Health

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Γιατί ανακήρυξε το 2023 σε έτος ευαισθητοποίησης για τον αιφνίδιο θάνατο

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Στοχευμένη ενημέρωση για ένα από τα πιο σοβαρά και κρίσιμα θέματα της ιατρικής επιστήμης, τον αιφνίδιο θάνατο, φιλοδοξεί να δώσει μέσω καμπάνιας ευαισθητοποίησης η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ).

Στην Ελλάδα και το εξωτερικό συμβαίνουν κάθε χρόνο πολλαπλά περιστατικά καρδιακής ανακοπής, τόσο σε δημόσιους όσο και σε αθλητικούς χώρους, με πολλά θύματα. Ο αιφνίδιος θάνατος, δυστυχώς, δεν είναι σπάνιος και μπορεί να συμβεί σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως ηλικίας και σε κάθε χώρο, δημόσιο ή ιδιωτικό, όπως αναφέρει η ΕΚΕ.

Έτος ευαισθητοποίησης για τον αιφνίδιο θάνατο ανακηρύσσει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) το 2023, αντιλαμβανόμενη την αξία που έχει η πλήρης και στοχευμένη ενημέρωση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα και ιδιαίτερα στον κρίσιμο τομέα της πρόληψης και θεραπείας, αναλαμβάνοντας πολύπλευρες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την πολιτεία.

«Η πρόληψη του αιφνιδίου αρρυθμικού καρδιακού θανάτου αποτελεί μία από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις των σύγχρονων συστημάτων δημόσιας υγείας. Βασική αρχή της πρόληψης είναι η πρώιμη διάγνωση της υποκείμενης καρδιοπάθειας που προκαλεί τον αιφνίδιο θάνατο και η αντιμετώπισή της. Επομένως, είναι κρίσιμης σημασίας να ληφθούν όλα τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της καρδιακής νόσου πριν αυτή οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο», τονίζει η ΕΚΕ.

Η πρόληψη του αιφνιδίου αρρυθμικού καρδιακού θανάτου αποτελεί μια από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις των συγχρόνων συστημάτων δημόσιας υγείας. Βασική αρχή της πρόληψης είναι η πρώιμη διάγνωση της  υποκείμενης καρδιοπάθειας που προκαλεί τον αιφνίδιο θάνατο και η αντιμετώπισή της.

Επομένως είναι κρίσιμης σημασίας να ληφθούν όλα τα μέτρα πρόληψης  και αντιμετώπισης της καρδιακής νόσου πριν αυτή οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο.

Οι κυριότερες δράσεις και οι πρωτοβουλίες της ΕΚΕ σε σχέση με τον Αιφνίδιο Θάνατο για το 2023 εντοπίζονται σε:

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα για το πόσο σημαντική αξία έχει να εκπαιδευτούν από μικρή ηλικία στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.
  • Διενέργεια πιστοποιημένων -από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης- Σεμιναρίων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Εξωτερικών Απινιδωτών σε όλη τη χώρα με έμφαση στους επαγγελματίες υγείας, τους αθλητές αλλά και τα σχολεία (Εκπαιδευτικοί, μαθητές), με ταυτόχρονο προληπτικό-καρδιολογικό έλεγχο.
  • Τοποθέτηση στους δημόσιους και αθλητικούς χώρους εξωτερικών απινιδωτών με εκπαιδευμένο προσωπικό που θα τους χρησιμοποιεί σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής αθλητή ή πολίτη.
  • Ενημέρωση των πολιτών συνολικά για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, τα κύρια συμπτώματά τους και τους παράγοντες κινδύνου μέσω των Περιφερειακών Συνεδρίων αλλά και άλλων Κοινωνικών Δράσεων.
  • Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια, δελτία Τύπου στον κεντρικό και περιφερειακό Τύπο προς ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Οι νέοι διευρυμένοι στόχοι του Διοικητικού Συμβουλίου 2023-2024

Βασικός στόχος του νέου Δ.Σ. είναι η εξωστρέφεια της εταιρείας και η περαιτέρω διεύρυνση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των κοινωνικών δράσεων.

Στον τομέα των επιστημονικών πρωτοβουλιών ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διοργάνωση από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία του ACC Middle East 2023 στην Αθήνα σε συνεργασία με το American College of Cardiology,το οποίο θα αποτελέσει το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο στην Ελλάδα για το 2023 και το πρώτο αμερικανικό συνέδριο που γίνεται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Επίσης για το 2024 δρομολογείται από την ΕΚΕ το ESC Preventive Cardiology Congress σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία.

Πρόκειται για δύο μεγάλα διεθνή επιστημονικά συνέδρια που θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον χιλιάδων συνέδρων από όλο τον κόσμο, καθιστώντας τη χώρα μας επίκεντρο των σύγχρονων επιστημονικών εξελίξεων που αφορούν την Καρδιαγγειακή Ιατρική.

Ταυτόχρονα θα αναβαθμιστούν και τα Περιφερειακά Συνέδρια, αποκτώντας νέα μορφή και περιεχόμενο, με έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας για την πρόληψη και θεραπεία των καρδιαγγειακών νόσων. Στο πεδίο της εκπαίδευσης θα δοθεί έμφαση στην επιμόρφωση των νέων καρδιολόγων με εβδομαδιαία σεμινάρια επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των ειδικευομένων και των νέων καρδιολόγων στο αμφιθέατρο της ΕΚΕ.

Λίγα λόγια για την ΕΚΕ

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία είναι η μεγαλύτερη επιστημονική ιατρική εταιρεία της χώρας με 3.500 μέλη σε όλη την Ελλάδα. Ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και μία από τις πιο ενεργές επιστημονικές εταιρείες στην Ευρώπη.

Η εκπαίδευση και η έρευνα, με στόχο τη μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αποτελούν διαχρονικά προτεραιότητες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η εκπαίδευση αφορά κυρίως τους χιλιάδες Καρδιολόγους της χώραςαλλά και τους ειδικευόμενους.

Σημαντικό πεδίο εκπαίδευσης και αλληλεπίδρασης των Καρδιολόγων της χώρας αποτελεί η επίσημηέκδοση της ΕΚΕ, με την επωνυμία «Ελληνική Καρδιολογική Επιθεώρηση» (Ελληνική και αγγλική έκδοση,σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή).

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγ. Καρδιολογίας 

Γεώργιος Κοχιαδάκης

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Related posts

Όσα δεν πρέπει να κάνεις σε έναν τσακωμό με τον σύντροφό σου

admin

Υποχωρούν οι δείκτες του κορονοϊού – 4 θάνατοι από covid, 13 διασωληνωμένοι

admin

Η λήψη ορμονών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο όγκων στον εγκέφαλο, σύμφωνα με νέα γαλλική μελέτη

admin

Γρίπη των πτηνών: Έξι κρούσματα το 2024 – 21 ετών το πιο πρόσφατο θύμα της

admin

Αλλαγή ώρας 2024: Οι απρόσμενοι κίνδυνοι που κρύβει για την υγεία μας

admin

Πως ερευνητές κατάφεραν να αναζωογονήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε ηλικιωμένα ποντίκια

admin

Ελπιδόφορα μελέτη: Πώς ερευνητές κατάφεραν να αναζωογονήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε ηλικιωμένα ποντίκια

admin

Δάγκειος πυρετός: Επιδημικές διαστάσεις σε χώρες της Κεντρικής, Λατινικής Αμερικής

admin

Μας «έπνιξε» η αφρικανική σκόνη – Βασιλακόπουλος: Όποιος έχει συμπτώματα και δεν έχει νόσο να μην τα αποδώσει σε αυτή

admin

Μπορείτε να ακούσετε αυτούς τους ήχους μόνο εάν είστε αρκετά νέοι – Κάντε το τεστ

admin

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

admin

Τρόφιμα και ροφήματα που προκαλούν ρινική συμφόρηση

admin