Fashion

Αυτά είναι τα μόνα πανωφόρια που χρειάζεσαι φέτος

Αυτά είναι τα μόνα πανωφόρια που χρειάζεσαι φέτος

Ο καιρός έχει αρχίσει να θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο ή είναι η ιδέα μας; Πάντως από τις πρωινές ώρες ο αέρας πια είναι πιο δροσερός, οι πρώτες φθινοπωρινές μπόρες κάνουν την εμφάνισή τους ενώ τα βράδια το χοντρό πάπλωμα είναι μονόδρομος καθώς ο υδράργυρος φλερτάρει πια με μονοψήφια νούμερα. Τουλάχιστον στα πιο βόρεια σημεία της Αττικής… Όλα γύρω μαρτυρούν πως οδεύουμε προς το χειμώνα και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Πρέπει να ανανεώσουμε άμεσα (!) την γκαρνταρόμπα μας και να την φέρουμε στα μέτρα της κρύας σεζόν του χρόνου.

View this post on Instagram

A post shared by The Style Stalker (@thestylestalkercom)

Από εκεί που βγαίναμε για ένα ποτό το βράδυ στα συνοικιακά μπαρ, φορώντας ένα ελαφρύ πουκαμισάκι και ένα denim παντελόνι ή κάναμε τις Κυριακάτικες βόλτες μας με ένα κολάν και ένα t-shirt, τώρα «βουτάμε» και πάλι στη προσωπική μας συλλογή με τα πανωφόρια. Από εδώ και στο εξής τα έχουμε ανάγκη. Αυτά είναι οι σύμμαχοί μας για πετυχημένο layering, την επιτομή της φθινοπωρινής μόδας.

Γιατί έχουμε τέτοια αδυναμία στα πανωφόρια;


Ένα πανωφόρι, για λόγους επιβίωσης και μόνο πρέπει να υπάρχει στην ντουλάπα σου. Όταν κάνει κρύο το φοράς και σε κρατάει ζεστή, προστατευμένη από τα πονηρά παιχνίδια του καιρού. Απλά τα πράγματα!

Όσον αφορά τώρα το στυλιστικό κομμάτι, ένα ποιοτικό, stylish πανωφόρι προσδίδει άφθονη κομψότητα, χαρακτήρα και απαράμιλλη αισθητική στις εμφανίσεις σου. Μπορεί να έχεις δημιουργήσει τον πιο basic συνδυασμό, φορώντας ένα τζην παντελόνι και ένα πουλόβερ, και μόλις ρίξεις στους ώμους σου ένα παλτό, να απογειώσεις το look σου. Είναι ένα ρούχο-επένδυση που αν το επιλέξεις με προσοχή και σύνεση και του φέρεσαι «τρυφερά», μπορείς να το χαίρεσαι για μια ζωή.

View this post on Instagram

A post shared by The Styleograph (@thestyleograph)

3 συμβουλές να επιλέξεις το ιδανικό για εσένα πανωφόρι

Κάθε σεζόν οι τάσεις στα πανωφόρια που έρχονται στο προσκήνιο της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας είναι αμέτρητες. Το ίδιο ισχύει και για τα σχέδια που βρίσκεις στην αγορά. Άλλα στο ύψος της μέσης άλλα μακριά μέχρι το πάτωμα. Άλλα μάλλινα, άλλα δερμάτινα, άλλα φτιαγμένα από συνθετική γούνα. Άλλα με ζώνη και άλλα χωρίς. Και πάει λέγοντας… Η διαδικασία του να βρεις το τέλειο για εσένα πανωφόρι είναι δύσκολη και πολλές φορές σε πελαγώνει. Δεν είναι όμως και πυρηνική φυσική. Άπαξ και ακολουθήσεις τα tips που ακολουθούν, να είσαι σίγουρη ότι θα προσθέσεις στη συλλογή σου αυτό ακριβώς που πρέπει, αυτό που φτιάχτηκε για εσένα. Ιδού τι σκεφτόμαστε εμείς πριν προβούμε στην αγορά ενός jacket ή ενός παλτού:

1. Η ποιότητα πρέπει να μπαίνει μπροστά: Σημαντικό να είναι από καλό ύφασμα ή υλικό για να μπορέσεις να το διατηρήσεις στην ντουλάπα σου χρόνια.

2. Άκου το σώμα σου, σου μιλάει: Αυτή βέβαια είναι μια συμβουλή που ισχύει για όλες σου τις αγορές. Αν δεν γνωρίζεις τι ταιριάζει στην δική σου σιλουέτα, τότε δεν μπορείς να «ψωνίσεις» σωστά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πανωφόρια. Πόνταρε σε γραμμές που ταιριάζουν στον σωματότυπό σου.

3. Χρηστικότητα VS trends: Μην επιλέξεις ένα πανωφόρι αποκλειστικά με βάση τις τάσεις. Επίλεξέ το με βάση την χρηστικότητά του. Ταιριάζει με τα υπόλοιπα ρούχα της ντουλάπας σου; Φοριέται κάθε μέρα; Θα μπορείς να το βάλεις και του χρόνου; Σκέψου τα όλα αυτά πριν προβείς σε αγορές.

Όπως καταλαβαίνεις το να βρεις τα σωστά (για εσένα) πανωφόρια, τα οποία μάλιστα να συνδυάζουν άνεση, πρακτικότητα και στυλ δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στη γη. Σου το είπαμε και πριν. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό για την επιτυχία των φθινοπωρινών σου συνόλων. Για αυτό εμείς κάναμε την έρευνά μας και βρήκαμε τα 4 πανωφόρια που θα μας απασχολήσουν περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα αυτή τη σεζόν και αξίζουν μια σταθερή θέση ανάμεσα στις κρεμάστρες της ντουλάπας σου. Σημειώνεις;

4 πανωφόρια που σου συστήνουμε ανεπιφύλαχτα για αυτό το φθινόπωρο


Η επιλογή που κολακεύει κάθε σιλουέτα

Κάτι λέγαμε πριν για layering, θυμάσαι; Η πιο διαχρονική τάση του φθινοπώρου. Χρειάζεται μεγάλη μαεστρία για να την αποδώσεις σωστά στο καθημερινό σου στυλ και ταυτόχρονα να κολακεύεις πάντα και την σιλουέτα σου. Γιατί τι είναι το layering σε μια πιστή μετάφραση; Πολλές στρώσεις ρούχων, που όλες μαζί συνθέτουν ένα ζεστό σύνολο. Όσο πιο πολλά προσθέτεις σε ένα look ωστόσο, τόσο πιο δύσκολο είναι να αναδείξεις το σωματότυπό σου.

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο έρχεται το παλτό με ζώνη και… σε σώζει! Επίλεξε το σε οποιοδήποτε χρώμα, ύφασμα, μάκρος επιθυμείς, γιατί σε κάθε περίπτωση το ατού του είναι άλλο. Χάρη στην ζώνη που έχει, τονίζει την μέση σου, με αποτέλεσμα να χαρίζει ένα υπέροχο σχήμα στο κορμί σου, ανεξαρτήτως του size σου. Κι ανεξαρτήτως της ποσότητας των ρούχων που φοράς από μέσα.

Χουχουλιάρικο styling για τις ημέρες που ο υδράργυρος είναι στα down (στα πολύ down) του

Όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στο φθινόπωρο, ο καιρός θα σταματήσει να μας χαρίζεται. Αυτό σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες θα είναι όλο και πιο κρύες. Υπάρχουν ημέρες που ο υδράργυρος θα μένει υπό του μηδενός και ο ήλιος θα είναι άφαντος. Για εκείνες τις ημέρες (αλλά και όχι μόνο!) το γούνινο παλτό, ένα από τα πιο διαχρονικά και πληθωρικά ρούχα της χειμωνιάτικης ντουλάπας, είναι ιδανική επιλογή. Τι πρέπει να προσέξεις πριν αποκτήσεις ένα παλτό με γούνα;

View this post on Instagram

A post shared by k a r i n teigl (@constantly_k)

Η γούνα φυσικά να είναι faux – αυτό πια είναι και περιττό να το αναφέρουμε – και η απόχρωσή του να είναι ουδέτερη ώστε να μπορεί να συνδυαστεί με όσο το δυνατόν περισσότερα items της συλλογής σου και κατ’επέκταση να μπορεί να ενσωματωθεί σε περισσότερα looks. Και να θυμάσαι το εξής: Η γούνα θα είναι πάντα της μόδας, γιατί αποπνέει φινέτσα. Και η φινέτσα είναι κάτι που πάντα θα θέλουμε να χαρακτηρίζει το στυλ μας.

View this post on Instagram

A post shared by StreeTrends (@streetrends)

Διαχρονική αξία

Ανεξαρτήτως από τα trends της κάθε σεζόν, υπάρχουν μερικά staples που έχουν εξασφαλίσει μια σταθερή θέση στη ντουλάπα μας. Σε αυτά καταφεύγουμε κάθε φορά που νιώθουμε πως δεν έχουμε τίποτα να φορέσουμε, που ενδεχομένως τα έχουμε βαρεθεί όλα, που δεν έχουμε όρεξη για styling.

Είναι η σανίδα σωτηρίας μας και ταυτόχρονα η safe επιλογή που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποβεί μοιραία για το στυλ μας. Ανάμεσα σε αυτά τα κλασσικά κομμάτια, είναι και το μαύρο παλτό. Δεν μπορούμε να μιλάμε για συλλογή από πανωφόρια αν δεν έχουμε κάνει την αρχή προσθέτοντας στις κρεμάστρες μας ένα τέτοιο κομμάτι.

Το μαύρο παλτό – σε όλες τις πιθανές εκδοχές του – έχει την ικανότητα να μας συνοδεύει από το πρωί ως το βράδυ, σε κάθε πιθανή περίσταση. Το πρωί μπορείς να το συνδυάσεις με ένα κολάν, ένα oversized φούτερ και sneakers και το βράδυ να το φέρεις κοντά με το πιο sexy, μικροσκοπικό, formal, λαμπερό φόρεμα της συλλογής σου. Και ναι, θα το αγκαλιάσει υπέροχα!

All day & all of the night

Το πιο πρακτικό, το κρατήσαμε για το τέλος. Θα σου δώσουμε μερικά στοιχεία, μήπως το καταλάβεις, πριν το αναφέρουμε. Είναι άνετο, είναι χουχουλιάρικο, είναι ζεστό και πλέον οι deisgners μας το προτείνουν όχι μόνο για τα πρωινά μας looks αλλά και για το πιο βραδινά. Καμία ιδέα; Φυσικά αναφερόμαστε στο παρκά. Γενικότερα τα puffer jackets, αυτά τα ογκώδη πανωφόρια που φωνάζουν cosiness, είναι μια τάση που καλά κρατεί τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος; Απαντούν σε όλες τις ανάγκες που δημιουργεί το στυλ μας τις κρύες ημέρες.

Related posts

Zara Βasics Άνοιξη 2024: Τα 6 κομμάτια που πρέπει να αγοράσεις

admin

Πως να συνδυάσεις τα λόφερς με τακούνι

admin

Τα νέα ρούχα στα Ζάρα που πρέπει να έχεις

admin

Δυναμική και πολυτελής αισθητική

admin

6 Ανοιξιάτικα φορέματα από τα Zara που ξεχωρίζουν

admin

5 Επώνυμα τσαντάκια για τις επίσημες εμφανίσεις σου

admin

Αυτά τα 4 χρώματα κυριαρχούν στην μόδα το 2024

admin

Οι τάσεις στα χρώματα την άνοιξη 2024

admin

6 Συμβουλές που κάνουν κάθε εμφάνιση να φαίνεται ακριβή

admin

Μόνο αυτά τα 5 κομμάτια χρειάζεσαι για υπέροχα ανοιξιάτικα looks

admin

4 Basic τζιν H&M που χρειάζεσαι στην ντουλάπα σου

admin

8 Επίσημα φορέματα Zara για την Άνοιξη που θα λατρέψεις

admin