Image default
Fashion

Το 3ήμερο Fashion Open Studio, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να μας συστήσει στις αρχές της βιώσιμης μόδας

Στρεφόμενοι προς ένα βιωσιμότερο τρόπο δημιουργίας αλλά και παρουσίασης της μόδας, το Fashion Open Studio έφτασε στην Ελλάδα και στο studio του Maison Faliakos για μια αντισυμβατική επίδειξη μόδας.

Το 3ήμερο Fashion Open Studio, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να μας συστήσει στις αρχές της βιώσιμης μόδας

Στα πλαίσια της φετινής Fashion Revolution Week 2021, διοργανώνεται το πρώτο Fashion Open Studio στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον οίκο Maison Faliakos. To Fashion Open Studio είναι μια διεθνής δράση του κινήματος που έρχεται να αντικαταστήσει τα catwalks με μια περιβαλλοντικά βιώσιμη εναλλακτική κάθε χρόνο συμμετέχουν διάσημοι βιώσιμοι σχεδιαστές από όλο το κόσμο, όπως η Vivienne Westwood και η Stella McCartney.

Για τη φετινή διεξαγωγή του FOS πραγματοποιήθηκε κλήρωση ανάμεσα σε 66 υποψήφιους οίκους από 28 χώρες παγκοσμίως και οι νικήτριες χώρες ήταν 15 από 4 ηπείρους, μια εκ των οποίων και η Ελλάδα! Σε αντίθεση με μια συμβατική επίδειξη μόδας, στο Fashion Open Studio ο εκάστοτε σχεδιαστής ανοίγει το ατελιέ του για να υποδεχθεί και να ξεναγήσει το κοινό του, να συνομιλήσει μαζί του και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει ακριβώς πού, πώς και από ποιους παράγονται οι συλλογές που διατίθενται από τον οίκο.

fashion

Ο σκοπός του Fashion Open Studio είναι η εισαγωγή ενός εναλλακτικού τρόπου παρουσίασης της δουλειάς ενός atelier Couture, μέσω μιας διοργάνωσης μικρότερης κλίμακας με διεθνείς συμμετέχοντες και έμφαση στην προσωπική επαφή μεταξύ δημιουργού-κοινού. Στο θεματικό επίκεντρο του FOS αυτή τη χρονιά, βρίσκεται η κυκλική μόδα, που αποτελεί εξειδίκευση του οίκου Maison Faliakos και βασικό τρόπο εισαγωγής της βιωσιμότητας στη μεγάλη βιομηχανία της μόδας.

Για περισσότερα από 35 χρόνια, ο οίκος λειτουργεί με μια φιλοσοφία όπου


κυριαρχούν αξίες όπως οι: Κυκλική Μόδα, Ανακύκλωση, Επαναχρησιμοποίηση Υφασμάτων και Επισκευή Δημιουργιών (Recycle – Reuse – Repair)

fashion

Μέσα από ένα live-ψηφιακό τριήμερο workshop #UpcyclingCouture θα μπορέσουμε να δούμε πως μία παλιά δημιουργία πολυτελείας αναγεννάται και σαν να ήταν καινούργιο ύφασμα μετατρέπεται σε ένα μία νέα δημιουργία. Οι θεματικές ενότητες του workshop περιλαμβάνουν τις ιστορίες upcycling couture  από εμβληματικές γυναίκες και πελάτισσες του Maison Faliakos δείχνοντάς μας πώς μοναδικά κομμάτια heritage που κληρονόμησαν, πήραν νέα ζωή. Επίσης θα ακουστούν ιδιαίτερες ιστορίες ανθρώπων, όπως αυτή ενός ράφτη από τη Μέση Ανατολή, πρώην θύμα εμπορίας ανθρώπων, που βρήκε στο atelier του Maison Faliakos την προσωπική του διάσωση και αναγέννηση. Τέλος, αναμένονται επισκέψεις από διάσημους φίλους και υποστηρικτές του οίκου και της φιλοσοφίας του.

Το Fashion Open Studio θα διεξαχθεί ψηφιακά στις 20 – 22 Απριλίου μέσα από το Atelier του Maison Faliakos στο Μετς ενω η παρακολούθηση θα είναι διεθνώς προσβάσιμη μέσω ψυφιακής πλατφόρμας, έναντι του αντιτίμου των 5€.

View this post on Instagram

A post shared by Maison Faliakos (@maisonfaliakos)

Μείνετε συντονισμένοι στο Instagram account του Maison Faliakos ή στο eventora.com για περισσότερες λεπτομέρειες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

  • O οίκος Alexander McQueen συνεχίζει να δωρίζει υφάσματα σε μαθητές

  • Δρ Φιόρη Ζαφειροπούλου: «Ο τρόπος που ντυνόμαστε δηλώνει την κουλτούρα μας και τις ανησυχίες μας» #WomenForEarth

  • H Delux Hellas υποδέχεται τον Οίκο Chloé

Read Next

MORE FROM

ΜΟΔΑ

Related posts

10 φορές που θα φορέσεις κοστούμι και θα «σκίσεις» (#δεδομένο!)

admin

Slouchy Fit: Η πιο άνετη τάση της χρονιάς είναι must

admin

Τα iconic κομμάτια του Karl Lagerfeld επιστρέφουν

admin

Leave a Comment