Food

«Ψωμί» από μπρόκολο και αλεύρι αμυγδάλου

Σπιτικό ψωμί από μπρόκολο και αλεύρι αμυγδάλου. Μια εναλλακτική συνταγή για εμάς που μας αρέσουν τα ασυνήθιστα ή για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και νόστιμο. Μια ξεχωριστή συνταγή, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα θρεπτικό πρωινό ή υγιεινό snack. 

Υλικά για 10 φέτες

  • 600γρ μπρόκολο
  • 3 αυγά
  • 100γρ αλεύρι αμυγδάλου
  • 100γ αλεσμένη βρώμη
  • 20γρ σπόρους chia
  • 20γρ parmigiano reggiano 
  • 10γρ baking powder
  • 1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς τη φύτρα)
  • ½ κ.γλ αλάτι

Πώς θα φτιάξετε το σπιτικό ψωμί

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε έναν πολυκόφτη, προσθέτουμε το μπρόκολο και το πολτοποιούμε.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτουμε το πολτοποιημένο μπρόκολο, τα αυγά, το αλεύρι αμυγδάλου, την αλεσμένη βρώμη, τους σπόρους chia, το τριμμένο parmigiano reggiano,το baking powder, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Πάνω σε ένα ταψί φούρνου με λαδόκολλά, τοποθετούμε ένα τετράγωνο κουπάτ διαστάσεων 8×8. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα, γεμίζουμε το κουπάτ και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Αν δεν διαθέτετε κουπάτ , μπορείτε να δώσετε ο,τι σχήμα επιθυμείτε. Ωστόσο, η κάθε φέτα θα πρέπει να έχει το ίδιο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα, περίπου 1 εκατοστό. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-22 λεπτά. 
Πρόταση σερβιρίσματος 

Μπορείτε να αλείψετε τις φέτες με τυρί κρέμα, να τις συνοδέψετε με αυγά ποσέ και σπόρους κάνναβης ή με αβοκάντο, ντοματίνια ψιλοκομμένα και μαύρο κύμινο.  

- «Ψωμί» από μπρόκολο και αλεύρι αμυγδάλου - Diatrofi.gr.

Related posts

Κέικ καρότου

admin

Strawberry Cheesecake Bark

admin

Πως να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα!

admin

Frozen yogurt με açaí και blueberry 

admin

Χταπόδι ξυδάτο

admin

Mocktail πεπόνι με αγγούρι και δυόσμο!

admin

Εύκολο σπιτικό bounty χωρίς ζάχαρη!

admin

Smoothie κεράσι με αβοκάντο και γάλα καρύδας

admin

Μαρμελάδα βερίκοκο

admin

Η απόλυτη δροσερή καλοκαιρινή σούπα με… αβοκάντο!

admin

Ρεβιθοκεφτέδες: Η τέλεια συνταγή 

admin

Σοκολατάκια από ρεβύθια, φυστικοβούτυρο και espresso

admin