Image default
Food

Μπιφτέκια Γλυκοπατάτας ?

Η γλυκοπατάτα αποτελεί ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό λαχανικό. Αν και γλυκιά περιέχει λιγότερες θερμίδες από την κλασική πατάτα και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που την καθιστά κατάλληλη για διαβητικούς. Πλούσια σε βιταμίνες και ιδιαίτερα σε βιταμίνη Α και καροτενοειδή που δικαιολογούν το πορτοκαλί της χρώμα.

Η τελειοποίηση της συνταγής ήρθε ύστερα από 3-4 χρόνια πειραματισμού με τα διάφορα υλικά και τις δοσολογίες. Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν τη μοιράζομαι, γιατί πραγματικά είναι μια θρεπτική λιχουδιά, έτοιμη να ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά.

Υλικά για περίπου 20 μικρά μπιφτέκια:

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 2 μικρά καρότα ή ένα μεσαίο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι φαγόπυρου
  • 1,5 κ.γ αλάτι ανεπεξέργαστο
  • 1 κ.γ πιπέρι
  • 1 κ.γ κουρκουμά
  • ½ κ.γ κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε μούλτι τη γλυκοπατάτα (ωμή), τα καρότα και το λάδι μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Προσθέτουμε το αλεύρι φαγόπυρου, τα μπαχαρικά και ψιλοκομμένο ή τριμμένο το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε σε μικρά ή μεσαία μπιφτέκια και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στο φούρνο σε αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Σχόλιο Διαιτολόγου:

Η συνταγή αυτή είναι αυστηρά χορτοφαγική και χωρίς γλουτένη. Αν και αρκετά θρεπτική δεν αποτελεί πλήρες γεύμα λόγω μη επαρκούς πρόσληψης πρωτεΐνης. Συστήνεται η συνοδεία άλλης φυτικής πηγής πρωτεΐνης όπως είναι τα όσπρια. Στο συγκεκριμένο γεύμα, η πρόταση είναι η πράσινη φάβα.

- Μπιφτέκια Γλυκοπατάτας ? - - | -.

Related posts

Μελομακάρονα με… βρώμη!

admin

Εύκολα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

admin

Φάβα με χταπόδι και κάπαρη

admin

Πένες με καλαμπόκι

admin

Μηλοπιτάκια της Εύης: Πεντανόστιμα & έτοιμα σε 10 λεπτά!

admin

Parfait με μπισκότα digestive, φρούτα και μέλι

admin

Λαζάνια με πράσα

admin

Άγρια χόρτα με αυγά

admin

Συνταγές για θρεπτικά & υγιεινά σνακ

admin

Ενεργοποιημένος Καφές ή ο καφές των επιστημόνων

admin

Healthy pot με Μιράντα 30% λιγότερη ζάχαρη

admin

Μπάρα δημητριακών με βρώμη και σουσάμι

admin