Fitness

Αναζητάτε κίνητρο για γυμναστική; Αυτό είναι το καλύτερο tip

FITNESS

Υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος να ξεκινήσουμε να γυμναζόμαστε και να μην τα παρατήσουμε; Σύμφωνα με νεότερη μελέτη, η κοινωνική αλληλεπίδραση είναι το κλειδί για να κάνουμε την αρχή και να επιμείνουμε

ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ

Δεν είναι ούτε το καλαίσθητο γυμναστήριο, ούτε ο εμψυχωτικός personal trainer. O πιο σίγουρος και ευχάριστος τρόπος που μας «πείθει» να βάλουμε τα αθλητικά μας και να γυμναστούμε είναι να το κάνουμε με παρέα, σύμφωνα με νεότερη μελέτη.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Kean πρότειναν σε λιγότερο και περισσότερο δραστήρια άτομα να ακολουθήσουν κοινωνικές δραστηριότητες που ενισχύουν την αλληλεπίδραση.

Αφού ανέλυσαν τα δεδομένα, μεταξύ άλλων από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, αυτό που παρατήρησαν ήταν ότι τα λιγότερο δραστήρια άτομα που αλληλεπιδρούσαν με εκείνους που ασκούνταν τακτικά, ένιωθαν μεγαλύτερη προτροπή να γυμναστούν. Ωστόσο, όσοι ήταν λιγότερο κοινωνικοί κατέληγαν να ασκούνται λιγότερο.

Δεν είναι δύσκολο να συνδυάσετε την άσκηση με μια συνάντηση με τους φίλους σας, ακόμα κι αν δεν είναι ιδιαίτερα αθλητικοί τύποι, καθώς θα μπορούσατε, εκτός από κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής, να πάτε μαζί για περπάτημα σε μακρινή απόσταση.

Ήδη άλλωστε έχει αποδειχθεί από πολλές μελέτες ότι ακόμα και η μέτριας έντασης άσκηση, όπως το περπάτημα, προσφέρει πολλαπλά σωματικά και ψυχικά οφέλη, όπως τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και τη ρύθμιση του άγχους.

Μια σημαντική δέσμευση

Η άσκηση μαζί με έναν φίλο αποτελεί μια δέσμευση και χρειάζεται υπευθυνότητα, αναφέρει σχετικά ο Andre Bates, fitnees instructor, που διοργανώνει ομαδικά μαθήματα άσκησης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είναι πολύ πιο εύκολο να μην ασκηθείς όταν βασίζεσαι στον εαυτό σου, αλλά με έναν φίλο, μπορεί να χρησιμοποιήσει ο ένας τον άλλον ως κίνητρο, έτσι ώστε να επιμένουμε στους στόχους μας».

Όπως συμπληρώνει σχετικά με την κοινωνικοποίηση και τη δέσμευση, «μπορείς να κάνεις φίλους σε ένα περιβάλλον ομαδικής άσκησης – και στη συνέχεια, αν δεν είναι κάποιος συνεπής, υπάρχει αυτή η μικρή ενοχή που σε κάνει να είσαι εκεί και να μην χάσεις την προπόνηση την επόμενη φορά».

Μάλιστα, παρόλο που κάποιοι μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο φυσικής κατάστασης από άλλους, όλοι προσπαθούν να επιτύχουν το ίδιο πράγμα.

«Ο καθένας βρίσκεται στο δικό του ατομικό ταξίδι», λέει ο Andre. «Αντί να βλέπουμε κάποιον ανταγωνιστικά, είναι προτιμότερο να τον δούμε ως σημείο αναφοράς για το τι θέλεις να γίνεις εσύ και μη φοβάσαι να τον ρωτήσεις να τον συμβουλευτείς και να δεις πώς έφτασε εκεί. Στην τελική, όλοι μας ασκούμαστε για τον ίδιο σκοπό, είτε πρόκειται για πνευματική βελτίωση, είτε για σωματική βελτίωση, είτε για φυσική κατάσταση, είτε για απόδοση – όλοι βρίσκονται σε μια προπόνηση για να βελτιωθούν» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης: 

Γυμναστική: 4 tips για να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια

Ο εναλλακτικός και διασκεδαστικός τρόπος άσκησης για πολλές καύσεις

Related posts

Για δυνατό μυαλό και μνήμη δοκιμάστε αυτές τις 5 ασκήσεις

admin

Αλλαγή ώρας: Τρία μυστικά για να μη φέρει τα πάνω-κάτω στο βιολογικό μας ρολόι

admin

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

admin

Αυτό είναι το Νο1 μυστικό για καλύτερο ύπνο

admin

Τρεις εύκολες ασκήσεις για γραμμωμένα και καλογυμνασμένα χέρια

admin

Εποχικές αλλεργίες: Οδηγίες αντιμετώπισης των συμπτωμάτων από το Harvard Health Medical

admin

Πόνος στη μέση: Τέσσερις απλές διατάσεις που προσφέρουν ανακούφιση

admin

Πειράζει που ανεβαίνω στη ζυγαριά κάθε μέρα; Μια διαιτολόγος απαντά

admin

Εμμηνόπαυση: Η No1 άσκηση που ανακουφίζει τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου

admin

Θέλετε να χτίσετε δυνατούς μύες; Γιατί δεν πρέπει να καταναλώνετε μόνο πρωτεΐνες

admin

Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει

admin

Η ρήξη αυτού του τένοντα είναι 9 φορές συχνότερη στους άνδρες – Επτά παράγοντες κινδύνου – Πώς αντιμετωπίζεται

admin