Τα νούντλς με χοιρινό είναι ένα Ασιατικό παραδοσιακό πιάτο πλούσιο σε γεύση και συστατικά και εύκολο στην προετοιμασία του.
Τα νουντλς (νούγιες) αποτελούν τα παραδοσιακά ζυμαρικά της κουζίνας των Ασιατικών λαών. Όταν συγκεκριμένα είναι παρασκευασμένα από ρύζι ή όσπρια δεν περιέχουν καθόλου γλουτένη γι’αυτό και είναι ιδιαίτερα εύπεπτα για πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από τροφικές δυσανεξίες.
Υλικά που θα χρειαστείτε για τα νούντλς με χοιρινό
- 500 γραμμάρια νουντλς από ρύζι
- 500 γραμμάρια χοιρινό κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 2 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- αλάτι, πιπέρι
Πώς να ετοιμάσετε τα νούντλς με χοιρινό
Βάζουμε το κρέας με τη σόγια σος, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βράζουμε τα νουντλς για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο γουόκ και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κρέας. Ανακατεύουμε και μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα νουντλς ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 6 λεπτά.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε το νερό ανακατεύοντας και πάλι για να μην κολλήσουν τα υλικά μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα 4 λεπτά. Έχετε υπ’όψιν ότι το γουόκ μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο Thai Chef Express του Ευάγγελου Ζουμπανέα σε συνεργασία με την Ταϊλανδέζα chef Amporn Muangphrom.
- Νούντλς με χοιρινό και λαχανικά στο γουόκ - Diatrofi.gr.