Must

Έλληνας καθηγητής ανάμεσα στους 100 Κορυφαίους Ερευνητές-Επιστήμονες του πλανήτη το 2022

Έλληνας καθηγητής ανάμεσα στους 100 Κορυφαίους Ερευνητές-Επιστήμονες του πλανήτη το 2022

Σπουδαία ακαδημαϊκή αναγνώριση για τον Αναπληρ. Καθηγητή Ελευθέριο Λαβδά, ο οποίος κατατάσσεται στους 100 Κορυφαίους Ερευνητές-Επιστήμονες Παγκοσμίως το έτος 2022, σύμφωνα με πρόσφατη κατάταξη που παρουσιάζεται στο “AD Scientific Index 2022”.







To AD Scientific Index (Alper-Doger Scientific Index), παρέχει αξιολογήσεις περιοδικών, πανεπιστημίων και την επιστημονική απόδοση της ερευνητικής παραγωγικότητας μεμονωμένων επιστημόνων.

Ο κ. Ελευθέριος Λαβδάς είναι Αναπληρ. Καθηγητής του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Τομέα Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπεία και στην κατάταξη των ερευνητών-επιστημόνων του επιστημονικού πεδίου “Medical and Health Sciences / Radiographer”, περιλαμβάνεται στην 24η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ στην Ευρώπη είχε βρεθεί στην 16η θέση, βάσει της απήχησης του Ερευνητικού του έργου στο επιστημονικό πεδίο που ειδικεύεται!

Οι “Radiographer” ή «Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι» για την Ελλάδα, είναι επαγγελματίες υγείας, που χρησιμοποιούν Ιατρικό εξοπλισμό όπως μηχανήματα ακτίνων Χ, αξονικούς τομογράφους, μαγνητικούς τομογράφους, μαστογράφους, και παράγουν ιατρικές εικόνες. Επίσης κατευθύνουν ακτινοβολίες σε ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα οι οποίες βοηθούν στη θεραπεία από τον καρκίνο. Τελευταία χειρίζονται προηγμένες τεχνολογίες, όπως η ψηφιακή ακτινοσκόπηση σε επεμβατικά τμήματα για διαγνωστικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς.

Υπηρέτησε για χρόνια στο ΕΣΥ, στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ έχει περάσει από σημαντικές θέσεις διοίκησης.







Σήμερα είναι στο συμβούλιο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας και επιστημονικός σύμβουλος στο τμήμα Ιατρικής απεικόνισης της Κλινικής “ANIMOUS KYANOUS STAVROS”. Η παραπάνω διάκριση είναι ιδιαίτερα τιμητική για τη Σχολή Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε σε χωριό της Λάρισας. Αποφοίτησε από το τμήμα Ακτινολογίας & Ακτινοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας το 1989. Έχει Master – MSc στην Ιατρική Φυσική από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών (2005) και είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2007). Έχει εργαστεί δύο χρόνια στον Αξονικό Τομογράφο του Π.Γ.Ν. Αθηνών «Παίδων Αγία Σοφία», επτά χρόνια στο τμήμα Αξονικής και Μαγνητικής τομογραφίας του Π.Γ.Ν. Λάρισας, οκτώ χρόνια στο Π.Π.Γ.Ν. Λάρισας ως υπεύθυνος τεχνολόγων και δύο χρόνια στο ίδιο νοσοκομείο ως προϊστάμενος παραϊατρικών εργαστηρίων.

Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (51), σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων (34), εθνικών (περίπου 100) και κριτής σε περιοδικά, τρία από αυτά είναι διεθνή (Journal of Magnetic Resonance Imaging, Magnetic Resonance Imaging and clinical imaging). Επίσης έχει πλούσιο διοικητικό έργο και στην τοπική αυτοδιοίκηση εκλεγμένος Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Δημοτικού διαμερίσματος Μάνδρας 1998-2001 και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κοιλάδας 1998-2010. Πρόεδρος στον σύνδεσμο ύδρευσης «Ελευθερών» (διαδημοτικός δημόσιος οργανισμός) για δύο χρόνια (2009-2010).

Το 2009 εξελέγη τακτικός Καθηγητής Εφαρμογών από τον Ιούλιο του 2010 διδάσκει στο ΤΕΙ Αθήνας. Στις 25-6-2014 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής και είναι ο πρώτος τεχνολόγος Ακτινολόγος στην Ελλάδα που εξελέγη Καθηγητής. Στις 6-8-2019 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής και είναι Διευθυντής του τομέα Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας από 1-9-2019.

-: drdoctor.doctor, onlarissa







Related posts

Λάκης Λαζόπουλος: Οι Έλληνες δεν κάνουν οικογένεια γιατί είναι άφραγκοι, ο μισθός που παίρνουν δεν φτάνει

admin

Χρυσή Αυγή: Σαν σήμερα ξεκινά η πολύκροτη δίκη το 2015

admin

Περήφανος για τον Τζολάκη ο πατέρας του – Τον αγκαλιάζει σφιχτά μετά τα πέναλτι

admin

Ελένη Αρβελέρ: «Η Ελλάδα κινδυνεύει σήμερα από τους Έλληνες που ξέχασαν να είναι Έλληνες»

admin

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

admin

Ευρωεκλογές 2024 – Αλέξης Γεωργούλης: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει

admin

Η Αθήνα ψηφίστηκε ως η πρώτη πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο

admin

Θρήνος για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του

admin

Μουτίδου: «Δεν πιστεύω στο Θεό γι’ αυτό και δε βάφτισα την κόρη μου»

admin

Δυσάρεστα νέα για την Αθήνα – Ψηφίστηκε ως η χειρότερη πόλη της Ευρώπης

admin

«Θα σας μιλήσει ο ίδιος»: Ευχάριστα τα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

admin

Ερωτεύθηκαν παράφορα στο σχολείο, χάθηκαν για έξι δεκαετίες και τώρα στα 80 τους παντρεύονται

admin