Teen

Ατύχημα λίγο πριν τις διακοπές; Πρωτοποριακός ορθοπεδικός νάρθηκας βάζει τέλος στον γύψο

Το lockdown, που λειτούργησε περιοριστικά τόσους μήνες, είναι πια παρελθόν! Όλοι απολαμβάνουμε την καθημερινότητά μας με περισσότερη ασφάλεια, χάρη φυσικά και στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των εμβολιασμένων έναντι της λοίμωξης Covid-19 και κάνουμε σχέδια για καλοκαιρινές διακοπές που θα μας προσφέρουν στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.

Τι γίνεται όμως όταν το παιδί σπάει το χέρι ή το πόδι του λίγο πριν φύγουμε διακοπές; Κάποτε αυτό το γεγονός σίγουρα θα ανέτρεπε τα σχέδια μας λόγω της ανάγκης για ακινητοποίηση του άκρου με γύψο. Σήμερα ένα τέτοιο ατύχημα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο ούτε στις κοινωνικές δραστηριότητες του παιδιού, ούτε και στο πλάνο των καλοκαιρινών οικογενειακών διακοπών.

Κι αυτό χάρη στη συνεργασία της πρωτοπόρου στη μοντελοποίηση και εκτύπωση εταιρείας 3D Life με την αμερικανική βιοτεχνολογική εταιρεία ActivArmor, που δίνει πρόσβαση πλέον στους ασθενείς στην Ελλάδα και στη Νοτιανατολική Ευρώπη σε καινοτόμους ανατομικούς εξατομικευμένους νάρθηκες τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Οι λειτουργικοί και καλαίσθητοι νάρθηκες προστασίας ActivArmor της 3D Life, εξασφαλίζουν την ακινητοποίηση του μέλους που έχει τραυματιστεί, επιτρέποντας ταυτόχρονα στον ασθενή να κάνει το μπάνιο του και στον ίδιο και στον γιατρό του να μπορεί να ελέγχει το σημείο της θεραπείας π.χ. μία χειρουργική τομή, σε συνεχή βάση.

Πώς δημιουργείται ο εξατομικευμένος νάρθηκας ActivArmor

Για τη δημιουργία του νάρθηκα, το πάσχον άκρο, που χρήζει ακινητοποίησης, σκανάρεται από εξειδικευμένο σαρωτή και λογισμικό. Στη συνέχεια και χάρη στην τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing) κατασκευάζεται ο εξατομικευμένος προστατευτικός ορθοπεδικός νάρθηκας από ανακυκλώσιμο βιοσυμβατό πλαστικό ABS.

Ο ActivArmor είναι εύκολος στη χρήση, αδιάβροχος, ελαφρύς, με δυνατότητες μερικών ρυθμίσεων ανάλογα με την ακινητοποίηση και τις προδιαγραφές που επιθυμεί ο επαγγελματίας Υγείας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής του χρώματος του.

Είναι ο μόνος νάρθηκας που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις σωματικές διαστάσεις του ασθενή, παρέχοντας άνεση στις κινήσεις του -μπορεί να πλύνει τα χέρια του- και ταυτόχρονα την πλήρη ακινητοποίηση του πάσχοντος άκρου. Παράλληλα, επειδή καθαρίζεται εξασφαλίζει τις σωστές συνθήκες υγιεινής στο σημείο που χρήζει θεραπείας.

Ο λειτουργικός προστατευτικός νάρθηκας ActivArmor της 3D Life δημιουργεί ένα εντελώς νέο πρότυπο θεραπείας για ένα ευρύ φάσμα ατυχημάτων και τραυματισμών σε παιδιά και ενήλικες. Επί του παρόντος χρησιμοποιείται για παιδιατρικούς ασθενείς από τον κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο στην Αθήνα (Ιατρείο OrthoKids®, Ζήνωνος Ελεάτου 8, 151 23, Μαρούσι, τηλ. 210.6100.888) ενώ στους προσεχείς μήνες θα διατίθεται σε εξειδικευμένα ορθοπεδικά κέντρα αναφοράς στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της τεχνολογίας ActivArmor στη Νοτιανατολική Ευρώπη είναι η εταιρεία 3DLife SA (Λεωφόρος Κηφισίας 2, Μαρούσι 151 25, e-mail: info@3dlife.gr)

Related posts

ΟΗΕ: Τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών κινδυνεύουν παγκοσμίως, προειδοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη

admin

Γονείς: 4 τοξικές φράσεις που βλάπτουν τη σχέση του παιδιού με το φαγητό

admin

Σωματείο Eliza: Διοργανώνει webinar για την Ενδοσχολική Βία

admin

Καρκίνος: Πόσο ασφαλή είναι τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης; Ο ειδικός απαντά

admin

Τα δημοφιλή ροφήματα που «κλέβουν» και «χαλούν» τον ύπνο μας

admin

Bullying στα σχολεία: 41 καταγγελίες έχει δεχθεί η πλατφόρμα – «Θα προστατέψουμε κάθε παιδί» λέει ο Πιερρακάκης

admin

Σχολικός εκφοβισμός – Γονείς: Πώς να βοηθήσετε το παιδί που βιώνει bullying – 7 συμβουλές από μια ειδικό

admin

Αγχωμένη Gen Z : Ο ρόλος των social media και οι ευθύνες των γονιών, σύμφωνα με έναν κοινωνικό ψυχολόγο

admin

Bonus ψυχικής υγείας: Ποια παιδιά αντιμετωπίζουν λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα

admin

«Γιατί η γιαγιά δεν με θυμάται;» – Πώς εξηγούμε στο παιδί ότι η γιαγιά έχει άνοια

admin

Αυτισμός – ΔΕΠΥ: Τι ρόλο παίζουν μικροβίωμα και αντιβιοτικά στην εμφάνισή τους

admin

Παππούδες και γιαγιάδες SOS: Επικίνδυνο βακτήριο που μεταδίδουν τα εγγόνια σας απειλεί – Το εμβόλιο που σώζει

admin