Must

Άγιος Φανούριος: Το θαυμαστό εκκλησάκι που προσφέρει γαλήνη στους πιστούς

Άγιος Φανούριος: Το θαυμαστό εκκλησάκι που προσφέρει γαλήνη στους πιστούς

Το εκκλησάκι που βρίσκεται στην οδό Ρεθύμνου Χανίων κατακλύζεται καθημερινά από πιστούς. Τα τάματα που γίνονται εκεί για τα παιδιά είναι πολλά. Ανάμεσα σε αυτά και ένα παιδί που βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου.

Μετά από πολύ ταλαιπωρία και πόνο, ο πατήρ Χρήστος Παπουτσάκης, ο εφημέριος του ναού, ανέφερε πως έγινε καλά. Οι ειδικοί δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, το πως τα κατάφερε. Ήταν φανερό πως ο Άγιος είχε βάλει το χέρι του.

Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου βρίσκεται μέσα στη φύση και προσφέρει γαλήνη. Βρίσκεται πίσω από τα δέντρα και αποτελεί το καταφύγιο των πληγωμένων και των απελπισμένων. Πολλές φορές τα οχήματα σχηματίζουν ουρές και οι πιστοί προσέρχονται στο ναό για προσευχή.

Στο σημείο υπήρχε μια ερειπωμένη εκκλησία, με την εικόνα του Αγίου Φανουρίου, μπροστά από μία χαρουπιά. Ο παπά Νικόλας, έχτισε το πρώτο κανονικό εκκλησάκι. Κάθε φορά που μια μπουλντόζα έβαζε μπροστά για να γκρεμίσει το εκκλησάκι, η μηχανή σταματούσε. Βλέπετε, κάποιοι ήθελαν να περάσει από εκεί η εθνική οδός. Έτσι, η εθνική φτιάχτηκε, χωρίς να γκερμιστεί το εκκλησάκι.

Ο παπά Χρήσος προσπάθησε για την αναστήλωση, με τη συμβολή του κόσμου να είναι μεγάλη. Ο κόσμος βοήθησε οικονομικά, ενώ κάποιος χάρισε και το χωράφι του. Δεκάδες φανουρόπιτες και αναμμένα κεριά ζητούν τη βοήθεια του Αγίου.

Άγιος Φανούριος: Τα θαύματα

Τα θαύματα είναι αμέτρητα και οι πιστοί έχουν πολλά να αναφέρουν. Ένας καρκινοπαθής είδε στον ύπνο του τον Άγιο Φανούριο, ο οποίος του ζήτησε ένα αντίγραφο της εικόνας της Ρόδου να το πάει στο εκκλησάκι. Αυτή ήταν επιθυμία του εφήμερου, που εκπληρώθηκε, μέσω του Αγίου, ενώ ο άνδρας συνεχίζει να ζει και να εργάζεται στα Χανιά.

Ο Άγιος Φανούριος ανταποκρίνεται σε όσα του ζητούν οι πιστοί. Δύο φαντάροι σώθηκαν από αυτοκινητιστικό ατύχημα και κάθε χρόνο προσέρχονται με πίτες στο εκκλησάκι. Ένας ακόμα αφηγείται πως ο Άγιος Φανούριος εμφανίστηκε μπροστά του και τον βοήθησε με το σκασμένο λάστιχο για να πάει στο εκκλησάκι του. Από τότε έγινε πιστός και το επισκέπτονταν κάθε χρόνο.

Όποιος επισκέπτεται το εκκλησάκι, πάντοτε βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη ζωή του. Τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα είναι αυτά που βοηθούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια της ζωής. Δίνουν δύναμη στον άνθρωπο και τον ωθούν να συνεχίσει.

πηγή : enimerotiko.gr

Related posts

Κώστας Λιακόπουλος: Ο 1ος των πρώτων στην Ιατρική με 19.612 μόρια – Είχα μια εικόνα της Παναγίας δίπλα μου

admin

Μπράβο της: 27χρονη φοιτήτρια συγκατοίκησε με 95χρονη για να πληρώνει μικρότερο ενοίκιο και η ηλικιωμένη να μην νιώθει μόνη

admin

4 τρόποι για να προετοιμάσετε τον εξωτερικό σας χώρο για το καλοκαίρι

admin

Εθνική Ελλάδος: Όταν η Θεοπούλα ετοιμαζόταν να πάει στον αγώνα με τη «Γεωργία»

admin

Aγία Σοφία: Στον ιερό ελληνικό ναό χωρούσαν 23.000 πιστοί και υπηρετούσαν 800 ιερείς

admin

Μόνο θαυμασμός: Ο Ιωακείμ «νίκησε» το σύνδρομο Down, μιλά 4 γλώσσες & παίζει 3 μουσικά όργανα

admin

Περήφανοι όλοι οι Έλληνες: Ο Νίκος Γκάλης τιμήθηκε στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό

admin

25 Μαρτίου 1821: Η ιστορία του Σωτήρη Κοντιζά από όταν ήταν Εύζωνας

admin

Σοφία Βογιατζάκη: Έχω παραιτηθεί από δουλειά επειδή δεν άνοιγαν το air condition

admin

25η Μαρτίου: Η Google τιμά την Ελλάδα βάζοντας τα γαλανόλευκα της

admin

Η καθημερινότητα των αγωνιστών του 1821: Οι ψείρες και τα μακριά μαλλιά, η «λακωνική» διατροφή και τα ζάρια

admin

Παναγία Γοργοεπήκοος: Το Θαυματουργό Μοναστήρι στη Μάνδρα Αττικής

admin