Image default
Fitness

ΜΗΤΕΡΑ: Νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για την εξέταση του μαστού

Τα νεοπλάσματα στο Μαστό αποτελούν την συχνότερη κακοήθεια στις γυναίκες. Για το λόγο αυτό το Τμήμα Απεικόνισης Μαστού στο ΜΗΤΕΡΑ, επιλέγει πάντοτε τους πλέον ικανούς ιατρούς και εγκαθιστά τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα μηχανήματα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της φιλοσοφίας μας αυτής, εγκαταστάθηκε πρόσφατα το πρώτο πρόγραμμα τρισδιάστατης τομοσύνθεσης, ProFound AI™  η λειτουργία του οποίου βασίζεται στην τεχνική νοημοσύνη. Με το πρόγραμμα αυτό καθίσταται ικανή η ανίχνευση κάθε μικρής αλλοίωσης του μαστού αναλύοντας κάθε μία τομή της τρισδιάστατης τομοσύνθεσης χωριστά.

Επομένως οι εξειδικευμένοι Ακτινοδιαγνώστες του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ, έχουν τώρα στη διάθεσή τους την πιο προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης,  με τη βοήθεια της οποίας επεξεργάζονται τις πολλαπλές εικόνες που παράγονται με τη τομοσύνθεση, με αξιοπιστία, ακρίβεια και ταχύτητα που δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν.

Το λογισμικό ProFound AI™ βασίζεται σε έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που «εκπαιδεύτηκε» χρησιμοποιώντας δεδομένα από 12.000 και πλέον περιστατικά ώστε να παράγει ενδεικτικές βαθμονομήσεις επιβεβαιωμένων ευρημάτων ανά περιστατικό (Certainty of Finding and Case Scores). Οι εν λόγω βαθμονομήσεις καταδεικνύουν κατά πρώτον το κατά πόσο ο αλγόριθμος αναγνωρίζει ορθά την ύπαρξη μιας αλλοίωσης και κατά δεύτερον τον βαθμό επικινδυνότητας της εν λόγω αλλοίωσης καθώς και το αν αυτή χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

Οι βαθμονομήσεις αντιστοιχούν σε μια κλίμακα από 0% έως 100%, με τις υψηλότερες τιμές να σημαίνουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το εύρημα που υποδεικνύει ο αλγόριθμος να είναι κακοήθες. Οι εξειδικευμένοι Ακτινοδιαγνώστες Μαστού αξιολογούν τα δεδομένα αυτά, εντοπίζουν τις κακοήθειες και ιεραρχούν τα ευρήματα, κερδίζοντας ασφάλεια και πολύτιμο χρόνο για τον ασθενή.

Σε πρόσφατες μελέτες το λογισμικό ProFound AI™ αποδείχθηκε ότι βελτιώνει τα ποσοστά ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού εντοπίζοντας ακόμα και αμβληχρές ογκόμορφες εξεργασίες ή/ και ασβεστώσεις ενώ παράλληλα περιορίζει τα ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα και τις περιττές επανεξετάσεις των ασθενών.

Η Διευθύντρια Τμήματος Απεικόνισης Μαστού ΜΗΤΕΡΑ και Μέλος του Scientific Board Of European Society of Breast Imaging κα. Αλεξάνδρα Αθανασίου, αναφέρει: «Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης έχει φέρει επαναστατικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται σήμερα η ιατρική. Μετά από πολλαπλές αξιολογήσεις άλλων σχετικών προτάσεων, επιλέξαμε και έχουμε για πρώτη φορά στη διάθεσή μας το πλέον κατάλληλο λογισμικό, το οποίο αναδεικνύεται σε  πολύτιμο εργαλείο στα έμπειρα χέρια των ιατρών, προσφέροντας μια σειρά από πλεονεκτήματα στον ασθενή μας. Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη που πάντοτε στο ΜΗΤΕΡΑ, κάθε νέα τεχνολογία αξιολογείται και υιοθετείται προς όφελος των ασθενών μας».

Related posts

Η ευχάριστη δραστηριότητα που σώζει 200.000 ζωές ετησίως

admin

Καρκίνος Προστάτη: Η άσκηση που επιβραδύνει την ανάπτυξή του

admin

Αδυνάτισμα: Οι 6 καλύτερες προπονήσεις για βέλτιστα αποτελέσματα

admin

Η πρωινή γυμναστική καίει περισσότερο λίπος – Και άλλα 4 σούπερ οφέλη της

admin

Λιγότερο καθισιό για τους 60ρηδες – Τα 10′ που μακραίνουν τη ζωή

admin

Πέντε top ασκήσεις για τέλειους γλουτούς – Καίνε λίπος και σμιλεύουν

admin

Λιγότερο καθισιό για τους 60ρηδες – Τα 10′ που μακραίνουν τη ζωή

admin

Έξι εύκολες ασκήσεις που νικούν τον πόνο στη μέση και την πλάτη

admin

Το φυσικό τονωτικό που νικάει τον πόνο και μειώνει τη φλεγμονή

admin

Τολμήστε ένα κρύο ντους – Τι θα κερδίσει το ανοσοποιητικό σας

admin

Πανδημία: Η αντικαταθλιπτική φόρμουλα όσων δεν έχασαν την καλή τους διάθεση

admin

Το τεστ των 90” που αποκαλύπτει πόσο γερή είναι η καρδιά μας

admin