Image default
Food

Τηγανίτα με μπανάνα

Συνταγή αφιερωμένη σε όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά παρ’όλα αυτά θέλουν να φάνε και το γλυκάκι τους, χωρίς τις τύψεις των θερμίδων.

Με απλά υλικά και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας μπορεί να δημιουργηθεί αυτό το αριστούργημα για μικρούς και μεγάλους.

Συνδυάστε το με 2 κουταλιές γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας τριμμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς για να απογειώσετε τη γεύση!

Υλικά για 1 μεγάλη τηγανίτα ή 2 μικρές

• 1 μπανάνα
• 1 αυγό
• 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
• λίγο εκχύλισμα βανίλιας

Για το γαρνίρισμα:
• 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
• 1 κουταλιά της σούπας τριμμένα καρύδια ή άλλο ωμό ξηρό καρπό
• 1/2 κουταλιά του γλυκού μέλι για το γιαούρτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σε ένα πιάτο πολτοποιείτε την μπανάνα και την ανακατεύετε με το αυγό μέχρι να γίνουν ένα σώμα.

Στη συνέχεια προσθέστε την βανίλια και την κανέλα και ανακατέψτε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και με μια ξύλινη κουτάλα ξεκολλήστε λίγο τις άκρες.

Μόλις το μείγμα αποκτήσει ενιαία υφή σαν τηγανίτας την γυρνάτε από την ανάποδη να πάρει λίγο χρώμα και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρετε σε ένα πιάτο, προσθέτετε τις 2 κουταλιές γιαούρτι στο πλάι, λίγο μέλι και τους ξηρούς καρπούς και απολαμβάνετε!

- Τηγανίτα με μπανάνα - - | -.

Related posts

Αφράτα muffins βρώμης-αμυγδάλου

admin

Banana bread το απολαυστικό!

admin

Πηγές vegan πρωτεΐνης Μέρος Β’

admin

Leave a Comment