Fashion

Καλωσήρθατε στην DieselTopia: Ο Εσθονός ράπερ Tommy Cash είναι το πρόσωπο της καμπάνιας Pre-Fall ’23 της Diesel

Αν δεις, έστω και μία φορά, τον TOMM¥ €A$H (s. Tommy Cash) δεν μπορείς να τον βγάλεις από το μυαλό σου. Πάλλευκος, με μακρυά πυρόξανθα μαλλιά, διαπεραστικό γαλάζιο βλέμμα και ένα εξαιρετικά λεπτό μαύρο μουστάκι που δεν ενώνεται στο αυλάκι του άνω χείλους, ο 32χρονος ράπερ από το Ταλίν αυτοπροσδιορίζεται ως πιο ο πιο διάσημος Εσθονός παγκοσμίως αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται περί έπαρσης. Είναι ακριβώς έτσι.

O σουρεαλιστικός και πανέμορφα διαταραγμένος κόσμος του TOMM¥ €A$H

Η λέξη εκκεντρικός είναι πολύ λίγη για να περιγράψει τον Εσθονό ράπερ, που στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μουσικός. Είναι ένας conceptual artist. Αν είδατε στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου έναν άντρα ντυμένο σαν καθαρίστρια, με αρκετά βαλκανικά στοιχεία στο ντύσιμό του, αν θυμάστε έναν περίεργο τύπο να εμφανίζεται ντυμένος κρεβάτι στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού ή αν δεν μπορείτε ακόμα να ξεπεράσετε την εικόνα ενός ενήλικου άντρα ντυμένο σαν μωρό σε ένα καρότσι στο show της Marine Serre τον Ιούνιο της περασμένης χρονιάς, τότε βρίσκεστε στο κατώφλι του ιδιοσυγκρασιακού, σουρεαλιστικού απόλυτα πανέμορφα διαταραγμένου κόσμου του TOMM¥ €A$H. Το θέμα είναι αν τολμάτε να μπείτε.

o_rapper_tommy_cash_ntimenos_valkania_katharistria

O TOMM¥ €A$H στη φετινή εβδομάδα μόδας του Μιλάνου για τη σεζόν FW23, Φωτογραφία: Launchmetrics/ Spotlight

Γεννημένος το 1991 στο Ταλίν της Εσθονίας ονομάζει τη μουσική του Post – Soviet Rap. Οι πρώτες του δουλειές κινούνται στο rap υποείδος της trap με έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία που έλκουν τις αναφορές τους από τη europop των ‘90s, ενώ τα visuals των οποίων έχει το συνολικό curation βασίζονται στην σλαβική κουλτούρα. Το Instagram Account του είναι ένα δυστοπικό portal όπου άπειρες εκδοχές του εαυτού του βρίσκονται σε ένα σωρό ανορθόδοξες καταστάσεις. Παρόλα αυτά, αν έχετε πέσει πάνω σε κάποιο meme της ευφυέστατης σελίδας στο Facebook Squatting Slavs In Tracksuits ή αν είστε απλά Βαλκάνιοι, οι εικόνες του TOMM¥ €A$H θα σας φανούν καθησυχαστικά οικείες μέσα στο χάος τους.

Το breackthrough του μουσικά το έκανε το 2016 με το κομμάτι Winaloto και το συνοδευτικό του video clip, σε δική του σκηνοθεσία, που γίνεται viral. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, εμφανίζεται να «παίζει μπόνγκο» χτυπώντας παρατεταγμένα γυναικεία οπίσθια, ενώ σε άλλη σκηνή το πρόσωπό του βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια μίας γυναίκας στη θέση του αιδίου της, με τις τρίχες της ηβικής χώρας να σχηματίζουν μία μοϊκάνα πάνω από το μέτωπό του. Δεν τελείωσε ποτέ το σχολείο και περιπλανιέται στους δρόμους της γειτονίας του κάνοντας graffiti. Εμπνέεται από την hip-hop κουλτούρα και γράφεται σε μαθήματα freestyle χορού μέχρι που κατακτά την τέχνη του break dance.

Μουσικός; Σκηνοθέτης; Εικαστικός; Χορευτής; Όλα αυτά και πολλά περισσότερα. Ο TOMM¥ €A$H βρήκε την κλίση του σε μία ολιστική προσέγγιση της τέχνης και μέσα σε αυτή την ευρύτερη ερμηνεία υπήρχε φυσικά χώρος για τη μόδα. Ήδη από το 2018 κυκλοφόρησε τη δική του σειρά ρούχων την κατεύθυνση της οποίας έχει εμπνευστεί από την παιδική του ηλικία. Οι γονείς του εμπορεύονταν μαϊμού Adidas προϊόντα από τη Μόσχα και τα πωλούσαν σε παζάρια του Ταλίν, έτσι η σειρά του έχει για παράδειγμα κάλτσες με την επιγραφή Adimas ή Adidag και ονομάζεται Kenye East.

Καλωσήρθατε στην DieselTopia

Στο ενεργητικό του έχει κιόλας μερικές εξωπραγματικές συνεργασίες τόσο με τον Rick Owens (σε έκθεση που πραγματοποίησαν από κοινού, ο TOMM¥ €A$H παρουσίασε ένα έργο με το σπέρμα του) όσο και με τον Maison Margiela (για τον οποίο δημιούργησε παντόφλες σε σχήμα φρατζόλας), ενώ πρόσφατα στο βιογραφικό του έβαλε ακόμα ένα colab, αυτό με την Robe di Kappa. Είναι σαφές λοιπόν ότι οι σημαντικότεροι παίκτες της μόδας αυτής την στιγμή έχουν δει τη μοναδικότητα της περσόνας που ονομάζεται TOMM¥ €A$H, για αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από ένα από τα σημαντικότερα revivals των τελευταίων ετών στη βιομηχανία, αυτό της Diesel, o Glenn Martens, επέλεξε τον TOMM¥ €A$H ως πρόσωπο της τελευταίας του καμπάνιας για την Pre-Fall 23 “Dieseltopia”.

o_rapper_tommy_cash_se_kampania_tis_diesel_me_denim_jocker_lefko_poukamiso_tzin_panteloni_kai_mavrii_zoni_me_to_oval_logotypo_tis_diesel

Φωτογραφία: Courtesy of Diesel

Ο Glenn Martens, μαζί με τον Art Director Chris Simmonds και τη φωτογράφο Marili Andre οραματίστηκαν την καμπάνια Diesel Pre-Fall 23 ως μια ειρωνική και υβριστική ματιά στη logomania και τα cult προϊόντα που μας ενθουσιάζουν και μας ενώνουν. Ο TOMM¥ €A$H πρωταγωνιστεί ως ο φανταστικός γκουρού μιας φυλής, ένας μαγνητικός weirdo που ενσαρκώνει έναν αντικομφορμιστικό κώδικα με το κοκαλιάρικο μουστάκι του και το παράξενο στiλ του. Η υβριδική οικογένειά του κρέμεται από κάθε του λέξη, συμμετέχοντας σε ασυνήθιστες τελετουργίες που έχουν σχεδιαστεί για να εξυψώσουν τις αξίες της Diesel, δηλαδή της μοναδικότητας, της ελευθερίας, του χιούμορ και της επανάστασης.

Οι οπαδοί του Tommy δηλώνουν την πίστη τους στο έμβλημα “D” μέσω μιας κομψής στολής. Το διακριτικό Oval D έχει επεκταθεί από την best-s-r τσάντα 1DR και τα αξεσουάρ σε μια πλήρη συλλογή – μια οικογένεια έτοιμων ενδυμάτων, εσωρούχων, beachwear και άλλων ειδών. Η καμπάνια περιλαμβάνει την τσάντα 1DR σε ζωηρά ποπ χρώματα, μεταλλικά μπικίνι Oval D και ζέρσεϊ φόρμες, καθώς φούτερ Oval D, καπέλα Oval D, ζώνες Oval D και εσώρουχα Oval D. Η συλλογή παίζει με την επεξεργασία και την εφαρμογή του λογότυπου Oval D, μεγεθύνοντάς το, σμικρύνοντάς το και αποδίδοντάς το σε ανατρεπτικούς χρωματικούς σχεδιασμούς.

o_rapper_tommy_cash_se_kampania_tis_diesel_me_mavri_forma_me_riges_diesel_kai_montela_na_xorevoun_gyro_tou

Φωτογραφία: Courtesy of Diesel

Η συλλογή DieselTopia είναι φτιαγμένη για να σε «προσηλυτίσει» στην ευχαρίστηση, τη διασκέδαση, την αυτοέκφραση και της ικανοποίηση – με απόλυτο σύμβολο το λογότυπο της Diesel που είσερχεται κι επίσημα σε μία νέα εποχή και τον καλύτερο αρχηγό που θα μπορούσε ποτέ να έχει – τον ευρηματικό προβοκάτορα, την καλτ φιγούρα, τον αυθεντικό οραματιστή TOMM¥ €A$H.

Κεντρική φωτογραφία: Courtesy of Diesel

Ακολουθήστε το - στο

Google News

και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Related posts

Τι παπούτσια να αγοράσω φέτος; 5 προτάσεις για να είσαι στιλάτη.

admin

5 Καθημερινές τσάντες Doca που θα σε βολέψουν

admin

Πώς θα εντάξεις το κόκκινο στην γκαρνταρόμπα σου

admin

Η Bella Hadid φόρεσε το παλτό από Mango με το οποίο θα βγάλεις όλη την άνοιξη

admin

Η νέα ανοιξιάτικη συλλογή της Callista είναι μία ωδή στην ανθισμένη κομψότητα

admin

Ντύσιμο για Βάπτιση: Ιδέες για εντυπωσιακές εμφανίσεις αυτήν την άνοιξη-καλοκαίρι

admin

Moodboard Inspo: 14 casual chic looks για το τριήμερο που διανύουμε

admin

5 Πουκάμισα Mango που αξίζει να αγοράσεις φέτος την Άνοιξη

admin

Καλοκαιρινές γυναικείες τσάντες ΚΕΜ 2024

admin

6 Ρούχα Zara για να χτίσεις το απόλυτο Παριζιάνικο στυλ!

admin

6 Πράγματα που χρειάζεσαι στην ντουλάπα σου αν είσαι 30+

admin

4 Ανοιξιάτικα outfits με τζιν παντελόνι για κάθε μέρα

admin