Image default
Must

Προωράκι που έζησε από θαύμα γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια!

Προωράκι που έζησε από θαύμα γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια!

Ο Jari Lopez ήταν μόλις 23 εκατοστά και ζύγιζε 325 γραμμάρια όταν γεννήθηκε πρόωρα στις 22 Φεβρουαρίου του 2021. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, θεωρείται ένα από τα μικρότερα μωρά που κατάφεραν να επιβιώσουν και γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια μαζί με τους γονείς και τους φίλους τους.Ο μικρός Jari δεν μεγάλωνε κανονικά όσο βρισκόταν στην κοιλιά της μαμάς του, με αποτέλεσμα να παρακολουθείται από ειδικό σε καθημερινή βάση. Συγκεκριμένα, η μητέρα του εισήχθη στο νοσοκομείο στις 23 εβδομάδες ώστε να της κάνουν συχνά υπερηχογραφήματα με την ελπίδα πως θα συμπληρώσει τους 9 μήνες εγκυμοσύνης δίνοντας έτσι χρόνο στο έμβρυο να πάρει το βάρος που χρειάζεται.

Παρόλα αυτά, οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι. Μάλιστα, είπαν στον μπαμπά του Jari πως είχε μόλις 30% πιθανότητες να επιβιώσει. Λίγες μέρες αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έφτασε η ώρα του τοκετού με τους δύο γονείς να μην τρέφουν πολλές ελπίδες για τον γιο τους.

«Τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται στις 24 εβδομάδες πρέπει να διασωληνώνονται κάτι που δεν ήταν εύκολο για τον Jeri μας επειδή ήταν μικροσκοπικός… Είχαμε απελπιστεί! Ευτυχώς, όμως, μια νοσοκόμα κατάφερε να τον διασωληνώσει και οι ελπίδες μας αναπτερώθηκαν», λέει σήμερα η μητέρα του.

Το αγοράκι έμεινε στο αναπνευστικό μηχάνημα για περίπου ενάμιση μήνα και χρειάστηκε να παραμείνει στη ΜΕΘ για 127 ημέρες, όπου μια ομάδα γιατρών, νοσοκόμων και διάφορων θεραπευτών τον φρόντισαν και παρακολουθούσαν την ανάπτυξή του.Ενώ βρισκόταν στη ΜΕΘ, χρειάστηκε να κάνει πολλαπλές μεταγγίσεις και μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση, αλλά ευτυχώς δε είχε σοβαρά προβλήματα όπως αιμορραγία στον εγκέφαλο ή καρδιακές παθήσεις και δεν χρειάστηκε άλλες εγχειρήσεις.

Μετά από τέσσερις μήνες, ο Jari πήρε εξιτήριο τον Ιούνιο και σήμερα, έναν χρόνο αργότερα, είναι πάνω από μισό μέτρο και ζυγίζει σχεδόν 16 κιλά! 

«Ενθουσιάζεται με απλά, καθημερινά πράγματα και είναι πολύ δραστήριος» λένε οι γονείς του. «Ωστόσο, εξακολουθεί να αναπτύσσεται με αργότερους ρυθμούς από άλλα παιδιά της ηλικίας του και τον παρακολουθούν στενά οι γιατροί του. Κατά τ’ άλλα, όμως, είναι ένα υγιέστατο, υπερκινητικό και χαρούμενο παιδί που έδωσε φως στη ζωή μας».

- : -

Related posts

«Με Λένε Ραφαήλ… Θυμήσου, Κάποια Στιγμή Θα Με Χρειαστείς!»

admin

Οι Έλληνες είναι ο πιο θρήσκος λαός σε όλη την Ευρώπη

admin

Σπουδαία ιατρική ανακάλυψη: Εμβόλιο mRNA δίνει ελπίδες στη μάχη κατά του καρκίνου

admin

Μου βρήκαν όγκο στο οπτικό νεύρο και από τότε άλλαξα. Χαρείτε τη ζωή σας! | Η αληθινή ιστορία της μαμάς Ελένης

admin

Γυναίκα χωρίς χέρια ζωγραφίζει αγιογραφίες με το στόμα και εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες της

admin

Συγκινεί ο Θύμιος Μπουγάς: «Έχω ορκιστεί αυτά που έζησα να μην ξανασυμβούν σε κανέναν άλλον»

admin

Τα αλογάκια της Παναγίας – Η φωτογραφία από την Κύπρο που διακρίθηκε παγκοσμίως

admin

Μαρία Ευθυμίου: «Πριν 40 χρόνια οι μαθητές δημοτικού ήξεραν περισσότερα από τους αποφοίτους λυκείου σήμερα»

admin

Ποινικό αδίκημα η καταστροφή φωλιών και η θανάτωση χελιδονιών

admin

Εκκλησία Λυκαβηττού: Ο Τίμιος Σταυρός και η Παναγία με γύρισε πίσω ενώ πέθαινα

admin

Θήβα: Άντρας έβλεπε τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στον ύπνο του και έχτισε ένα πανέμορφο εκκλησάκι προς τιμήν του

admin

Το άγχος το στρες και η κατάθλιψη δημιουργούνται όταν ζούμε για να ευχαριστούμε τους άλλους

admin