Food

Χταπόδι ξυδάτο

Υλικά:

  • 1 μεγάλο χταπόδι
  • ξύδι καλης ποιοτητας
  • λάδι
  • νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4-5 μπαχάρια
Για τη γαρνιτούρα:
  • 160γρ. κρίταμο τουρσί
  • 240γρ. ανάμεικτα φρέσκα λαχανικά

Πως να φτιάξεις το χταπόδι ξυδάτο:

  • Πλένουμε  καλά το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Το σκεπάζουμε με νερό περίπου ένα δάχτυλο.
  • Ρίχνουμε ένα γεμάτο ποτήρι κρασιού ξύδι, δάφνη, τα μπαχάρια και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για 45′ περίπου ή και παραπάνω μέχρι να τσιμπιέται άνετα με το πηρούνι. Να δούμε, δηλαδή, ότι έχει μαλακώσει.
  • Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πετάμε το μάτι του, που βρίσκεται εκεί που τελειώνουν τα πλοκάμια και αρχίζει η σακούλα του.
  • Στη συνέχεια τεμαχίζουμε το χταπόδι ξυδάτο σε κομμάτια μεγέθους μικρής μπουκιάς και το σερβίρουμε με κρίταμα και  ανάμεικτα φρέσκα λαχανικά !

Καλή σας όρεξη! 

- Χταπόδι ξυδάτο - Diatrofi.gr.

Related posts

Κέικ καρότου

admin

«Ψωμί» από μπρόκολο και αλεύρι αμυγδάλου

admin

Strawberry Cheesecake Bark

admin

Πως να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα!

admin

Frozen yogurt με açaí και blueberry 

admin

Mocktail πεπόνι με αγγούρι και δυόσμο!

admin

Εύκολο σπιτικό bounty χωρίς ζάχαρη!

admin

Smoothie κεράσι με αβοκάντο και γάλα καρύδας

admin

Μαρμελάδα βερίκοκο

admin

Η απόλυτη δροσερή καλοκαιρινή σούπα με… αβοκάντο!

admin

Ρεβιθοκεφτέδες: Η τέλεια συνταγή 

admin

Σοκολατάκια από ρεβύθια, φυστικοβούτυρο και espresso

admin