Must

Γιάννης Παπαδόσηφος: Ο κρητικός πατέρας που σκότωσε μέσα στο δικαστήριο τον δολοφόνο του γιού του

Γιάννης Παπαδόσηφος: Ο κρητικός πατέρας που σκότωσε μέσα στο δικαστήριο τον δολοφόνο του γιού του

Σκότωσε μέσα στο δικαστήριο το φονιά του γιού του

Γιάννης Παπαδόσηφος: Όσο τα χρόνια περνούν, ευχόμαστε κάθε βεντέτα να σβήνει. Να μένουν στο παρελθόν και να μην ακολουθήσουν αντίστοιχες. Δεν ήταν λίγες οι βεντέτες που συγκλόνισαν την χώρα. Αλλά και το μίσος που υπήρχε μεταξύ οικογενειών και ανθρώπων, προκειμένου να οπλίσουν το χέρι τους.

Μια από αυτές τις βεντέτες που έχουν μείνει στην ιστορία, είναι και αυτή με τον Γιάννη Παπαδόσηφου. Τον πατέρα που σκότωσε στα δικαστήρια τον φονιά του γιού του.

«Ξαλάφρωσα, αγαλλίασε η ψυχή μου». Αυτά είναι τα λόγια του Γιάννη Παπαδόσηφου, μόλις σκότωσε τον φονιά του γιού του. Μέσα στο δικαστήριο απέδωσε αυτός τη δικαιοσύνη, όπως την έμαθε στον τόπο του. Μετά από λίγο τον πλησίασε ένας πατέρας, που του είχαν δολοφονήσει το γιο του και του είπε: «Εσύ ξαλάφρωσες».

Το φονικό για μια γυναίκα 7 Αυγούστου 1983, Ρέθυμνο Κρητης.


Ο 27χρονος Μανώλης Παπαδόσηφος φεύγει από το σπίτι του και πάει να συναντήσει τον Γιάννη Βενιαράκη, στην καφετέρια όπου σύχναζε. Οι δύο άντρες φιλονικούσαν συχνά και αιτία φαίνεται πως ήταν μια γυναίκα. Ο Παπαδόσηφος αποφάσισε να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά τον Βενιαράκη. Ο δεύτερος, όταν τον είδε να έρχεται απειλητικά προς το μέρος του, σηκώθηκε από τη θέση του και ανέβηκε στο πατάρι του μαγαζιού. Οι δύο νέοι έμειναν μόνοι. Μετά από λίγα λεπτά ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ο Βενιαράκης είχε πυροβολήσει τέσσερις φορές τον Μανώλη. Τα τραύματα στο στήθος ήταν θανατηφόρα. Ο Γιάννης Βενιαράκης συνελήφθη από τις αρχές και πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια. Πέντε χρόνια αργότερα άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Το σκηνικό της δολοφονίας από τον Γιάννη Παπαδόσηφο

Η δεύτερη δίκη αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα, καθώς οι αρχές φοβόντουσαν ότι θα προκληθούν επεισόδια ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Στο Εφετείο του Πειραιά η αίθουσα ήταν γεμάτη από μαυροφορεμένους Κρητικούς. Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Παπαφόσηφος, ο πατέρας του Μανώλη. Εξαιτίας του πένθους, είχε αφήσει μακριά τα γένια του. Κατά τη διάρκεια της δίκης, στις 20 Δεκεμβρίου 1988, ο Παπαδόσηφος με ένα σάλτο έφτασε πίσω από τον Βενιαράκη.

Έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε πέντε φορές τον δολοφόνο του γιου του. Οι σφαίρες τρύπησαν το κορμί του Βενιεράκη και καρφώθηκαν στα έδρανα. Μετά το φονικό, ο Γιάννης Παπαδόσηφος μονολόγησε «τώρα λευτερώθηκα». Ο Γιάννης Παπαδόσηφος καταδικάστηκε με την κατηγορία φόνου εκ προμελέτης σε 14 χρόνια φυλάκισης.

- : -

Related posts

Σπύρος Μπιμπίλας: «Η σεξουαλικn διαφοροποίηση είναι φυσιολογικn»

admin

Θέμις Μπαζάκα: «Να κάνουν στο σχολείο σεξουαλικn εκπαίδευση»

admin

Καθαρά Δευτέρα: Τα «μυστικά» για να πετάξει εύκολα ο Χαρταετός

admin

Άρης Σερβετάλης: «Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται»

admin

Υπέροχος μπαμπάς χόρεψε μπαλέτο στην σκηνή για να βοηθήσει την ντροπαλή κόρη του

admin

Γιαγιά 103 ετών οδηγούσε με ληγμένο δίπλωμα και χωρίς ασφάλεια

admin

Αννίτα Ναθαναήλ: «Κόντεψα να μείνω αvάπηρη από ιατρικό λάθος»

admin

Τζούλια Αλεξανδράτου: «Έχω αλλεpγία στους φτωχοúς»

admin

30χρονος Άγγελος: «Γεννήθηκα κορίτσι αλλά πάντα ένιωθα ότι ανήκω σε λάθος σώμα»

admin

Μπέσσυ Αργυράκη: «Από το βίντεο κλιπ από το «Ζάρι» θυμάμαι μόνο τα σουβλάκια»

admin

Αρραβωνιάστnκε με ηλεκτρολóγο ο πρώτος oμoφuλoφιλoς ποδοσφαιριστής

admin

Χίος: Έφυγε από τη ζωή η «γιαγιά Μαριάνθη» των Μεστών σε ηλικία 96 ετών

admin