Health

Έρευνα: 1 στα 5 «υγιή» άτομα έχουν τον μεταβολισμό ενός προδιαβητικού και δεν το ξέρουν

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

“H μέθοδός μας έχει τη δυνατότητα να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως”, λένε οι ερευνητές.

Επιστήμονες ανέπτυξαν έναν νέο τρόπο για να εντοπίσουν τα πρώτα σημάδια ότι το ανθρώπινο σώμα αδυνατεί να ελέγξει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, πριν καν φτάσει σε προδιαβητικά επίπεδα στους ασθενείς.

Στα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο Mayo Clinic Proceedings: Digital Health, οι ερευνητές περιέγραψαν μια νέα μέθοδο ανάλυσης, η οποία επισημαίνει έναν πρόδρομο του προδιαβήτη, που ονομάζεται διαταραχή της ομοιόστασης γλυκόζης (impaired glucose homeostasis – IGH). Όταν εφάρμοσαν την (κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) μαθηματική τους μέθοδο σε δεδομένα που ελήφθησαν από συσκευές διαρκούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM), οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι περίπου ένας στους πέντε συμμετέχοντες στην μελέτη, που ήταν γενικά υγιείς, είχαν στην πραγματικότητα μεταβολισμό γλυκόζης παρόμοιο με εκείνον σε άτομα με προδιαβήτη.

“Για τα άτομα με διαβήτη, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορεί να ανεβαίνουν και να πέφτουν σαν… τρενάκι του λουναπάρκ με απότομες πτώσεις και ανόδους”, δήλωσε ο Jaycee Kaufman, ερευνητής κι επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. “Βρήκαμε ένα παρόμοιο μοτίβο σε ασθενείς με IGH, αν και αυτά τα μοτίβα έμοιαζαν περισσότερο με ήπια κύματα παρά με μεγάλες κορυφώσεις, αλλά η παρέμβαση σε αυτόν τον πληθυσμό θα μπορούσε να περιορίσει την πιθανότητα εξέλιξης σε πλήρη διαβήτη”.

Συνολικά 384 άτομα παρακολουθήθηκαν με συσκευές CGM για την μελέτη και αξιολογήθηκαν από γιατρό σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων. Οι συμμετέχοντες διαγνώστηκαν ως διαβητικοί, προδιαβητικοί ή υγιείς, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που περιγράφονται από την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη. Μετά την εφαρμογή του μαθηματικού μοντέλου, οι ασθενείς ταξινομήθηκαν εκ νέου σε δύο ομάδες με βάση τις παραμέτρους της ομοιόστασης της γλυκόζης τους: αποτελεσματική ή μειωμένη.

«Αυτό που ήταν πιο εκπληκτικό είναι ότι το 20% των συμμετεχόντων, οι οποίοι κρίθηκαν αρχικά υγιείς με τα τυπικά εργαλεία προσυμπτωματικού ελέγχου για τον διαβήτη, διαπιστώθηκε ότι στην πραγματικότητα είχαν μειωμένη ομοιόσταση της γλυκόζης«. Αυτό ενισχύει την πιθανότητα να μπορούμε να προλάβουμε πιο αποτελεσματικά τον διαβήτη, εφόσον εξετάζουμε τους ανθρώπους με βάση το νέο μοντέλο, δήλωσε ο Yan Fossat, αντιπρόεδρος της Klick Labs, της εταιρείας που το ανέπτυξε.

Από τα άτομα με προδιαβήτη, περισσότερο από το 80% δεν γνωρίζει καν ότι έχει πρόβλημα.

Καθώς η έρευνα υποδηλώνει ότι είναι δυνατό να αναστραφεί ο διαβήτης ή τουλάχιστον να επιβραδυνθεί η εξέλιξή του, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για εργαλεία προσυμπτωματικού ελέγχου που μπορούν να επισημάνουν εγκαίρως τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος και η παρακολούθηση περιλαμβάνουν την αναθεώρηση παραγόντων κινδύνου όπως η ηλικία, ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και το οικογενειακό ιστορικό. Η διάγνωση βασίζεται κυρίως στις εξετάσεις αίματος όπως η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c) και το στοματικό τεστ ανοχής γλυκόζης (OGTT).

Διαβάστε επίσης: Τι ΔΕΝ σας λέει ο Δείκτης Μάζας Σώματος: Υπολογισμός ΕΔΩ – Ποιες άλλες μετρήσεις συνιστούν οι ειδικοί

“Αυτή η νέα μέθοδος ανάλυσης είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για την πρόληψη και τη διαχείριση του διαβήτη”, δήλωσε ο Fossat. “Η έγκαιρη ανίχνευση και παρέμβαση είναι κρίσιμης σημασίας για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2. Επομένως η μέθοδός μας έχει τη δυνατότητα να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Αυτά τα ευρήματα είναι τα πιο πρόσφατα στη συνεχιζόμενη εργασία της Klick Labs στον χώρο του διαβήτη. Η μελέτη τους “Homeostasis as a proportional–integral control system”, που δημοσιεύτηκε στο Nature Digital Medicine το 2020, βασίστηκε επίσης σε μαθηματική μοντελοποίηση για τον προσδιορισμό ορισμένων από τις υποκείμενες αλλαγές στον τρόπο ρύθμισης της γλυκόζης.

-: https://www.klick.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προδιαβήτης: Τι είναι, πώς μπορεί να αντιστραφεί και πότε πρέπει να σας δει γιατρός

Διαβήτης και προδιαβήτης: 5 κατηγορίες τροφών και ποτών που πρέπει να μειώσετε

Έχετε αυξημένο σάκχαρο; Πρέπει να σηκώνεστε από την καρέκλα κάθε μισή ώρα, λένε ειδικοί

Το καλύτερο φρούτο για να ρίξετε το σάκχαρο αίματος, σύμφωνα με διαιτολόγους

-

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Related posts

Η δουλειά που δυσκολεύει το μυαλό προστατεύει από άνοια, Αλτσχάιμερ

admin

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι από κορονοϊό, 7 διασωληνωμένοι, 3 σοβαρά κρούσματα γρίπης

admin

ΠΟΥ: H μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή «μεγάλης ανησυχίας»

admin

Τα αντιβιοτικά, η μεταδοτικότητα και άλλοι έξι μύθοι για την επιπεφυκίτιδα

admin

Καμπανάκι για τα τσιμπούρια: Προκαλούν εγκεφαλίτιδα σε χιλιάδες Ευρωπαίους κάθε χρόνο

admin

Ο κανόνας 30-30-30 για μια ισορροπημένη διατροφή

admin

Ποια είναι τα 14 δικαιώματα που έχουν όλοι οι ασθενείς στην ΕΕ

admin

Πόσες θερμίδες πρέπει να έχει το πρωινό σας για να χάσετε βάρος

admin

Ποια νόσος στο συκώτι προσβάλλει έναν στους πέντε 20άρηδες

admin

Η στυτική δυσλειτουργία δεν είναι απλώς θέμα ροής αίματος – Πώς να την αντιμετωπίσετε

admin

Ποια επαγγέλματα προστατεύουν το μυαλό από την άνοια

admin

Κιρκάδιος ρυθμός: Το σώμα μας έχει ένα εσωτερικό ρολόι και πρέπει να το ακούμε για το καλό της υγείας μας

admin