LifeStyle

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της Τίνα Τέρνερ

Ανακοινώθηκαν τα αίτια θανάτου της βασίλισσας της ροκ, Τίνα Τέρνερ που άφησε χθες την τελευταία της πνοή σε σε ηλικία 83 ετών, στο σπίτι της στην Ζυρίχη.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η θρυλική «βασίλισσα του Rock’n Roll» πέθανε από φυσικά αίτια, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν εδώ και χρόνια.

Η εμβληματική τραγουδίστρια πάλεψε με τον καρκίνο του εντέρου, είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού, ενώ είχε υποστεί και εγκεφαλικό. Παράλληλα, εδώ και 40 χρόνια, ταλαιπωρούνταν από υψηλή αρτηριακή πίεση.

EXCLUSIVE: Tina Turner cause of death revealed https://t.co/IRzQ5MF5Eg pic.twitter.com/tOHEZZHJPL

— Daily Mail Celebrity (@DailyMailCeleb) May 25, 2023



«Η Τίνα Τέρνερ, η “Βασίλισσα του Rock’n Roll” πέθανε ειρηνικά σήμερα σε ηλικία 83 ετών, μετά από μακρά ασθένεια, στο σπίτι της στο Kusnacht, κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ψθες, ο εκπρόσωπος της αειθαλούς ροκ σταρ, που άφησε εποχή με την «εκρηκτική» σκηνική παρουσία της, πάντα με μίνι, καθώς και με τα… στεντόρια φωνητικά της.

Η καριέρα της Άνα Μέι Μπούλοκ, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ξεκίνησε πίσω στη δεκαετία του ’50 και πρωτοέγινε διάσημη ως το ήμισυ ντουέτου με τον Άικ Τέρνερ,  τον οποίο και παντρεύτηκε, ενώ στο τέλος της δεκαετίας του ’70 άρχισε να τραγουδάει solo. Κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας της κέρδισε οκτώ βραβεία Γκράμι, εκ των οποίων τα τρία τιμητικά, ενώ έχει σπάσει κάμποσα ρεκόρ, καθώς έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους και singles παγκοσμίως.

Έχει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ και στο St. Louis Walk of Fame, ενώ, μαζί και με τον κακοποιητικό σύζυγό της Άικ, έχει εισαχθεί στο περίφημο Rock and Roll Hall of Fame. To 2005, εξάλλου, τιμήθηκε και με το βραβείο Κένεντι, για το σύνολο της καριέρας της.

Κατά τη διάρκεια της -γεμάτης επιτυχίες, αλλά και δράματα- ζωής της, η Τίνα Τέρνερ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, πάλεψε με τον καρκίνο και διαγνώστηκε με νεφρική ανεπάρκεια, η οποία και την οδήγησε σε μεταμόσχευση το 2017, με δότη τον σύζυγό της Έρβιν Μπαχ, τον οποίο γνώρισε το 1985 και παντρεύτηκε, τελικά, το 2013, ενώ σχετικά πρόσφατα αποκάλυψε πως την ταλαιπωρεί και μια μορφή διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD), από την πολυετή σωματική και ψυχολογική κακοποίηση που υπέστη στα χέρια του πρώτου συζύγου της, Άικ Τέρνερ.

Από το 2013 η Τίνα Τέρνερ είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελβετία με τον Έρβιν Μπαχ, έχοντας παραιτηθεί έκτοτε από την αμερικανική της υπηκοότητα. Για την αυτοκτονία του γιου της, Κρεγκ, το 2018, είχε δηλώσει: «Η πιο θλιβερή μου στιγμή ως μητέρα. Ήταν 59 ετών όταν πέθανε, αλλά θα είναι πάντα το μωρό μου». Στις 9 Δεκεμβρίου 2022, εξάλλου, βίωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια της ζωής της, καθώς, ο δεύτερος γιος της, Ρόνι, βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 62 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η ζωή και η καριέρα της έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο, τόσο υπό μορφή βιογραφικής ταινίας, όσο και σε ντοκιμαντέρ, ενώ είχε παίξει και η ίδια σε ταινίες, με πιο γνωστό ρόλο της εκείνον στο πλευρό του Μελ Γκίμπσον, στο τρίτο μέρος του franchise «Mad Max».

Related posts

Μήνυση του Δημήτρη Αλεξάνδρου για τα υβριστικά μηνύματα που δέχτηκε και αφορούσαν την Ιωάννα Τούνη

admin

Στο «σφυρί» η πρώην έπαυλη του DJ Khaled στο Μαϊάμι – Πωλείται 16,39 εκατ. δολάρια

admin

H σχέση του Γουίλ Σμιθ με τα χρήματα άλλαξε όταν έκλεισε τα 50

admin

Η Δέσποινα Βανδή κάνει γυμναστική με κοντό μπλουζάκι και το απολαμβάνει

admin

Τι θα έπειθε την Κρίστεν Στιούαρτ να συμμετέχει σε ταινία της Μάρβελ – Τι δήλωσε η ηθοποιός

admin

Χατζηπαναγιώτης για την περιπέτεια της υγείας του: Είχα άγγελο μαζί μου, αν είχα αργήσει 5 λεπτά θα είχαμε άλλη εξέλιξη

admin

Η Τζένιφερ Άνιστον και η Σάντρα Μπούλοκ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να βγαίνουν από πλαστικό χειρουργό

admin

Λαμπίρη: Όταν έπρεπε να παρουσιάσω ένα κοινωνικό θέμα, αγκομαχούσα και δεν γινόμουν πιστευτή από τον τηλεθεατή

admin

Γιάννης Πλούταρχος: Σας τρολάρει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου παιδιά, δεν υπάρχει καμιά παρεξήγηση

admin

Σύζυγος Δημήτρη Κόκοτα: Πάει καλά, έχουμε καλούς γιατρούς

admin

Η κόρη πάστορα που αφήνει πίσω της την πικάντικη καριέρα, αφού «βρήκε» τον Ιησού και το νέο της αγόρι

admin

Καρδιακή ανακοπή υπέστη ο Δημήτρης Κόκοτας, τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν – «Ήρθε στο καμαρίνι, άρχισε να ιδρώνει»

admin