεύμονες των παιδιών

admin

«Τεμπέλικο» μάτι: Μπορεί να ευθύνεται για το μεταβολικό σύνδρομο στην ενήλικη ζωή; Έρευνα απαντά

admin

Βρετανία: 4,3 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε κατάσταση φτώχειας

admin

Οι έφηβοι ρωτάνε για τους ιούς HIV και HPV – Οι ειδικοί εξηγούν

admin

Διαβήτης κύησης: Ανησυχία για την ασφάλεια πασίγνωστου αντιδιαβητικού στην ανάπτυξη του εμβρύου

admin

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή για bullying

admin

Βία – Βullying: Διπλασιάστηκαν τα ποσοστά εκφοβισμού για το 50% των εφήβων

admin

Με ρευματοπάθειες 1 στα 1.000 παιδιά κάτω των 18 ετών

admin