Fitness

Η σούπερ αερόβια άσκηση που δυναμώνει πόδια και κοιλιακούς

Το σχοινάκι είναι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα αποτελεί το τέλειο όργανο γυμναστικής, ειδικά για τις γυναίκες που κινδυνεύουν από οστεοπόρωση επειδή γυμνάζονται πολύ καλά τα γόνατά τους και ενισχύονται τα οστά τους. Δεν ενδείκνυται σε περίπτωση ενοχλήσεων στη μέση ή τις αρθρώσεις οπότε και πρέπει να το αποφεύγετε επειδή μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα ή και να οδηγήσει στην εκδήλωση ενός προβλήματος που προϋπήρχε στη σπονδυλική στήλη και που ως τότε περνούσε απαρατήρητο.

Κάνοντας σχοινάκι γυμνάζετε γάμπες και μηρούς, καθώς και τα χέρια, αλλά και τους κοιλιακούς που συμμετέχουν. Επιπλέον βελτιώνετε το συγχρονισμό των κινήσεων και την ισορροπία σας και φυσικά «καίτε» θερμίδες. Υπολογίζεται ότι 15’ σχοινάκι με μέτρια ένταση οδηγούν σε καύσεις 175 θερμίδων.

Το σχοινάκι γυμνάζει κυρίως τις γάμπες και τους μηρούς, αλλά και τα χέρια, τους ώμους, καθώς και τους κοιλιακούς που επίσης συμμετέχουν. Επιπλέον, η συστηματική εκγύμναση με το σχοινάκι βελτιώνει το συγχρονισμό των κινήσεων, τη στάση του σώματος και την ισορροπία.

Συνιστά μια πολύ καλή αεροβική άσκηση που βοηθά στο κάψιμο του λίπους, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, το κυκλοφορικό και το αναπνευστικό σύστημα και φυσικά την αντοχή και τη φυσική κατάσταση. Για το λόγο αυτό, μπορείτε κι εσείς να το εντάξετε στο πρόγραμμά σας και να ωφεληθείτε άμεσα.

Μην κάνετε σχοινάκι αν έχετε προβλήματα ή ενοχλήσεις σε αρθρώσεις, όπως τα γόνατα, οι αστράγαλοι ή η μέση. Οι κραδασμοί από τις αναπηδήσεις δεν είναι ό,τι καλύτερο. Επίσης, δεν ενδείκνυται να κάνουν σχοινάκι όσοι έχουν προβλήματα ισορροπίας ή οστεοπόρωση-οστεοπενία.

Χρήσιμα tips

  • Οι αναπηδήσεις θα πρέπει να γίνονται στις μύτες των ποδιών, χωρίς να αποχωρίζεστε το έδαφος για πάνω από 2-3 εκ., ίσα-ίσα δηλαδή για να περνά το σχοινάκι κάτω από τα πόδια σας, το οποίο θα πρέπει να «γλείφει» το δάπεδο.
  • Ξεκινήστε με όσες αναπηδήσεις μπορείτε, γιατί η δυσκολία αρχικά αφορά κυρίως το συγχρονισμό και όχι τόσο τη φυσική κατάσταση. Μην απογοητευτείτε αν στην αρχή μπερδεύεστε και καταφέρνετε να κάνετε λίγες αναπηδήσεις. Σιγά-σιγά θα μπείτε στο ρυθμό και θα τις αυξήσετε. Καθώς βελτιώνεστε, μπορείτε να αυξάνετε τις αναπηδήσεις μέχρι έναν αριθμό που αντέχετε (π.χ. 15), να σταματάτε για 1 λεπτό και να συνεχίζετε. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να κάνετε 3-4 επαναλήψεις από 15 αναπηδήσεις, βελτιώνοντας έτσι την αντοχή σας.

Διαβάστε επίσης

Η τέλεια άσκηση για πολλές καύσεις που μοιάζει παιχνίδι

Related posts

Πέντε απλές διατάσεις για καλύτερη κινητικότητα και ευλυγισία κάθε μέρα

admin

Πόνοι περιόδου: Το «φυσικό» φάρμακο που ανακουφίζει – Δοκιμάστε το

admin

Η αποτελεσματική άσκηση που βελτιώνει τη στάση του σώματος

admin

Βάρη ή λάστιχα; Ο ειδικός απαντά και προτείνει τον καλύτερο τρόπο για δυνατό σώμα και μυαλό μετά τα 60

admin

Γυμναστική: Ποια ώρα της ημέρας προστατεύει περισσότερο την καρδιά και μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

admin

Νεφροί: Πέντε tips για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

admin

Το μυστικό για να χτίσουν μυς οι 60χρονοι – Ο ειδικός το αποκαλύπτει

admin

Τρέχετε ατσούμπαλα ή όλο χάρη; Τι μαρτυρά το στυλ τρεξίματος για την προσωπικότητά σας

admin

Εμμηνόπαυση: Επτά tips από τους ειδικούς για αποτελεσματική άσκηση

admin

Προπόνηση με περισσότερα σετ ή μεγαλύτερα βάρη; Οι ειδικοί απαντούν στο αιώνιο δίλημμα

admin

Αγύμναστοι και «στον καναπέ» οι 8 στους 10 – Απαραίτητη η φυσική δραστηριότητα για αυτούς τους ασθενείς

admin

Κάθε πότε πλένετε τα ρούχα της προπόνησης; Δείτε πόσοι τα φορούν άπλυτα ακόμη και 7 συνεχόμενες φορές

admin