Image default
LifeStyle

Πουλικάκος σε Μενδώνη: Θα μείνουμε με τα όργανα στο χέρι μας

Με τον χώρο του θεάματος να έχει μπει στον «πάγο» επ’ αόριστον λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι καλλιτέχνες, ο ένας μετά τον άλλον εκφράζουν ανοιχτά τις ανησυχίες τους για την επόμενη μέρα.

Ο Δημήτρης Πουλικάκος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook εξέφρασε με τον δικό του ανατρεπτικό τρόπο τις αγωνίες του για το «τι μέλλει γενέσθαι» σχετικά με τους εργαζόμενους στους κλάδους θεάματος και ακροάματος.

Ο καλλιτέχνης επέλεξε να στείλει ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την οποία συνέταξε «μετά βαθείας θλίψεως» όπως αναφέρει.

Η επιστολή του Δημήτρη Πουλικάκου

Αυτή την εποχή,κυρία υπουργέ μου,που απο τη μία ζούμε ο καθείς κι η καθε μιά με το φόβο και της ζωής μας ακόμη,αλλά και για τη ζωή των οικογενειών μας,καθώς και των αγαπημένων και αγαπητών γύρω μας,κινδυνεύοντας να πάμε αδιιάβαστοι,απο κορωνοϊό, κι απο την άλλη,φοβούμενοι,πάλι για τη ζωή μας,απο την οικονομική κατρακύλα,που επέρχεται ως τσουνάμι (και -πιστέψτε με- θα είμαστε ευχαριστημένοι αν η “ύφεση” δεν ξεπεράσει το 20%!!),σ’αυτή λοιπόν μέσα την ατμόσφαιρα γενικότερης και αχαρτογράφητης περιδινησης,οι περισσότερες επαγγελματικές δραστηριότητες (πλην ελαχίστων,όπως ξέρουμε),έχουνε πιάσει πάτο!!..Και ο κόσμος -επαγγελματίες και μή- έχουνε μείνει (όσοι δεν ήσαν ήδη!!) στον άσσο,καθώς και πλείστοι όσοι με χρέη!!!..

Ανάμεσα σε όλους αυτούς,υπάρχει και μια ομάδα ανθρώπων,-επαγγελματίες και ερασιτέχνες- που είθισται να τους ονομάζουμε “οι άνθρωποι του πνέυματος και των τεχνών”,όπου,ανέκαθεν,μας ψυχαγωγούν,μας διασκεδάζουν,μας ανακουφίζουν,μας αναπτερώνουν το ηθικό,μας συσπειρώνουν,μας σιγκοντάρουνε στον πόνο και στις χαρές μας!!!..Όπως -επίσης- εσείς ασφαλώς θα το ξέρετε καλλίτερα,κυρία υπουργέ μου,πως σ’αυτούς τους ανθρώπους βασίζεται και το κυρίως εξαγώγιμο προϊόν μας,ο “Πολιτισμός”,καλέ!!!

Και γι’αυτό,θλίβομαι ιδιαίτερα (και θα θλίβεσθε κι εσείς η ίδια,φαντάζομαι!!),γνωρίζοντας πως,μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων,(και ιδιαίτερα μάλιστα,αυτών που το έχουνε περισσότερο ανάγκη!!!) που θα έπρεπε να έχουν μια στοιχειώδη οικονομική φροντίδα απο το κράτος,έτσι και η προειρημένη ομάδα,θα μείνει,με τα όργανά τους στο χέρι,όπως χαριτωμένα λέει ο λαός μας!!!

Υπάρχει ένα διαχρονικό ανέκδοτο για τους μουσικούς,φερ’ειπείν:

“–Τα παιδιά,τί είνα騔

“–Μουσικοί”

“Βάλ’τους να φάνε”

Σήμερα,όύτε καν βάλ’τους να φάνε δεν έχει!!! Και δε μιλάω τώρα για τα πρώτα ονόματα τραγουδιστών/τρών και συνθετών…Μιλάω γι’αυτούς/ές που σκάβουνε πίσω τους,τους οργανοπαίκτες,τους μουζικάντηδες,όπως πιθανόν τους λέτε,κυρία υπουργέ μου!!!

Και δεν είναι μόνο αυτοί!! Βάλε και ηχολήπτες,φωτιστές,τεχνικούς,φωτογράφους,DJs (θα ξέρετε πιστεύω τί είναι DJ,έ?),χορευτές,και όλους και όλες όσοι εργάζονται γύρω απο μια ζωντανή μουσική εκδήλωση (συμπεριλαμβανομένων και των χώρων της εκδήλωσης,μπάρ,κλάμπ,”σκηνή”,”stage” κλπ),σερβιτόροι,μπαρ men και women,κ.ο.κ.!!

Μαζί λοιπόν μ’αυτούς,μουσικούς,συνθέτες,τραγουδοποιούς,τραγουδιστές,ποιητές,ηθοποιούς,χορευτές,τεχνικούς του θεάματος και του ακροάματος,κι επειδή πολύ καλά γνωρίζω (και ασφαλώς κι εσείς η ίδια),για το πόσο θα φροντίσετε εσείς και η πολιτεία,τον κλάδο μας,με την ίδια “ευαισθησία” -είμαι σίγουρος- την οποία έχει επιδείξει η πολιτεία αυτή,για ανθρώπους που έχουν ακόμη περισσότερο ανάγκη φροντίδας απο μάς,όπως οι άστεγοι και οι άποροι,τα γερόντια και οι εν ιδρύματι,οι φυλακισμένοι,οι τσιγγάνοι μας,οι ξένοι,πρόσφυγες,μετανάστες κλπ στα σταρατόπεδα συγκέντρωσης,σε κρατητήρια, αλλά και οι αγρότες,μαζί με τις χιλιάδες άνεργους που ήδη υπάρχουνε,αλλά και τους χιλιάδες που θα δημιουργήσει η πολλή φροντίδα σας,και επίσης γνωρίζοντας πως όσο και να φωνάζουμε,κι εμείς οι χορεύτριες,αλλά και οι υπόλοιποι πληττόμενοι,”στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”.γι’αυτό λοιπόν το λόγο -ακριβώς- σας γράφω κι εγώ,κυρία και κύριοι υπουργοί μου και πρωθυπουργοί μου!!!

Μετά βαθείας θλίψεως

Χωρίς τα σέβη μου

Όχι δικός σας

Μήτσος Π.

Αθήνα,5/5/’20…………………………………………………………………………………………….🐥

Î¥.Γ. 🎶”Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες

…………κι απόψε φεύγω,λέγοντά σου τρέλλες

…………έβρεχε,Μάρθα,και δεν είχαμ’ ούτε καν ομπρέλλες”

Σταύρος Ξαρχάκος για Λίνα Μενδώνη: Για να λύσει θέματα που αφορούν την τέχνη πρέπει να έχει πλήρη αντίληψη του φαινομένου Τέχνη

Στο θέμα των καλλιτεχνών και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε και ο Σταύρος Ξαρχάκος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό  «105.5 Στο Κόκκινο».

Μεταξύ άλλων ο κ. Ξαρχάκος τόνισε: «αυτή η κυρία (σ.σ. υπουργός Πολιτισμού) διακατέχεται από ένα σύνδρομο που εγώ το λέω “βλαπτική έπαρση”. Και ξέρετε κάτι; Δικαίωμα στην έπαρση έχει μόνο η σημαία».

Ο συνθέτης θέλησε μέσω της εκπομπής να στείλει δυο μήνυματα στην κυβέρνηση: «Tην άμεση δημιουργία Ταμείου Ανεργίας» και «Να προσέχει. Διότι η Τέχνη είναι σαν το κάρβουνο που όταν είναι αναμμένο και το πιάνεις καίγεσαι κι όταν είναι σβηστό και το πιάνεις μουτζουρώνεσαι».

Στη δήλωσή του ο κ. Ξαρχάκος ανέφερε για την κ. Μενδώνη: «Ως υπουργός και μάλιστα σ’ αυτό το ταλαίπωρο υπουργείο, πρέπει κάποιος να είναι και λίγο υπερβατικός. Διότι για να λύσει θέματα που αφορούν την τέχνη α)πρέπει να έχει πλήρη αντίληψη του φαινομένου Τέχνη και β να μπορεί να κάνει υπερβάσεις. Όλα τα άλλα μπορούν να τα κάνουν κάλλιστα οι γενικοί γραμματείς και φαρισαίοι. Η κυρία Μενδώνη οφείλω να ομολογήσω ότι υπήρξε και είναι μια πολύ αποτελεσματική Γενική Γραμματέας. Αλλά, τον υπουργό αναζητάμε. Τον εμπνευσμένο υπουργό αναζητάμε».

Related posts

Rolex: Mέγας χορηγός της συναυλίας της διάσημης σοπράνο, Sonya Yoncheva

admin

Η ελληνική πόλη που φιγουράρει στο αφιέρωμα του CNN με τις ομορφότερες μικρές πόλεις της Ευρώπης

admin

8 Exceptional Days: Από τις 5 μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, εξαιρετικές τιμές σε όλες τις συλλογές της Roche Bobois

admin

InterCatering: Αν ετοιμάζεις το γάμο σου, έχουμε αυτό που χρειάζεσαι για να τον διοργανώσεις τέλεια

admin

Le Chevalier: Το ονειρικό κτήμα για εκδηλώσεις με καλαισθησία

admin

Εντυπωσιακό ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του στο Παλάτι των Βερσαλλιών & ταξιδεύει στον χρόνο

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήγε σινεμά με τον γιο του, Κωνσταντίνο – Φωτογραφία

admin

REDD Coffee: Δύο νέα «νησιωτικά» χαρμάνια καφέ από την εξωτική Κούβα & την ηφαιστειογενή Σουμάτρα

admin

Ρήνεια Hotel: Ένα μικρό διαμάντι στη Μύκονο

admin

H Ναόμι Οσάκα άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα – Με συμβολισμό η παρουσία της τενίστριας

admin

CÎROC your summer, CÎROC your Mykonos!

admin

Κτήμα Αρίστη: Σου προσφέρει την μαγεία της φύσης στο κέντρο της Αθήνας

admin