Image default
Must

Ο πατριός μου, μου έκανε παιδί κρυφά από τη μητέρα μου, επειδή εγώ δεν μπορούσα

Ο πατριός μου, μου έκανε παιδί κρυφά από τη μητέρα μου, επειδή εγώ δεν μπορούσα

Ήθελα πάντα να κάνω καριέρα και έτσι από νωρίς, από τότε δηλαδή που τελείωσα το πανεπιστήμιο ρίχτηκα στη μάχη της αγοράς εργασίας και τα κατάφερα. Κουράστηκα, ξενύχτησα, έβαλα τα δυνατά μου αλλά έχτισα μία καριέρα που πολλές γυναίκες στην ηλικία μου θα ζήλευαν. Ανέβηκα μέχρι εκεί που λίγες φτάνουν, θυσίασα όμως τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου και πριν καλά καλά το καταλάβω έφτασα 42 ετών και πέρα από τη δουλειά μου δεν είχα τίποτε άλλο.

Αμέλησα να κάνω μία γνωριμία της προκοπής, ένα καλό γάμο και παιδιά και όταν κατάλαβα το λάθος μου ήμουν ήδη σε μία ηλικία που τα «ψωμιά» μου λιγόστευαν. Το βιολογικό μου ρολόι είχε αρχίσει να χτυπάει λες και του τελειώναν οι μπαταρίες και αυτή ήταν η αλήθεια.

Ο γιατρός με προειδοποίησε πως έπρεπε να βιαστώ γιατί τα περιθώρια μου στένευαν. Ήθελα να κάνω οικογένεια. Ήθελα να κάνω ένα παιδί αλλά με ποιον; Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι παίξε-γέλασε και με τα ωράρια που είχα, τα ωάρια μου πήγαιναν περίπατο. Δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο, δεν προλάβαινα να βρω έναν αξιόλογο και αξιόπιστο άντρα να τεκνοποιήσουμε.

Μοιράστηκα το πρόβλημά μου με τη μητέρα μου και με το δεύτερο σύζυγό της με τον οποίο έχουμε άριστες σχέσεις και με συμβούλευσαν να κάνω κάτι με τη δουλειά μου αλλιώς θα χάσω κάθε ευκαιρία που μπορεί να έχω για οικογένεια. Η αλήθεια είναι πως έπρεπε κάτι να κάνω και άμεσα.

Λίγες εβδομάδες μετά ο σύζυγός της μητέρας μου με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να συναντηθούμε. Πήγε το μυαλό μου στο κακό, ότι κάτι άσχημο συμβαίνει τη στιγμή που εκείνος ήθελε να μου προτείνει να μου δωρίσει το σπέρμα του κρυφά απ’ όλους για να κάνω το παιδί που τόσο ήθελα.

Στην αρχή η προσφορά του μου φάνηκε τόσο ανήθικη που τον έδιωξα από το σπίτι με τις κλωτσιές όταν όμως κάθισα και το καλοσκέφτηκα, συνειδητοποίησα το εξής: ήταν σύζυγος της μητέρας μου αλλά όχι πατέρας μου. Με τη μητέρα μου δεν είχαν κάνει παιδιά άρα δεν είχα αδέρφια για να ανησυχώ ότι θα μπλεχτούμε. Επίσης δεν υπήρχε λόγος να μάθει ποτέ κανείς την αλήθεια. Γιατί να μην το δοκιμάσω; Ηθικό ή νομικό κώλυμα δεν υπήρχε. Στην τελική μία χαρά άντρας ήταν ο άντρας της μάνας μου, και νέος (60 ετών, λίγο μικρότερος από τη μητέρα μου), έξυπνος, ψηλός, γεροδεμένος, όμορφος και πετυχημένος. Ένα παιδί δικό μου και δικό του θα είχε όλες τις χάρες του Θεού.

Λίγες μέρες μετά τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα αν ισχύει ακόμα η πρότασή του. Μου απάντησε καταφατικά και εγώ δέχτηκα.

Για να μη σας τα πολυλογώ λίγες εβδομάδες μετά ήμουν ήδη έγκυος στο παιδί του πατριού μου και πολύ, πολύ ευτυχισμένη. Φυσικά φροντίσαμε να κρύψουμε κάθε λεπτομέρεια και ορκιστήκαμε να μην πούμε ποτέ την αλήθεια σε κανέναν ούτε στη μητέρα μου ούτε όμως και στο παιδί όταν μεγαλώσει. Μπορεί ο άνθρωπος αυτός να είναι πατέρας του αλλά θα το μεγάλωνε ως παππούς του.

Είμαι σίγουρη πως πολλοί θα αναρωτηθείτε: «Τόσοι άντρες υπάρχουν στον κόσμο δεν βρέθηκε άλλος να σου κάνει παιδί; Ο πατριός σου έπρεπε;».

Σε μία δύσκολη στιγμή της ζωής μου βρέθηκε αυτός και με ξελάσπωσε.

Κατανοώ πόσο άσχημο ακούγεται και φοβάμαι πάρα πολύ μήπως κάποτε έρθει η στιγμή και μάθει η μητέρα μου ή το παιδί την αλήθεια αλλά προτίμησα να το ρισκάρω. Ο πατριός μου είναι ένας άνθρωπος εχέμυθος και η πράξη του ούτε εγωισμό ούτε αλαζονεία ούτε ναρκισισμό έκρυβε. Ο, τι έκανε το έκανε επειδή με αγαπάει και νοιάζεται για μένα. Ας μην ξεχνάμε το γεγονός ότι ούτε με την προηγούμενη σύζυγό του ούτε με τη μητέρα μου έκανε παιδιά. Ίσως και να του το χρώσταγε η ζωή να αποκτήσει ένα παιδάκι, έστω και μέσα από εμένα.

Η κόρη μου σήμερα είναι 5 χρονών και έχει δώσει άλλο νόημα στη ζωή μου. Στον πατριό μου μόνο χίλια ευχαριστώ έχω να πω. Αν δεν ήταν εκείνος ίσως να μην τα κατάφερνα ποτέ να γίνω μάνα…

Καλλιόπη

Πηγή : singleparent.gr

Related posts

Απίστευτη τραγωδία: Νεκρό 12χρονο κορίτσι από ψείρες – Συνελήφθησαν οι γονείς

admin

Εμείς στα σπίτια μας την ώρα που κάποιοι δεν έχουν σπίτια. Κανείς άνθρωπος δεν είναι αόρατος

admin

Ό,τι σε πόνεσε, έγινε η δύναμη σου

admin

Leave a Comment