Must

Γιατρός έγινε πατέρας στα 83 του και θέλει να ζήσει μέχρι να αποφοιτήσει ο γιος του

Γιατρός έγινε πατέρας στα 83 του και θέλει να ζήσει μέχρι να αποφοιτήσει ο γιος του

Συγκινεί η ιστορία όπου ένας γιατρός 83 ετών έγινε πατέρας και θέλει με κάθε τρόπο να δει τον γιο του να αποφοιτά από το σχολείο.







Αυτός ο γιατρός έγινε πατέρας στα 83 του χρόνια και σήμερα θα μάθουμε την ιστορία του.

Το να φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο είναι η μεγαλύτερη χαρά στην ιστορία ενός ζευγαριού, και παρόλο που είναι πιο συνηθισμένο να κάνεις παιδί μεταξύ της δεύτερης και της τέταρτης δεκαετίας, υπάρχουν περιπτώσεις που το θαύμα της ζωής μπορεί να μας εκπλήξει σε μεγάλη ηλικία.

Αυτό συνέβη με τον Αργεντινό γιατρό Alberto Cormillot, ο οποίος παντρεύτηκε μια γυναίκα 48 χρόνια μικρότερη από αυτόν και έγινε πατέρας σε ηλικία 83 ετών.







Μια ζωή αφιερωμένη στη βελτίωση της υγείας μιας χώρας

Γεννημένος στις 31 Αυγούστου 1938 στο Μπουένος Άιρες, είναι ο πιο διάσημος διατροφολόγος της Αργεντινής. Σε όλη τη μακρόχρονη καριέρα του, έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους με διατροφικές διαταραχές να αλλάξουν τη ζωή τους.

Αυτό το πέτυχε μέσω των ιδρυμάτων θεραπείας της παχυσαρκίας, των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και των μηνυμάτων στα μέσα ενημέρωσης.

Η πιο αγνή αγάπη δεν γνωρίζει ηλικία ή προκατάληψη.

Αν και αναγνωρίζεται για τη σπουδαία καριέρα του, η προσωπική του ζωή ήρθε στη δημοσιότητα το 2019, όταν ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να παντρευτεί την Estefanía Pasquini, μια γυναίκα που ήταν 48 χρόνια νεότερη του.

Και το 2021, καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί. Όσο για τη διατροφή του παιδιού του, ο γιατρός είπε ότι αυτός και η σύζυγός του συμφώνησαν ότι το παιδί τους δεν θα έτρωγε καθόλου αλάτι ή ζάχαρη για τα πρώτα 2 χρόνια.

Με την είδηση ​​της πατρότητάς του σε εκείνη την ηλικία, δυστυχώς δεν άργησαν να έρθουν προκατειλημμένα σχόλια από τρίτους, όπως όταν κάποιοι δημοσιογράφοι είπαν ειρωνικά ότι «το παιδί είναι λίγο ορφανό» και αναρωτήθηκαν πόσο καιρό θα μπορούσε να είναι παρόν στη ζωή του γιου του.

Το ζευγάρι όμως παρέμεινε δυνατό μπροστά στην κριτική, καθώς και οι δύο ήταν πεπεισμένοι για την απόφασή τους και κανείς δεν επρόκειτο να τους αφαιρέσει τη χαρά.

Αψήφησαν την κριτική

«Όλα όσα είπαν οι άνθρωποι αυτοί την προηγούμενη εβδομάδα εμείς σαν ζευγάρι τα είχαμε συζητήσει εξαρχής. Δεν έκανα στον εαυτό μου την ερώτηση (σχετικά με την ηλικία), την κάνω τώρα, αφού ο κόσμος άρχισε να την αναφέρει», είπε ο γιατρός.

Από την πλευρά της, η μητέρα, γνωρίζει ότι μια μέρα δεν θα είναι πια κοντά ο πατέρας του παιδιού αλλά είναι κάτι που είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όταν έρθει η ώρα:

«Δεν λένε τίποτα που δεν ξέρω ή που δεν έχουμε συζητήσει με τον Αλμπέρτο. Ακόμη και οι φίλοι μου, μου έχουν πει ότι κάποια στιγμή θα φύγει από την ζωή γιατί έτσι είναι ο κύκλος της ζωής αλλά τότε θα είναι δίπλα μου να με στηρίξουν», εξομολογήθηκε.

Τελικά, το όνειρο του ζευγαριού έγινε πραγματικότητα στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, όταν το πολυαναμενόμενο μωρό, ο Emilio, γεννήθηκε σε άψογη κατάσταση. 2 μέρες αργότερα, πήγαν σπίτι μαζί για να ξεκινήσουν τη νέα τους περιπέτεια.

Πατέρας για 3η φορά

Ο Cormillot ήξερε ήδη πώς ήταν να είσαι μπαμπάς για περισσότερα από 50 χρόνια, μετά τη γέννηση της κόρης του, Reneé, και αργότερα του γιου του Adrián.

Όμως, ο χρόνος που πέρασε από τη γέννηση του τελευταίου του παιδιού και του νέου, όπως εξομολογήθηκε, τον κάνει να νιώθει σαν πατέρας για πρώτη φορά, καθώς τώρα ανακαλύπτει σύγχρονα πράγματα για τα μωρά:

«Δεν θυμάμαι πολλά από την εμπειρία πια. Χθες πήγαμε να ψάξουμε για καρότσια, οπότε κάναμε ένα μάθημα για καρότσια. Αυτά δεν υπήρχαν καν τότε, ήταν πολύ πιο πρωτόγονα […]. Παλαιότερα υπήρχαν υφασμάτινες πάνες που πλένονταν και σήμερα είναι τελείως διαφορετικές», είπε.

Τα παιδιά του έχουν αποδεχτεί την απόφαση του πατέρα τους για τη νέα του ζωή και το νέο τους αδερφό παρά τα χρόνια που τα χωρίζουν: «Ο γιος μου είπε ότι θα έχει κάποιον να παίξει μαζί του και το να έχει έναν αδερφό είναι κάτι που θα του αρέσει. Και η Ρενέ, ως γυναίκα, είναι αμφίθυμη. Από τη μια είναι χαρούμενη και από την άλλη είναι δύσκολο για εκείνη», είπε.

Το να αποκτήσεις παιδί στα 83 είναι ορόσημο. Ο Alberto είναι μια αληθινή αντανάκλαση του γεγονότος ότι οι ηλικιωμένοι μπορούν να ζήσουν με πολύ θετικό τρόπο, και επικρίνει την αρνητική χροιά που έχει η κοινωνία σχετικά με αυτούς:

«Οι άνθρωποι είναι προκατειλημμένοι σε σχέση με έναν μεγαλύτερο ενήλικα, υπάρχει ένα κλισέ: ένας μεγαλύτερος δεν μπορεί να κάνει παιδιά ή να διασκεδάσει […]. Μια μονογονεϊκή οικογένεια μπορεί να έχει παιδί, αλλά όχι ένας ηλικιωμένος. Δεν είναι πολύ σοφή αυτή η σκέψη.

Θα κάνω ό , τι μπορώ να τον δω να αποφοιτά

Ένας ηλικιωμένος πολίτης είναι υπερφόρτωση, είναι μιας χρήσης, ούτε καν…ανακυκλώσιμος και πολλοί “αγοράζουν” αυτήν την άποψη. Εγώ δεν το αγοράζω και δεν το αγόρασα ποτέ», είπε.

Αν και η ζωή τον έχει χτυπήσει, ο τρόπος που αντιμετωπίζει την ηλικία είναι αξιοσημείωτος. Παραμένει ενεργός με το tap dancing και τον εναέριο χορό: «Είχα καρκίνο δύο φορές, μια ασθένεια που σχετίζεται με τους ηλικιωμένους, και οι ακτινογραφίες δείχνουν ότι τα γόνατά μου έχουν πυροβοληθεί, όπως και οι ώμοι και η σπονδυλική μου στήλη.

Συνολικά, έχω συγκεντρώσει περισσότερους από 30 τραυματισμούς. Φαίνεται να υπάρχει μια αντίφαση μεταξύ του ιατρικού ιστορικού μου και της ζωής μου γιατί με βλέπεις και συνειδητοποιείς ότι κάνω τα ίδια πράγματα που έκανα πάντα», είπε.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει με την ηλικία του, είπε ότι θέλει να ζήσει μέχρι τα 105 για να δει τον μικρό του γιο να αποφοιτά. «Δεν θα μπορέσω να γίνω όπως ένας νεαρός πατέρας 30 ετών, αυτό είναι σίγουρο, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ», είπε σχετικά με την ιστορία του.

Πρόσθεσε ότι άφησε ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο για όταν ο Emilio μεγαλώσει. «Του πήρα ένα τηλέφωνο και του στέλνω μηνύματα WhatsApp και ηχογραφώ ιστορίες, του στέλνω φωτογραφίες και του λέω τι κάνω».

-: filoitexnisfilosofias.com

Related posts

Μπράβο της: 27χρονη φοιτήτρια συγκατοίκησε με 95χρονη για να πληρώνει μικρότερο ενοίκιο και η ηλικιωμένη να μην νιώθει μόνη

admin

4 τρόποι για να προετοιμάσετε τον εξωτερικό σας χώρο για το καλοκαίρι

admin

Εθνική Ελλάδος: Όταν η Θεοπούλα ετοιμαζόταν να πάει στον αγώνα με τη «Γεωργία»

admin

Aγία Σοφία: Στον ιερό ελληνικό ναό χωρούσαν 23.000 πιστοί και υπηρετούσαν 800 ιερείς

admin

Μόνο θαυμασμός: Ο Ιωακείμ «νίκησε» το σύνδρομο Down, μιλά 4 γλώσσες & παίζει 3 μουσικά όργανα

admin

Περήφανοι όλοι οι Έλληνες: Ο Νίκος Γκάλης τιμήθηκε στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό

admin

25 Μαρτίου 1821: Η ιστορία του Σωτήρη Κοντιζά από όταν ήταν Εύζωνας

admin

Σοφία Βογιατζάκη: Έχω παραιτηθεί από δουλειά επειδή δεν άνοιγαν το air condition

admin

25η Μαρτίου: Η Google τιμά την Ελλάδα βάζοντας τα γαλανόλευκα της

admin

Η καθημερινότητα των αγωνιστών του 1821: Οι ψείρες και τα μακριά μαλλιά, η «λακωνική» διατροφή και τα ζάρια

admin

Παναγία Γοργοεπήκοος: Το Θαυματουργό Μοναστήρι στη Μάνδρα Αττικής

admin

Αδελφή του Εύζωνα, όταν τον αντικρίζει: «Πρώτη φορά από μικρά παιδιά, αντί να με κάνεις να γελάω….δακρύζω»

admin