Fashion

Ο οίκος Schiaparelli έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της Couture Week AW22-23

Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής για την σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022-2023 σήκωσε αυλαία το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουλίου και παραδοσιακά πρώτο σημειωμένο show στην ατζέντα ήταν εκείνο του οίκου Schiaparelli, το οποίο έλαβε χώρα στο Musée des Arts Décoratifs στο Παρίσι, την ίδια ημέρα που το μουσείο επρόκειτο να γιορτάσει τα εγκαίνια μιας ιδιαίτερης έκθεσης αφιερωμένης στην ιδρύτρια του label, Elsa Schiaparelli.

Αυτή την σεζόν, ο Daniel Roseberry, ο Αμερικανός σχεδιαστής στον οποίο ο οίκος Schiaparelli οφείλει μεγάλο μερίδιο της δημοφιλίας που απολαμβάνει τελευταία, πιστός πάντα στην “φορέσιμη” υπερβατική μόδα και τον σουρεαλισμό που αποτελεί σημείο αναφοράς της μάρκας, επέστρεψε με νέες ιδέες και προτάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι προσθήκες των φυσικού μεγέθους φλοράλ διακοσμητικών.

Η couture συλλογή που φέρει την υπογραφή του κατάφερε να ισορροπήσει περίφημα μεταξύ της της εκκεντρικής αισθητικής και των πιο θηλυκών, εξευγενισμένων εκφράσεων της γυναικείας ένδυσης ενώ έφερε κοντά ανορθόδοξα, weird στοιχεία με σύγχρονες και sexy σιλουέτες, “καθημερινές” υφές όπως το denim και σύμβολα με τα οποία το μάτι είναι εξοικειωμένο, όπως είναι τα περιστέρια.

Όλα όσα ξεχωρίσαμε από την couture συλλογή Schiaparelli AW22-23:

Ο σουρεαλισμός ήταν έκδηλος. Παρόλα αυτά ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα είχαν ένα σκοπό: να αποθεώσουν την γυναίκα και την σιλουέτα της. Ο συνδυασμός του μαύρου με το χρυσό δηλώνει παρών και σ’ αυτή τη συλλογή ( σ.σ. η προηγούμενη haute couture συλλογή του οίκου ήταν σχεδόν ολοκληρωτικά αφιερωμένη σ’ αυτόν), στην οποία πέρα από την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του χρυσού και των πολυτελών υφών και υλικών γενικά, συναντάμε και αποχρώσεις-όπως το μπλε ρουά, το πορφυρό κόκκινο, το γαλάζιο, αλλά και τα απροσδόκητα λιλά και λάιμ.

Οι θηλυκές σιλουέτες σε φορέματα και φούστες που αγκαλιάζουν σαν καλλιγραφίες το σώμα, συχνά συνυπάρχουν με ογκώδη τμήματα από ταφτά στη φούστα ή στον κορμό, ενώ τα ντραμπέ φορέματα και τοπ αποκτούν μία πολύ σέξι και λαμπερή διάσταση καθώς έχουν δημιουργηθεί μέσα από σειρές από πέρλες και χάντρες. 

Τα φλοράλ παίζουν, επίσης, πρωταγωνιστικό ρόλο στην κολεξιόν υψηλής ραπτικής κι έρχονται όχι απλά ως μοτίβα, αλλά ως ολόκληρες διακοσμητικές προσθήκες πάνω σε μανίκια, τζάκετ, ωμούς ή αναδύονται μέσα από στράπλες τοπ σε μία υπέροχη αλληγορία που βλέπει τη γυναίκα ως ένα ανθισμένο μπουκέτο από πολύχρωμα λουλούδια. 

Σημαντική είναι η παρουσία σε διάφορα looks της συλλογής των τσόκερ που σχεδόν καλύπτουν όλο τον λαιμό, που σε κάποιες εκδοχές τους μάλιστα ολοκληρώνονται από υπερμεγέθη μενταγιόν, με αυτά σε σχήμα φυσικής καρδιάς να ξεχωρίζουν, ενώ τα oversized πλατύγυρα καπέλα προσφέρουν μία αριστοκρατική πινελιά στο στυλ.

Σημείο αναφοράς αποτελεί και η παρουσία του περιστεριού – το σχέδιο είχαμε δει να φοράει η Lady Gaga ως καρφίτσα στην ορκωμοσία του Αμερικανού Προέδρου Joe Biden- που εδώ εμφανίζεται σε σκουλαρίκια αλλά και ως αξεσουάρ που μεταφέρει ένα από τα μοντέλα στο χέρι του και το οποίο δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο από το μήνυμα για ειρήνη που έτσι και αλλιώς συμβολίζει το περιστέρι.

Δείτε ολόκληρο το Couture show του οίκου Schiaparelli παρακάτω:

Ακολουθήστε το - στο

Google News

και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Related posts

Zara Βasics Άνοιξη 2024: Τα 6 κομμάτια που πρέπει να αγοράσεις

admin

Πως να συνδυάσεις τα λόφερς με τακούνι

admin

Τα νέα ρούχα στα Ζάρα που πρέπει να έχεις

admin

Δυναμική και πολυτελής αισθητική

admin

6 Ανοιξιάτικα φορέματα από τα Zara που ξεχωρίζουν

admin

5 Επώνυμα τσαντάκια για τις επίσημες εμφανίσεις σου

admin

Αυτά τα 4 χρώματα κυριαρχούν στην μόδα το 2024

admin

Οι τάσεις στα χρώματα την άνοιξη 2024

admin

6 Συμβουλές που κάνουν κάθε εμφάνιση να φαίνεται ακριβή

admin

Μόνο αυτά τα 5 κομμάτια χρειάζεσαι για υπέροχα ανοιξιάτικα looks

admin

4 Basic τζιν H&M που χρειάζεσαι στην ντουλάπα σου

admin

8 Επίσημα φορέματα Zara για την Άνοιξη που θα λατρέψεις

admin