Must

Θα «καρφώνατε» παράνομα παρκαρίσματα έναντι καλής αμοιβής;

Θα «καρφώνατε» παράνομα παρκαρίσματα έναντι καλής αμοιβής;

Πώς θα σας φαινόταν να βγάζετε μεροκάματο καταδίδοντας στην Τροχαία αυτοκίνητα που έχουν παρκάρει παράνομα;







Το παράνομο παρκάρισμα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μεγαλουπόλεις σε όλο τον κόσμο. Και για να το αντιμετωπίσουν έχουν προσπαθήσει με διάφορους τρόπους. Όμως τελικά παραμένει πάντα μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση που δυσκολεύει την ζωή όσων δεν φταίνε.

Μία από τις πόλεις που η ζωή λόγω του παράνομου παρκαρίσματος είναι ανυπόφορη είναι η Νέα Υόρκη. Παρά την έντονη αστυνόμευση και τους διαρκείς ελέγχους, το πρόβλημα είναι εν πολλοίς ανεξέλεγκτο.

Έτσι δεν προκαλεί έκπληξη η πρόταση ενός μέλους του Δήμου της πόλης, ονόματι Lincoln Restler, ο οποίος πρότεινε να πληρώνονται οι κάτοικοι της πόλης για να καταδίδουν στην αστυνομία παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος προτείνει κάθε πολίτης να μπορεί μέσω φωτογραφιών να πάει στο αστυνομικό τμήμα και να καταδώσει το αυτοκίνητο.







Όσοι από αυτούς αναφέρουν καραμπινάτες παραβάσεις, όπως σε πεζοδρόμια, λεωφορειόδρομους, ποδηλατόδρομους, διαβάζεις πεζών και αναπήρων, θα μπορούσαν να παίρνουν ένα 25% από τα 175 δολάρια που είναι το πρόστιμο για το παράνομο παρκάρισμα.

Όχι και άσχημα, να βγάζεις πάνω από 100-200 δολάρια την ημέρα κάνοντας τον κυνηγό κεφαλών για αυτοκίνητα που έχουν παρκάρει παράνομα. Ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος πάντως παρατηρεί ότι μετά την πανδημία οι έλεγχοι έχουν χαλαρώσει, οπότε δικαιολογείται ένα τόσο δραστικό όσο και περίεργο ως προς την νομοθετική του βάση μέτρο.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο μέτρο εφαρμόζεται στη Νέα Υόρκη. Παλαιότερα υπήρξε κάτι αντίστοιχο με τα λεωφορεία και τα φορτηγά που παραμένουν χωρίς λόγο στο ρελαντί (πάνω από 5 λεπτά). Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που κατάφεραν να βγάλουν πάνω από 4.000 δολάρια μόνο και μόνο καταδίδοντας επαγγελματίες οδηγούς για τέτοια συμπεριφορά.

Σε όλα τα παραπάνω, οι ποδηλάτες είναι αυτοί που πιέζουν περισσότερο για λήψη μέτρων, καθώς είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο από τους κατειλημμένους ποδηλατόδρομους.

Όμως η τελική απόφαση δεν είναι εύκολη, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι θα γίνει μεγάλη μάχη μεταξύ των ανθρώπων που θα θέλουν να καταγγείλουν το ίδιο παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην αστυνομία. Ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος παραποίησης μέσω υπολογιστικών προγραμμάτων στις φωτογραφίες, οπότε το μέτρο θα έχει πλήρη αποτυχία.

Προς το παρόν η πρόταση βρίσκεται υπό συζήτηση και επανέρχεται μετά από αρκετούς μήνες, καθώς αναζητούνται οι τρόποι που η καταγγελία θα είναι αδιάβλητη. Πάντως είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι το χρηματικό κίνητρο στους πολίτες που καταδίδουν θα ήταν ένας γρήγορος και άμεσος τρόπος να μειωθεί το πρόβλημα του παράνομου παρκαρίσματος.

Τι θα λέγατε για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου και στην Ελλάδα; Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπαμε πόσο ο Έλληνας της παραβατικής συμπεριφοράς, του εύκολου κέρδους, της πατροπαράδοτης αντίστασης στην “ρουφιανιά” και του παράνομου παρκαρίσματος όπως τον βολεύει, θα μπορούσε να συγκεράσει όλες αυτές τις αντικρουόμενες όψεις σε ένα και μόνο άνθρωπο.

Μάλλον δεν είναι για εμάς όλα αυτά τα δύσκολα ψυχαναλυτικά, ας τα βρουν οι Αμερικάνοι μόνοι τους.

-: newsauto.gr







Related posts

Κώστας Λιακόπουλος: Ο 1ος των πρώτων στην Ιατρική με 19.612 μόρια – Είχα μια εικόνα της Παναγίας δίπλα μου

admin

Μπράβο της: 27χρονη φοιτήτρια συγκατοίκησε με 95χρονη για να πληρώνει μικρότερο ενοίκιο και η ηλικιωμένη να μην νιώθει μόνη

admin

4 τρόποι για να προετοιμάσετε τον εξωτερικό σας χώρο για το καλοκαίρι

admin

Εθνική Ελλάδος: Όταν η Θεοπούλα ετοιμαζόταν να πάει στον αγώνα με τη «Γεωργία»

admin

Aγία Σοφία: Στον ιερό ελληνικό ναό χωρούσαν 23.000 πιστοί και υπηρετούσαν 800 ιερείς

admin

Μόνο θαυμασμός: Ο Ιωακείμ «νίκησε» το σύνδρομο Down, μιλά 4 γλώσσες & παίζει 3 μουσικά όργανα

admin

Περήφανοι όλοι οι Έλληνες: Ο Νίκος Γκάλης τιμήθηκε στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό

admin

25 Μαρτίου 1821: Η ιστορία του Σωτήρη Κοντιζά από όταν ήταν Εύζωνας

admin

Σοφία Βογιατζάκη: Έχω παραιτηθεί από δουλειά επειδή δεν άνοιγαν το air condition

admin

25η Μαρτίου: Η Google τιμά την Ελλάδα βάζοντας τα γαλανόλευκα της

admin

Η καθημερινότητα των αγωνιστών του 1821: Οι ψείρες και τα μακριά μαλλιά, η «λακωνική» διατροφή και τα ζάρια

admin

Παναγία Γοργοεπήκοος: Το Θαυματουργό Μοναστήρι στη Μάνδρα Αττικής

admin