Image default
Must

Προσπαθούσαν 10 χρόνια για παιδί κι έχασαν το μωρό τους από ιατρικό λάθος

Προσπαθούσαν 10 χρόνια για παιδί κι έχασαν το μωρό τους από ιατρικό λάθοςΜια τραγική ιστορία είδε αυτές τις ημέρες το φως της δημοσιότητας εξαιτίας της σχετικής έρευνας για τις ευθύνες πίσω από την τραγωδία. Δύο δύσμοιροι γονείς, οι οποίοι προσπαθούσαν 10 χρόνια να κάνουν παιδί, είδαν το προωράκι τους να φεύγει από τη ζωή εξαιτίας λάθος χειρισμών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο μικρούλης τους ήρθε στον κόσμο πρόωρα, τον Νοέμβριο του 2019. Ήταν μόλις 25 εβδομάδων και χρειαζόταν ειδική φροντίδα, αλλά δυστυχώς, έμεινε στη ζωή μόνο για 4 ημέρες.

Πρόσφατα, η σχετική έρευνα έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από ένα τεράστιο λάθος όταν ένα σωληνάκι προκάλεσε ζημιά στο συκώτι και κατόπιν την εσωτερική αιμορραγία που οδήγησε στο μοιραίο. Εάν το συγκεκριμένο σωληνάκι είχε αντικατασταθεί νωρίτερα, σύμφωνα με το πόρισμα, η θανατηφόρα ζημιά θα είχε αποφευχθεί και το παιδί θα είχε επιζήσει.Το ίδιο το πρωτόκολο του μαιευτηρίου, λέει ότι ο συγκεκριμένος καθετήρας πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 24 ώρες, αλλά εκείνος που έκανε το κακό ήταν ήδη στο σώμα του παιδιού για 66 ολόκληρες ώρες.

Αν και η επιπλοκή που επέφερε τον θάνατο του μωρού είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης του μαιευτηρίου παραδέχθηκαν μια σειρά από αστοχίες που μετέτρεψαν μια τυπική διαδικασία σε εν δυνάμει επιζήμια και οδήγησαν, τελικά, στο τραγικό συμβάν.

Απευθυνόμενοι στους γονείς, οι επικεφαλείς της επιτροπής, είπαν: «Περιμένατε δύο χρόνια για να μάθετε τι συνέβη και αυτό, για δύο γονείς που έχασαν το παιδί τους, ήταν εξαιρετικά επίπονο. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και τη κατανόησή σας την ώρα που ακούγατε με λεπτομέρεια πως χάθηκε το παιδί σας».

Οι γονείς από την πλευρά τους είπαν στα μέσα: «Στόχος μας ήταν να λάμψει η αλήθεια, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια ολέθρια λάθη και θρηνήσει κι άλλη οικογένεια όπως εμείς».

Το ευτυχές για εκείνους είναι ότι πριν από ένα χρόνο, έφεραν στη ζωή το δεύτερο παιδί τους, ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

- : -

Related posts

Η συγκλονιστική πραγματική ιστορία πίσω από τον Νονό

admin

Ο άνθρωπος που είναι τσιγκούνης στην τσέπη, είναι και στην ψυχή

admin

Είναι τελικά σωστό να ζητάμε από τους καλεσμένους μας να βγάζουν τα παπούτσια; Οι ειδικοί απαντούν

admin

Το συγκινητικό γράμμα της Ελένης: Άι Βασίλη, θέλω να κάνεις καλά τη μαμά μου

admin

«Και θα ‘ναι πάντα το χαμόγελό σου εκεί Ανδρέα»: Η μέρα που «γεννήθηκε» το Χαμόγελο του Παιδιού

admin

Δεν έρχονται παιδιά στα πάρτι γενεθλίων του γιου μου επειδή είναι αυτιστικός

admin

Nίκος και Γιώργος: Δύο αχώριστα αδέρφια, ο ένας με σύνδρομο Down

admin

Θέλω οι άνθρωποι να βλέπουν το παιδί μου και όχι την αρρώστια του

admin

Κορωνοϊός – Μπουρλά: Νομίζω θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση για καλύτερη θωράκιση απέναντι στη μετάλλαξη Omicron

admin

Η απίστευτη στιγμή που ο ιερέας ταΐζει το μωρό που μόλις βάπτισε

admin

Εννιά χρόνια από τότε που ο ήρωας Τηλέμαχος θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τα αδέρφια του

admin

Αχ! βρε μάνα, βιάστηκες να φύγεις! Τι νόμισες; Μεγαλώσαμε και δε σε χρειαζόμαστε; Με τα χρόνια η έλλειψη μεγαλώνει και η ανάγκη πολλαπλασιάζεται

admin