Η Νατάσα Παζαΐτη, γνωστή χειρουργός και ειδική χειρουργός μαστού, δημοσίευσε μια φωτογραφία της μέσα από το χειρουργείο. Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή, έκανε μια ανάρτηση τη στιγμή που πραγματοποιεί μαστεκτομή.

http://www.diaforetiko.gr/


Το αποτέλεσμα του χειρουργείου

“Μαστεκτομή με Διατήρηση του Συμπλέγματος Θηλή-Θηλαία Άλως (Nipple–Sparing Mastectomy)

Η Μαστεκτομή με διατήρηση της θηλής και της θηλαίας άλω αποτελεί την απόλυτα συντηρητική μαστεκτομή καθώς περιλαμβάνει την υποδόρια μαστεκτομή αφήνοντας επιπλέον άθικτη τη θηλή. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου γίνεται ταχεία βιοψία τμήματος ιστού κάτω από τη θηλή για να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν καρκινικά κύτταρα στη θηλή. Μία μεγάλη σειρά από δημοσιευμένες μελέτες υποστηρίζει την ογκολογική ασφάλεια των μαστεκτομών με διατήρηση της θηλής δίνοντας ποσοστά τοπικής υποτροπής στην πενταετία που είναι παρόμοια με εκείνα συντηρητικότερων επεμβάσεων, όπως οι ογκεκτομές και οι τεταρτεκτομές”.

Λίγα λόγια για εκείνη

Η γιατρός-χειρουργός Νατάσα Παζαΐτη έχει δημιουργήσει ένα Κέντρο Υγείας Μαστού.

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Επιστημών Υγείας στο τμήμα της Ιατρικής από όπου κι αποφοίτησε το 2004.


Πήρε την ειδικότητά της στη Γενική Χειρουργική από την Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην Ογκοπλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική του μαστού στο St Thomas Hospital του King’s College του Λονδίνου στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και στις παθήσεις και στη Χειρουργική Μαστού στη Μονάδα Μαστού του Guys’ Hospital του King’s College και συνέχισε την εκπαίδευσή της στην αποκατάσταση συμπλέγματος θηλής θηλαίας άλω με ‘micropigmentation’ στο Finishing Touches Group της Μεγάλης Βρετανίας. Η εξειδίκευσή της πιστοποιήθηκε με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειρουργικής Μαστού από το European Board of Breast Surgery.


Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook

Ακολουθήστε το Diaforetiko στο Google news Google News

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
  • ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν τα «όργανα» – Επίθεση Πολάκη σε Αχτσιόγλου για τα «θολά νερά»
  • «Πoλεμάμε τον καρκίνο»: Συγκινεί η φωτογραφία της Νατάσας Παζαΐτη την ώρα του χειρουργείου
  • Παύλος και Νικόλαος στην πρώτη τους συνέντευξη: «Το αν είμαι Έλληνας ή όχι το ξέρω εγώ – Στις φλέβες μου ρέει Ελλάδα, είναι ο τόπος μου»
  • Κασελλάκης: Το love story με τον Τάιλερ, το σύμφωνο συμβίωσης και η υποψηφιότητά του στον ΣΥΡΙΖΑ
  • Τραγωδία στη Λιβύη: «Δεν αποδεικνύεται τρομοκρατική επίθεση για τον θάνατο των 5 Ελλήνων»
  • Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Ερντογάν την Τετάρτη 20/9: «Δεν θα μπουν ποτέ θέματα κυριαρχίας στο “τραπέζι”»
  • Φυσικές καταστροφές: Αναστάλλεται για μισό χρόνο η καταβολή φόρων για τους πληγέντες απ’ τις πλημμύρες και τις φωτιές
  • Δυστυχώς είναι επίσημο: Αυτή είναι η αιτία θανάτου των 5 Ελλήνων στη Λιβύη