Must

Ελίνα Χατζηδημητρίου: Η πρώτη που αποφοίτησε με 10 από τη Σχολή Θετικών Επιστημών αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας!

Ελίνα Χατζηδημητρίου: Η πρώτη που αποφοίτησε με 10 από τη Σχολή Θετικών Επιστημών αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας!

Η Θεσσαλονικιά Ελίνα Χατζηδημητρίου, έγραψε ιστορία πριν από λίγες ημέρες, ούσα η πρώτη φοιτήτρια από την ίδρυση της Σχολής Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ, το 1925, που την τελείωσε με βαθμό πτυχίου, άριστα 10.







«Δεν έχουμε ανώτατο όριο μαθημάτων. Για το πτυχίο χρειαζόμαστε 42 μαθήματα. Εγώ πήρα 10 σε 43 μαθήματα! Μόνο σε δύο μαθήματα επιλογής δεν έγραψα 10, τα οποία όμως δεν μετρούσαν στο πτυχίο», είπε στο star.gr.

Η Σχολή Θετικών Επιστημών, περιλαμβάνει εκτός από το Τμήμα των Μαθηματικών, τα Τμήματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας και Πληροφορικής. Όπως αποκάλυψε, η ίδια δεν έχει προλάβει ακόμη να συνειδητοποιήσει τι έχει καταφέρει.

«Είναι πολύ πρόσφατο. Οι καθηγητές μου, μού είπαν ότι περιμένουν να δουν τα επόμενά μου βήματα και ότι αν χρειαστώ κάτι θα με στηρίξουν. Στην πορεία ίσως με επηρεάσει το βάρος της πρωτιάς. Γενικά, είναι τελειομανής άνθρωπος, αλλά δεν το θεωρώ προτέρημα και προσπαθώ να το αποβάλλω».







ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΝΟ 10ΑΡΙΑ

Πριν από 5 χρόνια, η κ. Χατζηδημητρίου πέρασε πρώτη στο Μαθηματικό, συγκεντρώνοντας 19.300 μόρια.

«Τα Μαθηματικά είναι μία επιστήμη που την αγαπούσα πάρα πολύ από το Λύκειο. Ήθελα να ασχοληθώ, να μαθαίνω συνεχώς νέα πράγματα, να λύνω ασκήσεις. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνω κάτι άλλο… », σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας όμως, ότι το καθαρό δεκάρι στο πτυχίο, δεν ήταν εξ αρχής στο πλάνο της.

ΔΙΑΒΑΖΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

«Ίσως ήταν ένα όνειρο στην αρχή να τελειώσω τη σχολή με άριστα, αλλά δε φανταζόμουν ότι θα φτάσω σε αυτό το σημείο. Διάβαζα όμως πάρα πολύ. Είχα στόχο συνεχώς να βελτιώνομαι και να τα πηγαίνω καλά στα μαθήματα, οπότε προέκυψε. Στο πρώτο έτος τα πήγα πάρα πολύ καλά… Είχα περάσει όλα τα μαθήματα με 10. Συνέχισα το ίδιο και στο δεύτερο έτος και ίσως προς το τέλος να μου έγινε στόχος να τελειώσω τη σχολή με 10. Στην αρχή όμως, δεν το είχα καν στο μυαλό μου», είπε.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ!

Σύμφωνα με την 22χρονη, το μυστικό για τα διαδοχικά δεκάρια, είναι το συστηματικό διάβασμα.

«Προφανώς, δεν ήταν πολύ εύκολο. Χρειάστηκε πολύ προσπάθεια από μέρους μου, συνεχή μελέτη. Ασχολούμουν πάρα πολύ με τα μαθήματα, πήγαινα στις παρακολουθήσεις και μετά διάβαζα και στο σπίτι. Έλυνα τις ασκήσεις που μας έδιναν οι καθηγητές. Δεν μπορώ να πω όμως ότι δυσκολεύτηκα και πάρα πολύ. Καθημερινά μελετούσα περίπου δύο ώρες, αλλά αυτό γιατί παρακολουθούσα κιόλας τα μαθήματα και είχα μια επαφή, γεγονός που με διευκόλυνε πάρα πολύ», σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε, σε καμία περίπτωση πάντως η ίδια δεν ένιωσε κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών της χρόνων, ότι στερήθηκε ή θυσίασε κάτι.

Είχα και τις δραστηριότητες μου, ασχολούμουν με τη ρυθμική γυμναστική, έβγαινα και με τους φίλους μου. Δεν έχω κανένα παράπονο.

«ΕΜΕΙΣ ΚΟΒΟΜΑΣΤΕ… ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 10;»

Σύμφωνα με την κ. Χατζηδημητρίου, όλη αυτή η εργώδης προσπάθειά στο τμήμα της και τα άριστα γραπτά στις εξεταστικές, που διαδέχονταν το ένα, το άλλο, είχαν περάσει για αρκετό χρονικό διάστημα απαρατήρητα από τους καθηγητές και τους περισσότερους συμφοιτητές της, όχι όμως και από την παρέα της.

«Όλα αυτά τα χρόνια στη σχολή, ουσιαστικά το ήξερε μόνο η στενή μου παρέα. Δεχόμουν τα κλασικά πειράγματα, γιατί γκρίνιαζα κι εγώ για την εξεταστική πολλές φορές ότι δυσκολευόμουν, ότι δε με βόλευε το πρόγραμμα κτλ και όλοι ήταν σε φάση “Άϊ… παράτα μας Eλίνα… Εμείς κοβόμαστε και εσύ γκρινιάζεις για το 10”;».

«ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ»

Ερωτώμενη για τους επόμενους στόχους της, η κ. Χατζηδημητρίου, σημείωσε ότι για την ώρα προέχει το μεταπτυχιακό, ενώ μακροπρόθεσμα θα ήθελε να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα όπως και οι γονείς της (καθηγητές στο Τμήμα Χημείας).

«Έχω κάνει ήδη αίτηση στο μεταπτυχιακό του τμήματος μου, στην κατεύθυνση των Θεωρητικών Μαθηματικών. Φαντάζομαι πως θα γίνω δεκτή. Μέσα στη χρονιά σκέφτομαι να ψάξω σε πανεπιστήμια του εξωτερικού για να κάνω και διδακτορικό. Προς το παρόν όμως αυτός είναι ένας μακρινός στόχος και εγώ κοιτάζω πιο κοντινούς, δηλαδή το μεταπτυχιακό και τα μαθήματά μου» είπε, μιλώντας στο star.gr.

Related posts

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

admin

Ευρωεκλογές 2024 – Αλέξης Γεωργούλης: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει

admin

Η Αθήνα ψηφίστηκε ως η πρώτη πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο

admin

Θρήνος για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του

admin

Μουτίδου: «Δεν πιστεύω στο Θεό γι’ αυτό και δε βάφτισα την κόρη μου»

admin

Δυσάρεστα νέα για την Αθήνα – Ψηφίστηκε ως η χειρότερη πόλη της Ευρώπης

admin

«Θα σας μιλήσει ο ίδιος»: Ευχάριστα τα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

admin

Ερωτεύθηκαν παράφορα στο σχολείο, χάθηκαν για έξι δεκαετίες και τώρα στα 80 τους παντρεύονται

admin

Αυτός είναι ο πλήρης κατάλογος των αμαρτημάτων κατά την ορθόδοξη εκκλησία

admin

Τον σκóτωσε με μωρομάντηλα και φωτογράφιζε: Nεκρός 3χρоνος από τα χέρια της μητριάς του – Σε σоκ οι γоνείς

admin

Ζευγάρι όρμησε σε φλεγόμενο παιδικό σταθμό και έσωσε 20 μωράκια

admin

Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Ο γιος μου θα υιοθετήσει δύο παιδάκια που έμειναν ορφανά. Έχουμε πολλά ορφανά, νεογέννητα, παιδάκια»

admin