Το χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα.
Μεζές που κάνει πολύ καλή παρέα στο αλκοόλ είτε είναι ούζο είτε είναι κρασί. Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ εύκολη, αρκεί να έχετε ένα καλά χτυπημένο χταπόδι. Το περιεχόμενο σε χοληστερόλη είναι χαμηλό.
Το χταπόδι είναι πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. και δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά. Προστατεύει την καρδιά μας, λόγο των ω3 λιπαρών οξέων που περιέχει και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12, σελήνιο, σίδηρο και χαλκό.
Υλικά για τέσσερις με πέντε μερίδες χταπόδι κρασάτο
- 1 κιλό χταπόδι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
- Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Πώς να φτιάξετε το χταπόδι κρασάτο
Κόβετε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα.
Στη συνέχεια, σε δυνατή φωτιά, το αφήνετε να βγάλει το νερό που έχει και μετά από λίγη ώρα χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει.
Μετά από μια ώρα περίπου, όταν το νερό θα χρωματιστεί κόκκινο, το απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κρασί, το λάδι και τα διάφορα μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
Μπορείτε να συνοδεύσετε το υπέροχο αυτό πιάτο με ένα φλιτζάνι ρύζι ή με διάφορα λαχανικά που προτιμάτε.
- Χταπόδι κρασάτο - Diatrofi.gr.