Must

Βίντεο από 1984: Όταν αρνητές της ζώνης ασφαλείας αντιδρούσαν στην υποχρεωτική χρήση της

Βίντεο από 1984: Όταν αρνητές της ζώνης ασφαλείας αντιδρούσαν στην υποχρεωτική χρήση της

Απολαυστικό βίντεο από τις αντιδράσεις ενάντια στην υποχρεωτική χρήση της – Μιλούσαν για Big Brother και καταστρατήγηση της ελεύθερης βούλησης!

Οι καιροί αλλάζουν και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που κοιτώντας πίσω στο παρελθόν ορισμένες συνήθειες ή απόψεις να μας μοιάζουν απίστευτες. Κάπως έτσι μοιάζει σήμερα και το… κίνημα αρνητών ζώνης ασφαλείας.

Κάπως έτσι, τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο των social media ένα βίντεο που απεικονίζει τους κατοίκους μίας μικρής πόλης του Μίσιγκαν των ΗΠΑ από το «μακρινό» 1984 να εναντιώνονται στην απόφαση της τότε Πολιτείας να κάνει υποχρεωτική την χρήση της ζώνης ασφαλείας.

Το βίντεο που δείχνει αρνητές ζώνης και από την Φλόριντα είναι από ρεπορτάζ του δικτύου MSNBC το οποίο αναδείκνυε το πρόβλημα της άρνησης των κατοίκων να φορέσουν την ζώνη τους, μεταξύ άλλων γιατί ήταν υποχρεωτική. «Εάν πρέπει να την φορέσω θα την φορέσω, δεν θα το κάνω επειδή με αναγκάζεις» ακούγεται να λέει ένας πολίτης.

1984. Στο Μίσιγκαν και τη Φλόριντα εμφανίζονται οι αρνητές της ζώνης ασφαλείας.

Απολαυστικό! Ειδικά το τέλος!

pic.twitter.com/e3xeuCI3jt

— (Τζέισων) (@Tzeison_) September 16, 2021

Ένας άλλος αποκαλύπτει στην κάμερα πως επιλέγει διαφορετικό δρομολόγιο προκειμένου να μην περάσει μέσα από την πόλη και κατ’ επέκταση να αποφύγει τον έλεγχο από την αστυνομία. Αυτή η πρακτική δε, ήταν συνήθης αφού την ανησυχία τους εξέφραζαν μέχρι και οι μαγαζάτορες για μείωση της κίνησης των πελατών λόγω της ζώνης ασφαλείας.

Ένας αστυνομικός δε, μιλώντας στην κάμερα του δικτύου αποκάλυπτε τις δικαιολογίες που άκουγε από τους οδηγούς που ήλεγχε. «Δεν είναι άνετη», «μου τσαλακώνει τα ρούχα», «δεν είναι cool» και πολλά άλλα έβρισκαν οι οδηγοί ως αφορμές προκειμένου να μην φορέσουν ζώνη ασφαλείας.

Την ίδια ώρα εντύπωση μας προκαλεί σήμερα πως η άρνηση της ζώνης είχε μετατραπεί σε… κίνημα με το θέμα να φτάνει στα νομοθετικά όργανα της Πολιτείας με τους βουλευτές να κάνουν λόγο μέχρι και για… Big Βrother!

«Είναι επιλογή μου να μην την φορέσω, δεν μπορεί η Πολιτεία να παρεμβαίνει στην ελεύθερη βούληση», λένε στην κάμερα πολίτες οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο «Κίνημα ενάντια στους νόμους για την ζώνη ασφαλείας», ένα κίνημα ζωηρό το οποίο προέβαινε ακόμη και σε διασηλώσεις!

Percent of Americans using seatbelts:

1983: 14%

2020: 90%

What happened in between? The first statewide seatbelt law was passed in 1984. Today 49 states have laws requiring seatbelts. At first people protested, even comparing lawmakers to Hitler. But they ultimately gave in. pic.twitter.com/YhN1ApRgEO

— Arlen Parsa (@arlenparsa) September 12, 2021

Όπως ήταν φυσικό τα σχόλια στο Twitter ήταν πολλά με τους χρήστες να κάνουην συγκρίσεις με το σήμερα και να λένε αφενός πως αντιδραστικοί πάντα υπάρχουν και από την άλλη πως θα βλέπουμε μετά από 30 χρόνια τις αντιδράσεις των αρνητών της μάσκας από σήμερα και θα σκεφτόμασταν τα ίδια…

- : -

Related posts

Μπράβο της: 27χρονη φοιτήτρια συγκατοίκησε με 95χρονη για να πληρώνει μικρότερο ενοίκιο και η ηλικιωμένη να μην νιώθει μόνη

admin

4 τρόποι για να προετοιμάσετε τον εξωτερικό σας χώρο για το καλοκαίρι

admin

Εθνική Ελλάδος: Όταν η Θεοπούλα ετοιμαζόταν να πάει στον αγώνα με τη «Γεωργία»

admin

Aγία Σοφία: Στον ιερό ελληνικό ναό χωρούσαν 23.000 πιστοί και υπηρετούσαν 800 ιερείς

admin

Μόνο θαυμασμός: Ο Ιωακείμ «νίκησε» το σύνδρομο Down, μιλά 4 γλώσσες & παίζει 3 μουσικά όργανα

admin

Περήφανοι όλοι οι Έλληνες: Ο Νίκος Γκάλης τιμήθηκε στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό

admin

25 Μαρτίου 1821: Η ιστορία του Σωτήρη Κοντιζά από όταν ήταν Εύζωνας

admin

Σοφία Βογιατζάκη: Έχω παραιτηθεί από δουλειά επειδή δεν άνοιγαν το air condition

admin

25η Μαρτίου: Η Google τιμά την Ελλάδα βάζοντας τα γαλανόλευκα της

admin

Η καθημερινότητα των αγωνιστών του 1821: Οι ψείρες και τα μακριά μαλλιά, η «λακωνική» διατροφή και τα ζάρια

admin

Παναγία Γοργοεπήκοος: Το Θαυματουργό Μοναστήρι στη Μάνδρα Αττικής

admin

Αδελφή του Εύζωνα, όταν τον αντικρίζει: «Πρώτη φορά από μικρά παιδιά, αντί να με κάνεις να γελάω….δακρύζω»

admin