Image default
Must

Μωρό νίκησε δύο φορές τον θάνατο – οι γιατροί του έδιναν ελάχιστες πιθανότητες

Μωρό νίκησε δύο φορές τον θάνατο – οι γιατροί του έδιναν ελάχιστες πιθανότητες

O χειρότερος εφιάλτης κάθε γονιού είναι να του πουν ότι το παιδί του κινδυνεύει να πεθάνει. Η Tasha Atkinson και ο Spencer Thornton από το County Durham έχασαν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους, όταν οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι η κόρη τους δεν θα ζούσε παραπάνω από 2 μέρες…

Η Tiffany Thornton, διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και έπαθε λοίμωξη με αποτέλεσμα να μαζέψει υγρό στον εγκέφαλο και να κινδυνεύει η ζωή της. Οι γιατροί είπαν στους αποκαρδιωμένους γονείς ότι το μωράκι τους θα ζούσε μόνο για 48 ώρες.

Η μικρούλα ωστόσο, αποδείχθηκε αληθινή μαχήτρια καθώς νίκησε τον θάνατο όχι μία, αλλά δύο φορές. Σήμερα είναι 6 μηνών και ο μεγάλος της αδερφός πιστεύει ότι η αδερφούλα του έχει υπερδυνάμεις.

«Η κατάστασή της είναι ανήκουστη. Το να φτάσει 6 μηνών, όταν μας είπαν ότι είχε μόλις 48 ώρες, είναι απλώς εκπληκτικό», δήλωσε ο μπαμπάς της.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων4 εβδομάδων ζωής της, το «καταπληκτικό» κοριτσάκι δεν είχε πάρει βάρος αλλά οι γιατροί δεν έδειξαν ιδιαίτερη ανησυχία. Λίγο πριν κλείσει την ηλικία των 7 εβδομάδων, όμως, η Tiffany μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και χρειάστηκε οξυγόνο.

Εκεί, μια αξονική τομογραφία έδειξε ότι είχε πάθει λοίμωξη από στρεπτόκοκκο της ομάδας Β και μηνιγγίτιδα, που οδήγησε στη συσσώρευση υγρού που ασκεί πίεση στον εγκέφαλο (υδροκέφαλο). Πρόκειται για μια πάθηση που αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να αποβεί μοιραία. 

Η μικρή πάθαινε πολλές επιληπτικές κρίσεις και χρειάστηκε να μπει στη ΜΕΘ, όπου έμεινε για 2 εβδομάδες. Όταν βγήκε φαινόταν ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει μόνη της. Η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί δραματικά και στις 11 Ιουνίου, οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι το κοριτσάκι τους πιθανότατα είχε μόνο 48 ώρες ζωής, καθώς οι μαγνητικές τομογραφίες αποκάλυψαν ότι οι κύστες στον εγκέφαλό της αυξάνονταν με ταχείς ρυθμούς.

Οι γονείς της την πήραν στο σπίτι έτσι ώστε να περάσει τις τελευταίες της ώρες με την οικογένειά της. Αλλά για άλλη μια φορά, η μικρή Tiffany αψήφησε τους γιατρούς και η κατάστασή της άρχισε να βελτιώνεται ενώ ήταν στο σπίτι περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της.

Εξαιτίας του υδροκέφαλου το κοριτσάκι θα δυσκολευτεί να κάνει πολλά πράγματα που μπορούν τα περισσότερα παιδιά. Το σημαντικό όμως είναι ότι επέζησε!

- : -

Related posts

Η συγκλονιστική πραγματική ιστορία πίσω από τον Νονό

admin

Ο άνθρωπος που είναι τσιγκούνης στην τσέπη, είναι και στην ψυχή

admin

Είναι τελικά σωστό να ζητάμε από τους καλεσμένους μας να βγάζουν τα παπούτσια; Οι ειδικοί απαντούν

admin

Προσπαθούσαν 10 χρόνια για παιδί κι έχασαν το μωρό τους από ιατρικό λάθος

admin

Το συγκινητικό γράμμα της Ελένης: Άι Βασίλη, θέλω να κάνεις καλά τη μαμά μου

admin

«Και θα ‘ναι πάντα το χαμόγελό σου εκεί Ανδρέα»: Η μέρα που «γεννήθηκε» το Χαμόγελο του Παιδιού

admin

Δεν έρχονται παιδιά στα πάρτι γενεθλίων του γιου μου επειδή είναι αυτιστικός

admin

Nίκος και Γιώργος: Δύο αχώριστα αδέρφια, ο ένας με σύνδρομο Down

admin

Θέλω οι άνθρωποι να βλέπουν το παιδί μου και όχι την αρρώστια του

admin

Κορωνοϊός – Μπουρλά: Νομίζω θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση για καλύτερη θωράκιση απέναντι στη μετάλλαξη Omicron

admin

Η απίστευτη στιγμή που ο ιερέας ταΐζει το μωρό που μόλις βάπτισε

admin

Εννιά χρόνια από τότε που ο ήρωας Τηλέμαχος θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τα αδέρφια του

admin