Fashion

Καφτάνι: Το απόλυτο πανωφόρι του καλοκαιριού! (10 super σχέδια από εμάς για εσάς)

Καφτάνι: Το απόλυτο πανωφόρι του καλοκαιριού! (10 super σχέδια από εμάς για εσάς)

Φίνο, casual ή και πιο formal, ultra θηλυκό, αυστηρό, εξαιρετικά μοντέρνο, αέρινο, απελευθερωτικό: το κιμονό (στις 1.000 & 1 διαφορετικές εκδοχές του) θα αποτελεί το κομμάτι σταρ κάθε καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας όσα χρόνια και αν περάσουν. Με ρίζες στην Ιαπωνία του 16ου αιώνα, το καφτάνι εδώ και αρκετές δεκαετίες χαρίζει την μαγική αύρα της Ανατολής στα γυναικεία looks της Δύσης, από τα πιο απλά – εκείνα που αποτελούνται από ένα t-shirt και ένα denim shorts- ως τα πιο σύνθετα, αυτά που δεν παίζουν μπάλα ανά πάσα ώρα και στιγμή… Με το που κατέβει από το πατάρι μαζί με τις υπόλοιπες κούτες με τα καλοκαιρινά, το συγκεκριμένο item δεν σταματά να μας κρατάει συντροφιά.

View this post on Instagram

A post shared by k a r i n teigl (@constantly_k)

Από το καθωσπρέπει outfit του γραφείου ως την χαλαρή βόλτα στα μαγαζιά και από την βραδινή έξοδο για ποτό με τις κολλητές μέχρι την παραλία και τις ειδυλλιακές εξορμήσεις στα σοκάκια των νησιών, το κιμονό αποτελεί την εύκολη αλλά πάντα stylish λύση, που θα σε κάνει να μοιάζει με αιθέρια ύπαρξη, με ιέρεια του στυλ. Με λίγα λόγια είναι το ρούχο που ανυπομονούμε να φορέσουμε από τις πρώτες κιόλας καλές, ηλιόλουστες ημέρες της άνοιξης και που κάθε χρονιά μας είναι όλο και πιο δύσκολο να το πακετάρουμε μόλις ο υδράργυρος αρχίσει και πάλι να παίρνει την κατιούσα.

καφτάνι

Το φετινό καλοκαίρι μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα που έχουμε ζήσει, αλλά δεν παύει να είναι καλοκαίρι. Και αυτό σημαίνει ότι στο πλευρό μας πρέπει να υπάρχει πάντα ένα κιμονό, έτοιμο και πρόθυμο να απογειώσει τις εμφανίσεις μας- είτε αυτές τελικά γίνουν σε νησί είτε παραμείνουν στην πόλη. Άγνωστο μέχρι ώρας που θα μας βρουν οι καυτές θερμοκρασίες του Αυγούστου…

Όπως και να έχει φέτος είχαμε μια ακόμα καλή αφορμή να πειραματιστούμε δίχως όρια με το καφτάνι, αφού φορώντας αυτό καταφέραμε να βγάλουμε την καραντίνα. Υπέρκομψο και με μια δόση glam που ανέκαθεν μας άρεσε το συγκεκριμένο φρόντισε να κρατήσει την ψυχολογία μας σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, κλέβοντας την δόξα από τις πιτζάμες, τις φόρμες και οποιοδήποτε άλλο loungewear κομμάτι επιδιώξαμε να προσθέσουμε στο στυλ μας σε εκείνη την δύσκολη φάση και μας καταρράκωσε. Οκ, τώρα δεν θα το φορέσουμε, όπως ακριβώς όντας κλεισμένες μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας… Μπορούμε όμως να δηλώσουμε εξοικειωμένες μαζί του!

Βρες παρακάτω τα κιμονό που «ζαχαρώνουμε» (ας μας επιτραπεί η έκφραση!) εδώ και μέρες, και κάνε και εσύ τις ανάλογες «επενδυτικές» κινήσεις. Θα ευχαριστείς τον εαυτό σου αλλά και εμάς (που σου ανοίξαμε τα μάτια) για τα επόμενα 5 καλοκαίρια τουλάχιστον. Κάθε φορά που θα αντικαθιστάς την χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα με την καλοκαιρινή, θα σε ευγνωμονείς που τα αγόρασες…

The Shopping List

Floral κιμονό, Etro.

Λινό κιμονό με κεντήματα, Mango.

Σατέν κιμονό με ζώνη, H&M.

Εικόνα 2 του ΚΕΝΤΗΜΕΝΟ ΚΙΜΟΝΟ από Zara

Limited edition κιμονό με κεντήματα, Zara.

Μακρύ κιμονό με λουλούδια, Oysho.

Φόρεμα κιμονό φλοράλ - Μεσαίο πλάνο

Floral κιμονό με ζώνη, Mango.

Σατέν κιμονό με ζώνη, Intimissimi.

Maxi floral κιμονό με ζώνη, Johanna Ortiz.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

  • Όταν το πράσινο συνάντησε το πορτοκαλί, δημιουργήθηκε ο πιο αξεπέραστος χρωματικός συνδυασμός της άνοιξης
  • 4 διατροφικές συνήθειες που νόμιζες ότι είναι υγιεινές αλλά τελικά… δεν είναι!

Related posts

Πώς θα εντάξεις το κόκκινο στην γκαρνταρόμπα σου

admin

Η Bella Hadid φόρεσε το παλτό από Mango με το οποίο θα βγάλεις όλη την άνοιξη

admin

Η νέα ανοιξιάτικη συλλογή της Callista είναι μία ωδή στην ανθισμένη κομψότητα

admin

Ντύσιμο για Βάπτιση: Ιδέες για εντυπωσιακές εμφανίσεις αυτήν την άνοιξη-καλοκαίρι

admin

Moodboard Inspo: 14 casual chic looks για το τριήμερο που διανύουμε

admin

5 Πουκάμισα Mango που αξίζει να αγοράσεις φέτος την Άνοιξη

admin

Καλοκαιρινές γυναικείες τσάντες ΚΕΜ 2024

admin

6 Ρούχα Zara για να χτίσεις το απόλυτο Παριζιάνικο στυλ!

admin

6 Πράγματα που χρειάζεσαι στην ντουλάπα σου αν είσαι 30+

admin

4 Ανοιξιάτικα outfits με τζιν παντελόνι για κάθε μέρα

admin

Τι να φορέσω σε γάμο αυτήν την άνοιξη; 5 προτάσεις για μοναδικές εμφανίσεις

admin

Τα 5 βασικά κομμάτια που χρειάζεσαι στην ντουλάπα σου

admin