Food

Αυγό ποσέ και πώς να το πετύχεις σωστά

Αυγό ποσέ ήταν η συνταγή που θα παρασκεύαζε ένας γνωστός Σεφ σε μια πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή  που ήμουν καλεσμένος. Μάλλον του χάλασα το μυστικό…

Είχα αναλάβει τον ρόλο του σχολιαστή σε ό,τι αφορούσε τα υλικά και το θρεπτικό αποτέλεσμα. Περιμένοντας να ολοκληρωθεί το «διάλλειμα για διαφημίσεις», τον παρακολουθούσα προσεκτικά να ετοιμάζει τα υλικά από το αυγό ποσέ όταν σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που έβραζε πρόσθεσε μια κουταλιά αλάτι και λίγο ξύδι. Σύντομα  ακούστηκε «Είμαστε στον αέρα» από τον Floor Manager και καθώς ήρθε η ώρα να ξεκινήσει την περιγραφή ο Σεφ είπε:

-Σε νερό που βράζει προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά αλάτι…
– Εγώ είδα πιο πριν ότι προσθέσατε και λίγο ξύδι… αποκρίθηκα,
– Ναι, έχετε δίκιο… μου απάντησε,
-Και γιατί δεν το είπατε στον αέρα; Συνέχισα
-Γιατί οι Σεφ έχουν μια τάση να μην αποκαλύπτουν ποτέ όλα τα μυστικά τους… απάντησε με ειλικρίνεια…

Το τέλειο αυγό ποσέ

Σε νερό που βράζει προσθέτεις μια κουταλιά αλάτι, μια κουταλιά ξύδι, κατά προτίμηση βαλσάμικο και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να φτιάξεις μια δύνη.

Στο κέντρο ακριβώς της δύνης σπας από πάνω το αυγό και με την κουτάλα περιχύνεις τακτικά τον κρόκο με το βραστό νερό. Σε ένα λεπτό περίπου το ασπράδι έχει σφίξει αφήνοντας όμως τον κρόκο ζουμερό και κατακόκκινο. Με μια τρυπητή κουτάλα το στραγγίζεις από τα νερά, προσθέτεις μια πρέζα φυσικό θαλασσινό αλάτι και λίγο φρεσκοτρυμμένο πιπέρι.

Η δική μου αγαπημένη ισορροπία για το αυγό ποσέ
  • 2 μικρά κρίθινα παξιμάδια με φυσικό θαλασσινό αλάτι,  ως το αμυλούχο τρόφιμο της 3άδας
  • 1 αυγό ποσέ  σύμφωνα με τις μυστικές οδηγίες του Σεφ, ως μισή ζωική επιλογή
  • 30 γραμμάρια γραβιέρα, ως η άλλη μισή ζωική επιλογή
  • 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, ως  η  φρέσκια επιλογή
  • 2 κουταλάκια ωμό ελαιόλαδο για τα παξιμάδια
  • Λίγη φρέσκια τριμμένη ρίγανη για τα παξιμάδια και τα ντοματίνια
  • Μια πρέζα  φυσικό θαλασσινό αλάτι για περισσότερη γεύση

- Αυγό ποσέ και πώς να το πετύχεις σωστά - Diatrofi.gr.

Related posts

Μουσακάσ light

admin

Light Παστίτσιο

admin

Banana bread με βρώμη, κακάο και πετιμέζι

admin

Καρυδόπιτα χωρίς ζάχαρη

admin

Το νοστιμότερο χούμους με πιπεριά φλωρίνης που έχετε φάει!

admin

Vegan βασιλόπιτα

admin

Φρέσκια Σπιτική Μαρμελάδα Raspberry με Chia και Άθερμο Mέλι

admin

Εύκολα και υγιεινά σνακ

admin

Ιμάμ Μπαϊλντί

admin

Πρωτεϊνικές μπάρες με γεύση snickers

admin

Κέικ καρότου

admin

«Ψωμί» από μπρόκολο και αλεύρι αμυγδάλου

admin