Σε χρόνο λιγότερο από 10 λεπτά μπορούμε να συμπληρώσουμε το τραπέζι μας με ένα γευστικότατο πιάτο με ελάχιστες θερμίδες και ανύπαρκτα λιπαρά, πλουσιότατο σε θρεπτικά συστατικά.
Τα μανιτάρια ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία τροφίμων που σπάνια αποδίδουν περισσότερες από 20 θερμίδες (kcals) ανά 100 γραμμάρια.
Μπορούμε να τα απολαμβάνουμε άφοβα σε τακτική βάση προσθέτοντας γεύση τόσο στα φαγητά μας και στις σαλάτες μας όσο και ετοιμάζοντας την εξαιρετική συνταγή που ακολουθεί.
Υλικά που χρειαζόμαστε για τέσσερεις-έξι μερίδες
- ένα πακέτο μανιτάρια (1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους μπορεί να συνοδέψει το γεύμα τουλάχιστον δύο έως τεσσάρων ατόμων.)
- ξύδι μπαλσάμικο
- μουστάρδα
- ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Χωρίζουμε τα μανιτάρια. Τα τοποθετούμε όπως είναι σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ χωρίς να καλύπτονται μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για πέντε λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Μόλις ροδίσουν τα αναποδογυρίζουμε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για δύο – τρία λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε μεγάλη πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω λίγη ρίγανη, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μία βινεγκρέτ που έχουμε ετοιμάσει με ελαιόλαδο, αρωματικό ξύδι μπαλσαμικό και μουστάρδα με αναλογία 3 κουταλιές ελαιόλαδο προς μία κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο και ένα κουταλάκι μουστάρδα.
- Μανιτάρια στο γκρίλ - Diatrofi.gr | -.