Must

Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν στη βροχή για να δώσουν βλαστοκύτταρα και να σώσουν παιδί που παλεύει με τον καρκίνο





Περισσότερα από 5.000 άτομα περίμεναν για πολλές ώρες στη βροχή για να εξεταστούν προκειμένου να δουν αν ήταν συμβατοί δότες βλαστοκυττάρων για να βοηθήσουν στη σωτηρία ενός πεντάχρονου αγοριού που παλεύει με έναν σπάνιο καρκίνο.

Οι υποψήφιοι δωρητές προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν τον γενναίο Oscar Saxelby-Lee μετά την απελπισμένη έκκληση των γονιών του.

Ο νεαρός παλεύει ενάντια στον χρόνο για να βρει έναν συμβατό δότη βλαστοκυττάρων.

Ο Oscar διαγνώστηκε με την επιθετική μορφή λευχαιμίας στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.







Οι γιατροί λένε ότι τώρα έχει μόνο τρεις μήνες περιθώριο για να βρει έναν συμβατό δότη βλαστοκυττάρων που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του.

Πάνω από 5.000 άτομα περίμεναν υπομονετικά για να εξεταστούν στο Δημοτικό Σχολείο Pitmaston, στο Worcester, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το Σαββατοκύριακο για να εξυπηρετήσει στην αναζήτηση δωρητών.

Μία οικογενειακή φίλη, η Lin Forward, δήλωσε στο Sun Online ότι η μαμά του Oscar, η Olivia, ήταν “έκπληκτη” από το πόσοι άνθρωποι μαζεύτηκαν για να βοηθήσουν να ξεπεράσει ο μικρούλης “τον χειρότερο εφιάλτη του κάθε γονέα”.

“Ο μικρός Oscar είναι σε κακή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Είναι στην απομόνωση και δεν μπορεί να φάει καν,” είπε η μητέρα.

“Διδάσκω εδώ και 20 χρόνια και ποτέ δεν είχα παιδί που να έχει περάσει από κάτι τέτοιο,” είπε η δασκάλα του αγοριού, Sarah Keating.

“Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον αγώνα που δίνει ο μαθητής μας, γι’ αυτό συμβάλλουμε κι εμείς όσο μπορούμε.”







“Το χαμόγελο, η γενναιότητα και η αποφασιστικότητα του Oscar μας έκανε να βρούμε ξανά τη δύναμή μας,” είπε η μητέρα του παιδιού.

Οι απελπισμένοι γονείς του Olivia Saxelby και Jamie Lee, έκαναν μια έκκληση για να βρουν έναν συμβατό δότη μετά τη διάγνωση του γιου της με καρκίνο.

Σκοπός τους ήταν να εγγράψουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε ένα μητρώο δωρητών, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας με τίτλο «Hand in Hand for Oscar».

“Ήταν σαν να μη μπορούσαμε να δούμε φως στο τούνελ, αλλά όταν είδαμε το χαμόγελο, την ανδρεία και την αποφασιστικότητα του Oscar, καταφέραμε να βρούμε ξανά τη δύναμή μας.”

“Δεν έδειξε ούτε μια φορά την αδυναμία, ούτε έπαψε να μας εκπλήσσει σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Για μας, ο Oscar είναι ένας αληθινός μαχητής.”

Μακάρι να βρεθεί ο συμβατός δότης που θα σώσει το θαρραλέο αυτό αγοράκι! Χίλια μπράβο σε όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν μες τη βροχή για να βοηθήσουν! Τέτοιες κινήσεις αποκαθιστούν την πίστη μας στην ανθρωπότητα!







Related posts

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

admin

Ευρωεκλογές 2024 – Αλέξης Γεωργούλης: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει

admin

Η Αθήνα ψηφίστηκε ως η πρώτη πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο

admin

Θρήνος για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του

admin

Μουτίδου: «Δεν πιστεύω στο Θεό γι’ αυτό και δε βάφτισα την κόρη μου»

admin

Δυσάρεστα νέα για την Αθήνα – Ψηφίστηκε ως η χειρότερη πόλη της Ευρώπης

admin

«Θα σας μιλήσει ο ίδιος»: Ευχάριστα τα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

admin

Ερωτεύθηκαν παράφορα στο σχολείο, χάθηκαν για έξι δεκαετίες και τώρα στα 80 τους παντρεύονται

admin

Αυτός είναι ο πλήρης κατάλογος των αμαρτημάτων κατά την ορθόδοξη εκκλησία

admin

Τον σκóτωσε με μωρομάντηλα και φωτογράφιζε: Nεκρός 3χρоνος από τα χέρια της μητριάς του – Σε σоκ οι γоνείς

admin

Ζευγάρι όρμησε σε φλεγόμενο παιδικό σταθμό και έσωσε 20 μωράκια

admin

Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Ο γιος μου θα υιοθετήσει δύο παιδάκια που έμειναν ορφανά. Έχουμε πολλά ορφανά, νεογέννητα, παιδάκια»

admin