Teen

Κορωνοϊός – HΠΑ: Εμβολιάζονται από σήμερα έφηβοι 12-15 ετών σε πολλές αμερικανικές πολιτείες

Ξεκινάει από σήμερα ο εμβολιασμός εφήβων ηλικίας 12 έως 15 ετών σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, την ώρα που ο αντιπρόεδρος της Pfizer του τμήματος Κλινικής Έρευνας και Ανάπτυξης Εμβολίων της εταιρείας, Ουίλιαμ Γκρούμπερ, επισημαίνει ότι θα μπορούσε να χορηγηθεί το ενέσιμο σκεύασμα ακόμη και σε παιδιά ηλικίας 2 έως 11 ετών από το φθινόπωρο.

Την ώρα που το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά επισήμως την χορήγηση εμβολίου κατά της νόσου Covid σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, το υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού επισημαίνει ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να λάβει έγκριση για όλα τα παιδιά άνω των δύο ετών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ύστερα από τη σύσταση της συμβουλευτικής επιτροπή του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι περισσότερες αμερικανικές πολιτείες ξεκινούν από σήμερα τον εμβολιασμό εφήβων 12 έως 15 ετών με το Pfizer/Biontech.

American teens ages 12 to 15 can now get the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine and they can get their other routine vaccinations along with it pic.twitter.com/hI5Xhaew2G

— USA TODAY (@USATODAY) May 12, 2021

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Pfizer υποστήριξε επίσης ότι, με βάση τα δεδομένα δοκιμών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σε βρέφη έξι μηνών έως παιδιά 11 ετών, το εμβόλιο θα μπορούσε να χορηγηθεί στην ηλικιακή αυτή αυτή κατηγορία μέχρι το φθινόπωρο.

«Εφόσον το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στην ηλικιακή αυτή κατηγορία, θα μπορούσε να λάβει έγκριση για μικρότερα παιδιά από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πριν από το τέλος του έτους», δήλωσε ο Γκρούμπερ.

Την ίδια ώρα, γονείς και εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας συζητούν εάν θα χορηγήσουν ή όχι το εμβόλιο σε παιδιά, τα οποία αποτελούν μόνο το 0,1% των θανάτων από τη νόσο COVID στις ΗΠΑ. Παρά το γεγονός ότι τα παιδιά σπανίως νοσηλεύονται ή πεθαίνουν από επιπλοκές της νόσου COVID-19, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί αντιπροσωπεύοντας το 24% όλων των νέων κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του CBS «This Morning», ο καθηγητής Ουίλιαμ Γκρούμπερ, αντιπρόεδρος της Pfizer στον τομέα της Κλινικής Έρευνας και Ανάπτυξης Εμβολίων τόνισε: «Το πιο σημαντικό (από αυτή την κίνηση) είναι ότι επιτρέπει στους εφήβους να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους, να μπορούν να ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες, να μπορούν να επιστρέφουν στο σχολείο, να μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ή να συγκεντρώνονται σε ομάδες». Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο των Pfizer/BionTech εγκρίθηκε για τους Αμερικανούς, ηλικίας 16 ετών και άνω, τον Δεκέμβριο του 2020.

Related posts

Γονείς: Πώς να διαχειριστούν τις αδικίες και τις κακές συμπεριφορές των παιδιών – Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουν

admin

Κάπνισμα: Πότε το αρχίσατε; Απαντήστε και δείτε πόσο κινδυνεύετε από διαβήτη

admin

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

admin

Άσθμα: Τα επικίνδυνα χημικά που απειλούν τους πνεύμονες των παιδιών

admin

«Τεμπέλικο» μάτι: Μπορεί να ευθύνεται για το μεταβολικό σύνδρομο στην ενήλικη ζωή; Έρευνα απαντά

admin

Βρετανία: 4,3 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε κατάσταση φτώχειας

admin

Οι έφηβοι ρωτάνε για τους ιούς HIV και HPV – Οι ειδικοί εξηγούν

admin

Διαβήτης κύησης: Ανησυχία για την ασφάλεια πασίγνωστου αντιδιαβητικού στην ανάπτυξη του εμβρύου

admin

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή για bullying

admin

Βία – Βullying: Διπλασιάστηκαν τα ποσοστά εκφοβισμού για το 50% των εφήβων

admin

Με ρευματοπάθειες 1 στα 1.000 παιδιά κάτω των 18 ετών

admin

Καλοί μαθητές: Η ευφυία δεν φτάνει – Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που απογειώνουν τις σχολικές επιδόσεις

admin