Image default
Food

Φασολάδα η Ελληνική

Η φασολάδα είναι ένα θρεπτικό φαγητό χαμηλό σε λιπαρά με πολλές και διαφορετικές παραλλαγές.

Αν και είναι ένα φαγητό που πήρε τον τίτλο του παραδοσιακού το 1940, μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στις νεαρότερες ηλικίες. Βέβαια, άλλοι προτιμούν τα φασόλια σούπα, άλλοι στεγνά και άλλοι πάλι χυλωμένα.

Ένα είναι το σίγουρο, όταν έξω κάνει κρύο και είναι ώρα για ένα ζεστό και θρεπτικό πιάτο, η παραδοσιακή Ελληνική φασολάδα είναι μια εξαιρετική και θρεπτική επιλογή!

Υλικά που θα χρειαστείτε για 6 έως 8 μερίδες φασολάδα

  • Μισό κιλό φασόλια μέτρια
  • 6-7 ποτήρια νερό
  • 200 γραμμάρια καρότα
  • 200 γραμμάρια κρεμμύδι ξερό
  • 100 γραμμάρια σέλινο
  • 100 γραμμάρια φλούδα πορτοκάλι
  • 5 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
  • Μία πατάτα περίπου 50 γραμμάρια
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά

Πώς να φτιάξετε την φασολάδα

Βάζουμε από το βράδυ τα φασόλια να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι. Την επομένη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 5-6 ποτήρια νερό.

Ψιλοκόβουμε τα χορταρικά και την φλούδα του πορτοκαλιού εάν μας αρέσει, διότι δίνει άρωμα στην φασολάδα.

Βράζουμε μία με μιάμιση ώρα ανάλογα με τα φασόλια και λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε πέντε κουταλιές ντομάτα πελτέ ή πουμαρό ή τριμμένη ντομάτα (αν θέλουμε τα φασόλια με ντομάτα). Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ανάλογα με το πόσο χυλωμένη θέλουμε την φασολάδα, ανακατεύουμε συχνά και για αρκετό χρόνο προς το τέλος του μαγειρέματος.

Με τα υλικά αυτά ετοιμάζουμε περίπου 6-8 μερίδες φαγητού χωρίς το ζουμί ανά μερίδα. Τα φασόλια, όπως όλα τα όσπρια συνδυάζονται θαυμάσια με μία μερίδα τυριού ή μία κουταλιά της σούπας κοφτή ταραμοσαλάτα ή λίγο ψάρι ή με λίγο τουρσί και πέντε ελιές.

Extra tip

Για να μην σας προκαλέσει η φασολάδα φουσκώματα και αέρια, δοκιμάστε να μουλιάσετε τα φασόλια για μία μέρα, να τα μαγειρέψετε την επόμενη και να τα καταναλώσετε την τρίτη.

- Φασολάδα η Ελληνική - Diatrofi.gr.

Related posts

Ομελέτα με λαχανικά

admin

Φάβα με χταπόδι και κάπαρη

admin

Χοιρινό με σέλινο

admin

Λαχανοντολμάδες  με κόκκινη κολοκύθα

admin

Πέννες με καλαμπόκι

admin

Πατατοσαλάτα, μια συνταγή που θα λατρέψετε!

admin

Ομελέτα φούρνου

admin

Μπισκότα με βρώμη και ταχίνι

admin

Σαλάτα με μανιτάρια και φασολάκια

admin

Μανιταρόσουπα: Η πιο απλή, θρεπτική και νόστιμη συνταγή

admin

Μανιτάρια στο γκριλ

admin

Μάφινς με μπανάνα και βρώμη που θα σας ξετρελάνουν!

admin