Image default
Food

Πέννες με καλαμπόκι

Οι πέννες με καλαμπόκι είναι μια συνταγή πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων.

Λαχανικά και ζυμαρικά ανακατεύονται με τέτοιο τρόπο που αποκλείεται και ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος να μην μείνει ικανοποιημένος. Γεύση πρωτότυπη που θα κάνει πολλούς να αλλαξοπιστήσουν και να εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές συνταγές μακαρονάδας.

Υλικά για τέσσερις με πέντε μερίδες πέννες με καλαμπόκι
  • 100 γραμμάρια τριμμένο ημίσκληρο κασέρι
  • ντοματίνια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού καλαμπόκι
  • 3 κεφαλάκια σκόρδο και ένα ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 500 γραμμάρια πένες
  • 250 γραμμάρια φρέσκα ή κονσέρβα μανιτάρια
  • 1 κουταλιά της σούπας πατέ ελιάς ή δέκα ελιές ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • θυμάρι, πιπέρι, αλάτι, δεντρολίβανο
Πώς να φτιάξετε τις πέννες με καλαμπόκι

Βάζουμε τα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, πιπέρι, αλάτι κ.τ.λ.) στο νερό που θα βράσουν οι πένες καθώς και δυο κουταλιές ελαιόλαδο.

Αφού βράσει το νερό προσθέτουμε τις πένες και τις αφήνουμε να βράσουν περίπου 12 λεπτά. Με τις υπόλοιπες τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και από μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι και δεντρολίβανο.

Αφού μαραθεί το κρεμμύδι και το σκόρδο (περίπου μετά από 3-4 λεπτά) προσθέτουμε το καλαμπόκι. Καθ’όλη την διάρκεια ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Μόλις μαλακώσει το καλαμπόκι προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατίζουμε ελαφρά. Μπορούμε να ρίξουμε λίγο ακόμα θυμάρι και ρίγανη στο μείγμα..

Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, λίγο πιπέρι και μετά από λίγο το πατέ ελιάς και την κάπαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα κουνώντας το τηγάνι μέχρι να πιει τα υγρά του.

Ρίχνουμε δυο κουταλάκια τριμμένο τυρί στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας ταυτόχρονα και το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε να σιγοβράσει το μείγμα για ένα με δύο λεπτά.

Αφού έχουμε βράσει και στραγγίξει τις πέννες με καλαμπόκι τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το οποίο κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μετά από δυο λεπτά προσθέτουμε και το υπόλοιπο τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Μπορούμε να γαρνίρουμε το πιάτο με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο θυμάρι.

Καλή απόλαυση!

- Πέννες με καλαμπόκι - Diatrofi.gr.

Related posts

Ομελέτα με λαχανικά

admin

Φάβα με χταπόδι και κάπαρη

admin

Χοιρινό με σέλινο

admin

Φασολάδα η Ελληνική

admin

Λαχανοντολμάδες  με κόκκινη κολοκύθα

admin

Πατατοσαλάτα, μια συνταγή που θα λατρέψετε!

admin

Ομελέτα φούρνου

admin

Μπισκότα με βρώμη και ταχίνι

admin

Σαλάτα με μανιτάρια και φασολάκια

admin

Μανιταρόσουπα: Η πιο απλή, θρεπτική και νόστιμη συνταγή

admin

Μανιτάρια στο γκριλ

admin

Μάφινς με μπανάνα και βρώμη που θα σας ξετρελάνουν!

admin