Image default
Food

Ταλιατέλες με κιμά από μανιτάρια 

Μιας και μας αρέσουν οι υγιεινές εκδοχές ακόμα και των πιο παχυντικών φαγητών, θα δείξουμε πώς φτιάχνεις μια λαχταριστή πανεύκολη μακαρονάδα με μανιτάρια!

Τα μανιτάρια είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, παρέχοντας πολλές βασικές βιταμίνες και μέταλλα ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και νάτριο.

Επίσης, είναι μειωμένης θερμιδικής αξίας και περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού.

Υλικά για 3 άτομα

  • 500 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 500 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3/4 φλιτζάνι ζωμός από τα ζυμαρικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ
  2. Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή ένταση και σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και στη συνέχεια τα μανιτάρια, μέχρι αυτά να μαλακώσουν
  3. Προσθέτουμε, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια μας
  4. Σβήνουμε με το κρασί, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά
  5. Προσθέτουμε το αλεσμένο καρύδι. Ελέγχουμε για επιπλέον αλάτι και πιπέρι
  6. Παράλληλα, σε ένα ευρύχωρο σκεύος με καλά αλατισμένο νερό, βράζουμε τις ταλιατέλες έως ότου να είναι aldente. Στραγγίζουμε καλά
  7. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας στο τηγάνι με τα μανιτάρια  και 3/4 φλ. ζωμό από τα ζυμαρικά, μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα
  8. Αφαιρούμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τυρί παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως!

Καλή απόλαυση!

- Ταλιατέλες με κιμά από μανιτάρια  - - | -.

Related posts

Πρωινό με ω3 & ω6

admin

Σαλάτα σαν κύριο γεύμα

admin

Διατροφικές δυσκολίες σε καιρό πανδημίας

admin

Leave a Comment