Image default
Food

Πένες με καλαμπόκι

Μια συνταγή πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων. Λαχανικά και ζυμαρικά ανακατεύονται με τέτοιο τρόπο που αποκλείεται και ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος να μην μείνει ικανοποιημένος.

Γεύση πρωτότυπη που θα κάνει πολλούς να αλλαξοπιστήσουν και να εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές συνταγές μακαρονάδας.

Υλικά για τέσσερις με πέντε μερίδες
  • 100 γραμμάρια τριμμένο ημίσκληρο κασέρι
  • ντοματίνια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού καλαμπόκι
  • 3 κεφαλάκια σκόρδο και ένα ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 500 γραμμάρια πένες
  • 250 γραμμάρια φρέσκα ή κονσέρβα μανιτάρια
  • 1 κουταλιά της σούπας πατέ ελιάς ή δέκα ελιές ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • θυμάρι, πιπέρι, αλάτι, δεντρολίβανο
Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, πιπέρι, αλάτι κ.τ.λ.) στο νερό που θα βράσουν οι πένες καθώς και δυο κουταλιές ελαιόλαδο.

Αφού βράσει το νερό προσθέτουμε τις πένες και τις αφήνουμε να βράσουν περίπου 12 λεπτά.

Με τις υπόλοιπες τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και από μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι και δεντρολίβανο.

Αφού μαραθεί το κρεμμύδι και το σκόρδο (περίπου μετά από 3-4 λεπτά) προσθέτουμε το καλαμπόκι. Καθ’όλη την διάρκεια ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Μόλις μαλακώσει το καλαμπόκι προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατίζουμε ελαφρά. Μπορούμε να ρίξουμε λίγο ακόμα θυμάρι και ρίγανη στο μείγμα..

Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, λίγο πιπέρι και μετά από λίγο το πατέ ελιάς και την κάπαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα κουνώντας το τηγάνι μέχρι να πιει τα υγρά του.

Ρίχνουμε δυο κουταλάκια τριμμένο τυρί στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας ταυτόχρονα και το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε να σιγοβράσει το μείγμα για ένα με δύο λεπτά.

Αφού έχουμε βράσει και στραγγίξει τις πένες τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το οποίο κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μετά από δυο λεπτά προσθέτουμε και το υπόλοιπο τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Μπορούμε να γαρνίρουμε το πιάτο με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο θυμάρι.

Καλή απόλαυση!

- Πένες με καλαμπόκι - - | -.

Related posts

Μελομακάρονα με… βρώμη!

admin

Εύκολα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

admin

Φάβα με χταπόδι και κάπαρη

admin

Μηλοπιτάκια της Εύης: Πεντανόστιμα & έτοιμα σε 10 λεπτά!

admin

Parfait με μπισκότα digestive, φρούτα και μέλι

admin

Λαζάνια με πράσα

admin

Άγρια χόρτα με αυγά

admin

Συνταγές για θρεπτικά & υγιεινά σνακ

admin

Ενεργοποιημένος Καφές ή ο καφές των επιστημόνων

admin

Healthy pot με Μιράντα 30% λιγότερη ζάχαρη

admin

Μπάρα δημητριακών με βρώμη και σουσάμι

admin

Πράσινο smoothie με σπόρους chia

admin