Food

Σοφρίτο, το Κερκυραϊκό

Το Σοφρίτο είναι μία από τις παραδοσιακές συνταγές της Κέρκυρας, το νησί των Φαιάκων.

Πρόκειται για ένα πιάτο με άπαχο μοσχαρίσιο κρέας το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα υπέροχο Κυριακάτικο γεύμα. Επιπρόσθετα, το μοσχαρίσιο κρέας είναι μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών που προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Η Κέρκυρα γενικά είναι ένα νησί που αξίζει κανείς να επισκεφτεί και να απολαύσει τα μαγευτικά και ρομαντικά τοπία της. Μέχρι όμως να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή που θα την επισκεφτείτε μπορείτε να ετοιμάσετε ένα Σοφρίτο και να μυρίσει η κουζίνα σας Ιόνιο!

Υλικά που θα χρειαστείτε για το Σοφρίτο

  • 1.5 kg μοσχάρι νουά ή φιλέτο
  • 7-8 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι ξύδι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα

Πώς να ετοιμάσετε το Σοφρίτο

Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το νουά για το Σοφρίτο σε στρογγυλές φέτες και όχι πολύ χοντρές. Αλατοπιπερώνουμε το κρέα, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.

Σε καθαρό σκεύος, καλύτερα αντικολλητικό, βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Από πάνω κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και 1-2 κούπες νερό. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το ξύδι. Ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Σερβίρουμε το σοφρίτο με βραστές κροκέτες πατάτας και καρότο.

Καλή απόλαυση!

- Σοφρίτο, το Κερκυραϊκό - Diatrofi.gr.

Related posts

Εύκολο κέικ στο λεπτό!

admin

Μπανόφι με λίγες θερμίδες!

admin

Κοτόπουλο με λαχανικά

admin

Ταλιατέλες με λαχανικά χωρίς νερό

admin

Ταλιατέλες με λαχανικά

admin

Μακαρονάδα με κοτόπουλο

admin

Μελιτζανοσαλάτα με φέτα

admin

Κουραμπιέδες με λιγότερες θερμίδες

admin

Μελομακάρονα τα λατρεμένα

admin

Χταπόδι κρασάτο

admin

Σαλάτα με ζυμαρικά

admin

Φακές

admin