Teen

Θρίλερ με τα αίτια θανάτου της 3χρονης στο Παίδων

Ενώ αναμένεται με μεγάλη αγωνία η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 3χρονης Αντιγόνης που κατέληξε χθες Παρασκευή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», οι γιατροί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να προκάλεσαν το θλιβερό συμβάν.

Η πρώτη υπόθεση που έγινε από τους ειδικούς, είναι ότι ο κορωνοϊός από τον οποίο νοσούσε η μικρή προκάλεσε μυοκαρδίτιδα η οποία είχε ραγδαία εξέλιξη οδηγώντας τελικά σε ανακοπή. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να φανεί μόνο από τις ιστολογικες εξετάσεις, οι οποίες χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μήνες για να ολοκληρωθούν. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του -, οι γιατροί εξετάζουν το γεγονός άλλη λοίμωξη να οδήγησε σε ανακοπή, με πιο πιθανή την εγκεφαλίτιδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εμπύρετο νόσημα του παιδιού δεν είχε διαγνωστεί εξαρχής που οφείλεται. Ο έλεγχος για κορωνοϊό έγινε στο Θριάσιο με την 3χρονη να βρίσκεται τότε θετική.

Έτσι, εκτιμήθηκε αρχικά ότι ο πυρετός ήταν σύμπτωμα της λοίμωξης covid-19. Ωστόσο, στη συνέχεια τα ευρήματα οδήγησαν και στο ενδεχόμενο της λοίμωξης της εγκεφαλιτιδας.

Το κοριτσάκι νοσούσε με λοίμωξη covid, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης που οι γονείς του το πήγαν στα Επειγοντα. Είχε εκδηλωσει πυρετό, όπως είπαν, την προηγούμενη ημέρα ο οποίος υποχωρούσε με τη χορήγηση αντιπυρετικων.

Ωστόσο, η εικόνα της 3χρονης αίφνης επιδεινώθηκε, οδηγώντας την οικογένεια στο πλησιεστερο εφημερεύον νοσοκομείο, το Θριάσιο. Σύμφωνα με νοσοκομειακες πηγές, το παιδί είχε υποστει ανακοπή και παρελήφθη σε βαριά κλινική κατάσταση από τους γιατρούς ενώ ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ για να γίνει διακομιδη σε Μονάδα του Παίδων. Ταυτόχρονα, επιβεβαιωθηκε και εργαστηριακα ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

Επιχειρήθηκε ανάταξη η οποία ήταν επιτυχής. Το παιδί απέκτησε σφυγμό και στη συνέχεια διασωληνωθηκε και μόλις σταθεροποιηθηκε η κατάσταση του δρομολογηθηκε η διακομιδη του στο «Αγλαϊα Κυριακού».

Η μικρή ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, δίνοντας όμως σκληρή μάχη για τη ζωή της. Περίπου ένα 24ωρο μετά την ανακοπή που είχε υποστεί, η 3χρονη κατέληξε.

Πλέον, περισσότερα στοιχεία για τη μοιραία καρδιακή ανακοπή και τη συσχέτισή της με τη λοίμωξη covid που είχε εκδηλώσει το κοριτσάκι θα δώσει ενδεχομένως η ιατροδικαστική έκθεση.

Πρόκειται για το όγδοο ανήλικο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας και το τέταρτο μέσα στο 2022.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δεν έχει καταγραφεί θάνατος ανηλίκου τους τελευταίους επτά μήνες.

Ο πιο «βαρύς» μήνας αναφορικά με τις απώλειες ανηλίκων ήταν ο περασμένος Ιανουάριος οπότε κατέληξαν λόγω επιπλοκών της λοίμωξης covid 3 παιδιά και έφηβοι.

Διαβάστε επίσης

Ο κορωνοϊός προκάλεσε μυοκαρδίτιδα στην τρίχρονη που πέθανε στο Παίδων

Related posts

Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων: Νέα συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου Παπανικολάου

admin

Γονείς: Πώς να διαχειριστούν τις αδικίες και τις κακές συμπεριφορές των παιδιών – Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουν

admin

Κάπνισμα: Πότε το αρχίσατε; Απαντήστε και δείτε πόσο κινδυνεύετε από διαβήτη

admin

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

admin

Άσθμα: Τα επικίνδυνα χημικά που απειλούν τους πνεύμονες των παιδιών

admin

«Τεμπέλικο» μάτι: Μπορεί να ευθύνεται για το μεταβολικό σύνδρομο στην ενήλικη ζωή; Έρευνα απαντά

admin

Βρετανία: 4,3 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε κατάσταση φτώχειας

admin

Οι έφηβοι ρωτάνε για τους ιούς HIV και HPV – Οι ειδικοί εξηγούν

admin

Διαβήτης κύησης: Ανησυχία για την ασφάλεια πασίγνωστου αντιδιαβητικού στην ανάπτυξη του εμβρύου

admin

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή για bullying

admin

Βία – Βullying: Διπλασιάστηκαν τα ποσοστά εκφοβισμού για το 50% των εφήβων

admin

Με ρευματοπάθειες 1 στα 1.000 παιδιά κάτω των 18 ετών

admin